Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Skoro bez rizika veliki dobitak
STRANA 1 OD 2  
BEmpire Skoro bez rizika veliki dobitak 13.11.2008. 21:04 T13174

status: user
broj poruka: 439
Sa jednostavnim bios modom moju karticu ASUS EN7950GT `pretvorio` sam u QUADRO FX5500 i ne bi da se hvalim ali Open GL sekcija skoro je postao DUPLO brzi!Naravno i sve DX igre rade odlicno...Znam da nije postao pravi Quadro,ali kad je nesto dzabe...sto ne?Znam da ovu seriju pci-e grafike lako moze da se flashuje sa odgovarajucim biosom,pa ko voli rizik nek proba-naravno SVI NA SVOJU ODGOVORNOST!!!Postoji veoma dobar sajt sa modifikovanim biosima(ima i za 8800)pa nekima moze da bude zanimljiv,trazite AQUAMAC!Pa ko voli,nek izvoli!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.11.2008. 21:07 #79276

broj poruka: 12057

Jok ti ćeš da probaš.
Hvala!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

diavolonbg Re: Skoro bez rizika veliki dobitak 13.11.2008. 21:13 #79277

broj poruka: 316

:: Sa jednostavnim bios modom moju karticu ASUS EN7950GT `pretvorio` sam u QUADRO FX5500 i ne bi da se hvalim ali Open GL sekcija skoro je postao DUPLO brzi!Naravno i sve DX igre rade odlicno...Znam da nije postao pravi Quadro,ali kad je nesto dzabe...sto ne?Znam da ovu seriju pci-e grafike lako moze da se flashuje sa odgovarajucim biosom,pa ko voli rizik nek proba-naravno SVI NA SVOJU ODGOVORNOST!!!Postoji veoma dobar sajt sa modifikovanim biosima(ima i za 8800)pa nekima moze da bude zanimljiv,trazite AQUAMAC!Pa ko voli,nek izvoli!!
::

Pa daj link ka tom sajtu???
BEmpire Re: 13.11.2008. 21:17 #79278

http://www.s155158671.websitehome.co.uk/nvidia512cardrom.html

-ShonE- Re: Skoro bez rizika veliki dobitak 13.11.2008. 21:19 #79280

broj poruka: 3529
Aj odradi neke testove sa tom tvojom 7950GT, neke igre, da vidimo koliki je fps i tako to, pa postuj ovde, bas me zanima koliki je prakticni dobitak!?

:: Sa jednostavnim bios modom moju karticu ASUS EN7950GT `pretvorio` sam u QUADRO FX5500 i ne bi da se hvalim ali Open GL sekcija skoro je postao DUPLO brzi!Naravno i sve DX igre rade odlicno...Znam da nije postao pravi Quadro,ali kad je nesto dzabe...sto ne?Znam da ovu seriju pci-e grafike lako moze da se flashuje sa odgovarajucim biosom,pa ko voli rizik nek proba-naravno SVI NA SVOJU ODGOVORNOST!!!Postoji veoma dobar sajt sa modifikovanim biosima(ima i za 8800)pa nekima moze da bude zanimljiv,trazite AQUAMAC!Pa ko voli,nek izvoli!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BEmpire Testovi sa 13.11.2008. 21:37 #79281

Open GL Extension Viewera 3.11 i sa drajverom 178.46(Quadro drajver)na XP 64, OGL sekcija od 1.1 do 2.0 sa 2500-2900 skocili na 4700-5000 poena,a u 2.1 sekciju i modifikovan i sa original biosom negde oko 130-140 poena!U DX testovima kao i igrama dobitak je minimalan mozda neki 1-2%,znaci nista posebno(nekih 50-100 poena u 3D Markovima)!Znaci ovi modifikacije jedino tad vrede nesto ako koristite neki 3d softver kao sto su Autocad,Maya,3d Max i te stvari!

MACHINE Pa to nije nista novo... 13.11.2008. 22:07 #79283

broj poruka: 5710
to datira jos iz ere gf2mx kartica u quadro mxr, to isto moze da uradi RivaTuner...mada je elegantnije preko BIOSa

- A N G E L -

BEmpire Znam da nije novo 13.11.2008. 22:34 #79285

ali sad kad dolazi Quadro FX5800 mozda opet postane zanivljivo,barem za neke...u poslednje vreme nekako je pao u zaborav,a i za 8800 seriju mozda nekog zanima,posto sam tako znao da 8 seriju ne moze preko biosa modifikovati,a ovde ima i za to.I imas pravo da to moze i sa Riva Tunerom,ali to je ipak softverski(ali barem nema rizika),i preko biosa ipak bolje resenje.
A da i bios je moguce testirati sa odlicnim RAMBIOSom,pa eventualne lose biose otkriti i pre flashovanje!

