nego poslednje, zato što su zadnji pozadi. Zadnji je prostorni pojam suprotan od prednji. Te stvari se uče u zabavištu, ali očigledno da većina nas Srba nije išla u zabavište, pa pojam zadnji upotrebljavamo pogrešno. To smo naravno pokupili od Hrvata. A oni sigurno nisu pokupili ništa od nas.
Ali vec imamo ovde na PCB `Zadnja strana`, mozda to preprave pa umesot na prvu bude na orednju stranu...a apelovao sam im da isprave :))
Tako je u gimnaziji profa (iance pravi profa, sada je u nekom telu za kulturu) ispravljao nesto tipa: jako visoka tavanica - a on kaze: da li je neko video slabo visoku tavanicu???!!!
- - - - - - - - - A N G E L - - - - - - - - -
:: nego poslednje, zato što su zadnji pozadi. Zadnji je prostorni pojam suprotan od prednji. Te stvari se uče u zabavištu, ali očigledno da većina nas Srba nije išla u zabavište, pa pojam zadnji upotrebljavamo pogrešno. To smo naravno pokupili od Hrvata. A oni sigurno nisu pokupili ništa od nas :: :: ::
Srbi i hrvati su pripadnici nacionalnosti i oni se pišu malim pocetnim slovom. Osim u slucaju kada njihovim nazivom pocinju recenice :-)
Baby BM
:: nego poslednje, zato što su zadnji pozadi. Zadnji je prostorni pojam suprotan od prednji. Te stvari se uče u zabavištu, ali očigledno da većina nas Srba nije išla u zabavište, pa pojam zadnji upotrebljavamo pogrešno. To smo naravno pokupili od Hrvata. A oni sigurno nisu pokupili ništa od nas :: :: ::
To Machine: Tako je u gimnaziji profa (iance pravi profa, sada je u nekom telu za kulturu) ispravljao nesto tipa: jako visoka tavanica - a on kaze: da li je neko video slabo visoku tavanicu???!!!
Jako viska tavanica je pleonazam... :))))))))) Srbima je u krvi da od malih nogu, vec od vrtica ne idu tamo gde treba, odnosno beze iz vrtica, pa iz skole... Tako da moze da se desi da si ti pobegao sa casa kada se ucio `pleonazam` iz srpskog jezika i kulture... :)))))))))))))))))
Jako visoka tavanica nikako nije pleonazam. Samo pogresno dodeljen pridev. Postoji veoma visoka ili visoka i naravno, da, postoje verovali ili ne, niska i veoma niska tavanica :-)
Baby BM
:: To Machine: Tako je u gimnaziji profa (iance pravi profa, sada je u nekom telu za kulturu) ispravljao nesto tipa: jako visoka tavanica - a on kaze: da li je neko video slabo visoku tavanicu???!! :: :: :: Jako viska tavanica je pleonazam... :))))))))) Srbima je u krvi da od malih nogu, vec od vrtica ne idu tamo gde treba, odnosno beze iz vrtica, pa iz skole... Tako da moze da se desi da si ti pobegao sa casa kada se ucio `pleonazam` iz srpskog jezika i kulture... :)))))))))))))))))
Ha, mozd ai jesam sa sprskog ali sa matematike svakako nisam, dok se za tebe ne bi reklo...razmisljaj dok citas, to ti je moj savet...
Ja nisam rekao da je meni to profa odgovorio, citirao sam recenicu jednog drugara. Na stranu to sto ti ne znas pravo znacenje pleonazma, sto dodatno potkrepljuje moje navode...da znas ne bi se ovako nalupetavao :)))
P I L G R I M
:: To Machine: Tako je u gimnaziji profa (iance pravi profa, sada je u nekom telu za kulturu) ispravljao nesto tipa: jako visoka tavanica - a on kaze: da li je neko video slabo visoku tavanicu???!! :: :: :: Jako viska tavanica je pleonazam... :))))))))) Srbima je u krvi da od malih nogu, vec od vrtica ne idu tamo gde treba, odnosno beze iz vrtica, pa iz skole... Tako da moze da se desi da si ti pobegao sa casa kada se ucio `pleonazam` iz srpskog jezika i kulture... :)))))))))))))))))
Sta bre ti otjesh, tebi je tvoja dilema oko poslednjhi vozaca za graficku kartu odavno resena. Ovo je odavno preslo u fini, socni, licni sukob... Nemoj ga sad kvaris, bre!
Baby BM
:: :: ...a` ste vi odlepili....elem o driveru beshe tema.....fala na casu gramatike .... :: ::
:: Ne ti bre... Zigi.. :: :: Baby B :: :: :: to siba ko lud :: :: :: :: :: :: P I L G R I M :: :: :: :: :: :: :: sta si uradio sa onom tosibom :: :: :: :: :: :: Baby B :: :: :: :: :: ::
:: pa nisam ja Zigi :)) :: :: :: P I L G R I M :: :: :: :: Ne ti bre... Zigi.. :: :: :: :: Baby B :: :: :: :: :: to siba ko lud :: :: :: :: :: :: :: :: :: P I L G R I M :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: sta si uradio sa onom tosibom :: :: :: :: :: :: :: :: Baby B :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Ma ne bre ti, Zigi, razumes... :: :: Baby B :: :: :: pa nisam ja Zigi :)) :: :: :: :: :: :: P I L G R I M :: :: :: :: :: :: :: Ne ti bre... Zigi.. :: :: :: :: :: :: Baby B :: :: :: :: :: :: :: to siba ko lud :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: P I L G R I M :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: sta si uradio sa onom tosibom :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Baby B :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.