Imam problem sa stok kuleom na gore navedenoj grafi. Preglasna je! Čak i sa Riva tunerom na 25 % ! ima li neko rešenje ili predlog za pasivno hlađenje za ovu grafu.
Sapphire generalno ima vrlo glasne coolere. To je ona plava stampa sa coolerom sto prekriva i VRAM. Pasivno ce ti pregoreti...iaonako je vraski vruca karta, cela stampa...verujem da radi na 80C idle a 100C load
cool viva pro,ce ti resiti problem inace i na mojoj grafi je kuler preglasan ali ne bas na 25%,pre bi reko na 65% sto rece masine pasivno hladjena bi pregorela cim bi malo povukla struju inace cool viva i na 100% ne dreci kao moj,ali dovoljno je hladi na 50%,oko 45 stepeni
Ali su temp oko 40 idle -60 Full load.. Našao sam neki bios za nju na netu ali ne mogu da pokrenem Ati tool za fleš.. Inače, ovi iz Sapphirea su namerno tako podesili kuler.. tipa 30 sec. uopšte ne radi, onda zuji na 80 - 90 % 30 sek.. da čovek poludi....
ne igraj se sa tim biosom, ko zna sta su tu menjali...bios smes da stavis samo ako je bas od te kartice, pa u njemu nesto sitno editovano, tipa frekvencije, brzine ventilarora...a zamisli da je neko dirao ram tajminge ili nesto slicno...posle bi bile muke povratiti je...u Riva Tuner-u moze sve da se podesi, to jest da se ubrzava i usporava po potrebi...ja drzim vent na 20%, a kad raspalim neku igru onda ga podignem na 70-80%...kad zavrsim, sve lepo vratim i nema problema...i graficka tiha, i daske na broju...samo skini najnoviju verziju Riva Tunera...
A sto bi to radio, ako imas nVidia lako je Nibitorom namestiti Fan Speed za 3D...ili pak razlicite f za 2D i 3D...sve bezbedno...
A N G E L
:: ne igraj se sa tim biosom, ko zna sta su tu menjali...bios smes da stavis samo ako je bas od te kartice, pa u njemu nesto sitno editovano, tipa frekvencije, brzine ventilarora...a zamisli da je neko dirao ram tajminge ili nesto slicno...posle bi bile muke povratiti je...u Riva Tuner-u moze sve da se podesi, to jest da se ubrzava i usporava po potrebi...ja drzim vent na 20%, a kad raspalim neku igru onda ga podignem na 70-80%...kad zavrsim, sve lepo vratim i nema problema...i graficka tiha, i daske na broju...samo skini najnoviju verziju Riva Tunera.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Ima drug karticu ASUS sa glaciator... tako nesto se zove cooler. ... idle 30-35C... load 50-60C. Nemoguce da je tolika razlika. Ih .... bre Idle 80C :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.