Pozdrav, imam monitor ASUS 222u do sada sam ga uvek koristio na VGA prikljucku jer graficka neka DVI i sve je radilo lepo. Sad kada sam pokusao da ga nakacim na DVI nece da se probudi kaze NO SIGNAL i ode u stand by. Nemam ideju sta to moze da bude... Na OS meniju imam da biram da li je input VGA ili DVI ali u tom rezimu ne mogu na OS meni.
Ne kapiram ja tu neke stvari. Prvo zašto si uopšte držao monitor na analognom ulazu kad i on i grafička imaju digitalni interfejs ?
Ovo zadnje mi tek nije jasno. OS - meni ? Misliš OSD ? U kom režimu ga nema ? Jel ubadaš DVI kabl koji si dobio uz monitor ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ne, ne... Nismo se razumeli, drzao sam ga na nalognom na staroj grafickoj koja nije imala DVI, sad kad sam nabavio novu graficku koja ima DVI desava se problem. Ako koristim konvertor DVI to VGA i nakacim monitor na VGA sve radi normalno. Postoji li sansa da DVI ulaz ne funkcionise....?
Posotji, ali 1/800000000. Moguće da je kabl prso. Jel imaš od koga da mazneš DVI kabl ? Aj probaj nešto: Zakači na monitor grafičku i analogno i digitalno. Kad ti se podigne Win podesi u drajverima extended mod, znači Primary i Secondary display na extended (čisto da se razlikuju). Kad se aktiviraju oba displeja svičuj na OSD meniju sa VGA na DVI da vidiš da li oba daju sliku. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: Ne, ne... Nismo se razumeli, drzao sam ga na nalognom na staroj grafickoj koja nije imala DVI, sad kad sam nabavio novu graficku koja ima DVI desava se problem. Ako koristim konvertor DVI to VGA i nakacim monitor na VGA sve radi normalno. Postoji li sansa da DVI ulaz ne funkcionise....?
Nazalost nemam od koga da uzmem kabal, padalo mi je na pamet da nakacim oba ulaza, ali ne znam da li to smem zbog monitora malo je skup eksperiment...:) A inace ako podesim input na DVI dok je nakacen na VGA on se na trenutak iskljuci kaze da nema signala i automatski ga vrati na VGA.
To je sasvim normalno, monitor proveri da li ima signala na ulazu koji si odabrao i vrati na prethodni, koji god da je koji ima signal (ima monitora sa Svideo, BNC, činč, SCART... ulazima).
Neće monitoru ništa da bude ako ubodeš VGA i DVI u njega. Apsolutno mu je svejedno jer može da prikaže jedan ili drugi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: A inace ako podesim input na DVI dok je nakacen na VGA on se na trenutak iskljuci kaze da nema signala i automatski ga vrati na VGA.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.