da to zuji samo napajanje u mom viewsonicu VX2235wm, kad ono zuji ceo panel, u sto sam se jasno uverio posto sam otvorio monitor, i iznaslanjao uvo na sve strane. I sta sad? Necu CRT zbog zracenja, a ne zelim da slusam nikakvo LCD zujanje. Jel ima panela koji ne zuje ili zuje gotovo necujno? Ovaj moj realno nije bas bučan, ali osecam neverovatno prijatno rasterecenje u ušima kada ga ugasim, jer ima ton koji `udara u zivac`. U mojoj sobi je potpuna tisina, cuje se samo frizider i lagani šum iz kucista kompjutera, tako da me zujanje ubija u pojam. Sta da radim? Postoje li alternative/resenja?
:: da to zuji samo napajanje u mom viewsonicu VX2235wm, kad ono zuji ceo panel, u sto sam se jasno uverio posto sam otvorio monitor, i iznaslanjao uvo na sve strane. I sta sad? Necu CRT zbog zracenja, a ne zelim da slusam nikakvo LCD zujanje. Jel ima panela koji ne zuje ili zuje gotovo necujno? Ovaj moj realno nije bas bučan, ali osecam neverovatno prijatno rasterecenje u ušima kada ga ugasim, jer ima ton koji `udara u zivac`. U mojoj sobi je potpuna tisina, cuje se samo frizider i lagani šum iz kucista kompjutera, tako da me zujanje ubija u pojam. Sta da radim? Postoje li alternative/resenja?
I moj stari HP L1740 je zujao kad je bio prikljucen preko DVI-a, dok se preko VGA kabla nije culo nikakvo zujanje...mada je zujanje bilo neznatno a slika preko dvi-a dosta bolja u nizim rezolucijama
to zuji mrezni stepen i to je OK, samo se to prenosi preko sasije pa ti se cini...i to sam kod svih VSa i Philips modela primetio...za druge nisam siguran...cak su se culi i kada se ugase na prekidac, sto nije bas uobicajeno...
da procitas prvo uslove garancije, pa, ako vidis da se to zujanje ne racuna u garanciju, onda pozoves proDAVNICU u kojU si kupio taj monitor za koji mislis da ne zraci, ili jos bolje, odes, poneses monitor, pa tek onda vidis da li mogu da ti zamene za neki drugi slicne cene ili mozda cak, zamisli, vrate pare nazad zato sto ti je taj monitor neispravan.
A, kada si prvi put primetio taj simptom i koliko dugo koristis monitor ?
Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Nekad davno sam imao VIVO karticu koja nije davala dobre frefencije na izlazu, npr: 59.7 Hz ili 60.2 H a ne 60 Hz, i imao sam zujanje i na DVI i na VGA prikljucku. Cim sam promenio grafiku i dobio prave frekfencije, zujanje je prestalo.
Naravno tek posto je monitor crko i vratio se sa popravke.
I LG 2242 zuji. I to sto kazes, `udara u zivac`. Prvo sam ubacivao drugara da se nesto tripuje, da je na nekim travkama, praskovima i ko zna sta vec. Kad sam otisao kod njega cuo sam svojim usima.
A kako da to uradi??? Osciloskopom??? Tebi su verovatno nesto sredjivali na monitoru pa je prestao, a nema neke veze sa grafikom...nece valjda covek da radi i spektralnu analizu izlaznog signala, malo da proceslja i frekvencijske, aplitudske i fazne karakteristike?! Svasta cu jos procitati, zaista
- - - - - - - - - A N G E L - - - - - - - - -
:: :: :: :: Nekad davno sam imao VIVO karticu koja nije davala dobre frefencije na izlazu, npr: 59.7 Hz ili 60.2 H a ne 60 Hz, i imao sam zujanje i na DVI i na VGA prikljucku. Cim sam promenio grafiku i dobio prave frekfencije, zujanje je prestalo :: :: Naravno tek posto je monitor crko i vratio se sa popravke :: :: P.S. Moj savet, proveri frekfencije na grafickoj.
mom drugaru je zujao TFT 20`` Wide Benq,mislili smo da su ugradjeni zvucnici,ali nisu,vec je to prestalo kad je rezoluciju podesio na maximalnu koju podrzava monitor
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.