MACHINE Re: Znam da nije novo 13.11.2008. 22:51 #79289

Ne kazem, nije lose, naprotiv...zaintrigirao si me pa cu sada moj 7900gs da dodatno izmodujem (ionako je palo prosecanje PCIe x8 slota, zatim budzenje hladjenja karte, potom znacajan O/C i brzina obrtaja cincilatora...)...ali ce da radi i mask komanda :) tamo nema ROMova za 7900gs 256MB PCIe samo za AGP pa cu morati sam da modujem...navedi koliko si dobio u SpecViewPerf setu testova i 3Dmark06 (zanima me samo ralzika pre i posle)

- A N G E L -

:: ali sad kad dolazi Quadro FX5800 mozda opet postane zanivljivo,barem za neke...u poslednje vreme nekako je pao u zaborav,a i za 8800 seriju mozda nekog zanima,posto sam tako znao da 8 seriju ne moze preko biosa modifikovati,a ovde ima i za to.I imas pravo da to moze i sa Riva Tunerom,ali to je ipak softverski(ali barem nema rizika),i preko biosa ipak bolje resenje
:: A da i bios je moguce testirati sa odlicnim RAMBIOSom,pa eventualne lose biose otkriti i pre flashovanje
BEmpire Re:MACHINE 13.11.2008. 23:12 #79291

Zdravo!Te biose za 7900gs 256mb jesu za PCIE,samo NIBITOR(ja ovaj koristim) prijavi kao AGP zbog ugradenog AGP-PCIE mosta ili kako vec zove...ali pre flashovanja mozes da isprobas sa RAMBIOSom,pa ne bi trebao da imas problema,ako ne radi samo restart i sve po starom,ako sa RAMBIOSom radi,posle mozes da flashujes-NARAVNO NA SVOJU ODGOVORNOST!!!Testove cu uraditi sutra barem za 3d mark 2006 pa cu da stavim gore!Do tad puno srece sa modingom i nadam se da neces imati problema!Poz!

MACHINE Re: Re:MACHINE 13.11.2008. 23:24 #79292

okidoki...znas li da li je lik samo promenio ID za kartu i time uneo maske automatski (nibitor) pa potom samo nasilno flesovao sa nvflash sa sentencama -4 -5 -6??? Jesi li ti kada si flesovao imao AGP pa potom odabrao PCIe u listi ili kako vec???

- A N G E L -

:: Zdravo!Te biose za 7900gs 256mb jesu za PCIE,samo NIBITOR(ja ovaj koristim) prijavi kao AGP zbog ugradenog AGP-PCIE mosta ili kako vec zove...ali pre flashovanja mozes da isprobas sa RAMBIOSom,pa ne bi trebao da imas problema,ako ne radi samo restart i sve po starom,ako sa RAMBIOSom radi,posle mozes da flashujes-NARAVNO NA SVOJU ODGOVORNOST!!!Testove cu uraditi sutra barem za 3d mark 2006 pa cu da stavim gore!Do tad puno srece sa modingom i nadam se da neces imati problema!Poz
BEmpire Re: 13.11.2008. 23:36 #79294

Nibitor mi i sad cita kartu kao AGP,ali sve ostalo kao Everest,Sandra itd,sve prijavljuje normalno kao PCI-E 16x!A komanda za flashovanje je nvflash -4 -5 -6 -j -ime.rom!Ako si skidao moded rom,prvo proveri klokove za GPU i memoriju kao i voltazu,da ne bi imao problema!Kako ja znam nije samo ID modifikovan u ovim romovima,nego i neki kod koji otkljucava neke mogucnosti(U Control Panelu imas jos i Edge Overlap,znaci funkciju za Workstation)!Ja za svoj ASUS koristim PNY7950 rom,samo klok vratio u Nibitoru na default vrednosti za moju kartu,i sa ovim romom moja kartica radi odlicno!!!

