uporedjivao sam original ROM GF fajl sa istim tim soft strapped u QFX i uporedio sadrzaje u TCu (by content preko insert u 2 panela) u hex tabelama ima ralika na nekoliko mesta i nasao sam gde je izmenjen ID (bio je 02 92 a sada je 02 9C, to se vidi u NIBITOR) i to se moze izmeniti ali ima jedan deo koji ne mogu da provalim kako je izmenjen a verovatno postoji medjusobna zavisnost, kao da je neki algoritam vrsio translaciju da se ovo ne bi rutinski menjalo (iz dobro poznatih ralzoga), a zatim sam chip peglao `kod` na `normalno` stanje. Uocava se da je menjana i oznaka PCBa iz B u GL board. Dakle, postoji ID u tabeli koji nibitor ne menja osim fiktivno (kozmetika) i tu se jasno vidi razlika ali ostaje pitanje ostatka koji se ne poklapa...kada bih imao da uporedim jedan od modovanih xfx qfx3500 ROM zakljucio bih na koju caku je radjen soft strapping (tome najpre pribegavaju u fabrikama kada za iste karte menjaju klasu jer je najjeftije resenje ograniciti mogucnosti softverski u BIOS, radjeno XYZ puta). ali ne mogu iz onag Leadtekov 7900gs=>fx3500 posto je skroz drugaciji, verovatno iz razloga sto pri bootu ima onu aktivnu scenu/reklamu sa bojama i prebrojavanjem lokalnog VRAMa
i jasam vec probao sve zivo ali mi neuspe,ono sto radi onaj covek(AquaMac(Steve))je neverovatno!Na forumima su vec pitali mnogo puta kako to radi al nece da izda tajnu,al mod uradio mnogim ljudima!I to za tili cas,al kako pitaj boga!Stvarno neznam sta radi,i ja mogu menjati id al opet nece da prepozna kartu `normalno`!Postoji i hardmod(penciltrick) za kartice al to je veoma rizicno!Biose mozes nadi na nekim mestima(TechPowerUp,MVKTech...) pa probaj,i ako uspes rado bi i ja saznao kako se to radi!!!Poz!!!
TACNO! KOliko god da sam surfovao nigde ama bas nigde nisam nasao koja je fora...ne odgovara mi na mail za fx3500 :( nisam se bas bavio ovom tematikom ali se vadim na dosadanje tehnicko znanje :)
- - - - - - - - - A N G E L - - - - - - - - -
:: i jasam vec probao sve zivo ali mi neuspe,ono sto radi onaj covek(AquaMac(Steve))je neverovatno!Na forumima su vec pitali mnogo puta kako to radi al nece da izda tajnu,al mod uradio mnogim ljudima!I to za tili cas,al kako pitaj boga!Stvarno neznam sta radi,i ja mogu menjati id al opet nece da prepozna kartu `normalno`!Postoji i hardmod(penciltrick) za kartice al to je veoma rizicno!Biose mozes nadi na nekim mestima(TechPowerUp,MVKTech...) pa probaj,i ako uspes rado bi i ja saznao kako se to radi!!!Poz!! :: :: ::
iz serije 8!Tvoj 8600gt mozes softverski za Quadro FX1700 sa Riva Tunerom!Al kako i MACHINE pisao probaj na sajtu Aquamac i meni je on modovao bios za Q5500!!!Covek je neverovatan! Puno srece!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.