MACHINE Re: Re: 13.11.2008. 23:40 #79295

OK, ja cu da skinem za 7900gs modovan u 5500 ali cu promentiti za PCIe fx4500 posto je jedina ralizka izmedju quadro 5500 i 4500 takt. jedino sto ja imam 20/70 vertex/shader jedinica...ali kapiram da su pazili na to u ovoj verziji...baci link za taj RAMBIOS verifikator. Thanx!

- A N G E L -

:: Nibitor mi i sad cita kartu kao AGP,ali sve ostalo kao Everest,Sandra itd,sve prijavljuje normalno kao PCI-E 16x!A komanda za flashovanje je nvflash -4 -5 -6 -j -ime.rom!Ako si skidao moded rom,prvo proveri klokove za GPU i memoriju kao i voltazu,da ne bi imao problema!Kako ja znam nije samo ID modifikovan u ovim romovima,nego i neki kod koji otkljucava neke mogucnosti(U Control Panelu imas jos i Edge Overlap,znaci funkciju za Workstation)!Ja za svoj ASUS koristim PNY7950 rom,samo klok vratio u Nibitoru na default vrednosti za moju kartu,i sa ovim romom moja kartica radi odlicno!!
BEmpire Re:Rambios 13.11.2008. 23:45 #79296

http://www.overclockers.ru/softnews/17270.shtml
...jeste samo 3 KB!!!

MACHINE Daklem 14.11.2008. 00:09 #79297

sredjeno...ubio sam ga ki zeca :)))

salim se...treba izmeniti na 4500 PCIe, a ostaje 5500...jer su iste...radi prepoznavanje hardverski reci mi jesi li koristio oficijelne quadrofx drivere ili vec postojece detonatore...posto ga i tako detektuje???

ali je problem sto mi je ubio vertex i pixel shedere na 16/6 a imao sam 20/7 sto je hendikep...mozda kod GT(X) verzija ostaje isti broj posto se slazu...

- A N G E L -

BEmpire Re: 14.11.2008. 00:21 #79298

Znaci uspeo...ja sad koristim najnoviji Quadro driver 178.46 na XP 64 SP2,i ovaj je izuzetno stabilan i brz drajver...ne treba nista posle modifikovati,normalno prepoznaje kao Quadro karticu,a radi i sa svim ostalim drajverima koji skidam znaci i sa modifikovanim GeForce drajverima i svi normalno prepoznaju Quadro,i pravo da kazem ovako modifikovan kao da sve lakse radi,a sa drajverima ni jedan jedini problem(sretan covek!!!)!A za mene najbolje su bili 177.92 i sad ovaj 178.46,barem od novijih!Sa 180 drajvrima ima problema sa OpenGL(problem drajvera,nekad ce srediti) tako da njih ne koristim!I kako radi kartica?

BEmpire RE:MACHINE,mala pomoc 14.11.2008. 00:29 #79299

Ti trebas Quadro FX 3500 mod,posto ako dobro znam taj ima 20 pixel i 7 vertex ali proveri na netu,u svakom slucaju...pa proba!!!

MACHINE Re: RE:MACHINE,mala pomoc 14.11.2008. 00:34 #79300

Pazi ovako: posalo sam liku ROM posle 1h ga je sipravio i vratio kao 5500 koji zaista ima 20/7 full...pa sam mu predlozio da skine xfx 7900gt 2560mb koji ima 24/8 i da njega preravi i da mi ga baci (znas kako je jak moj engleski)...tako bih otkljucao full sve jedinice a postoji verovatnoca da su ispravne jer kod najjacih brandova je to bio slucaj, skroz ispravan chip softverski ili hardverski ogranicen zbog klasiranja...javljam nalaze...za sada je 20/7...super je lik :)

- A N G E L -

:: Ti trebas Quadro FX 3500 mod,posto ako dobro znam taj ima 20 pixel i 7 vertex ali proveri na netu,u svakom slucaju...pa proba!!
Equinoxe Re: 14.11.2008. 00:37 #79302

broj poruka: 12057

Šta bi moglo da se napravi od jednog G80 GF8800GTS 320MB ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

BEmpire Re: 14.11.2008. 00:40 #79303

Ajd cucemo se sutra...i javi dal uspeo i 24/8 i to jos Quadro!I do tad puno pozdrava!!!!

BEmpire Re:Bax2003 14.11.2008. 00:51 #79304

Ako dobro znam od 8800GTS moze da flashuje za Quadro 4600 ali prvo pogledaj na netu na nekim forumima...sigurno ces naci nesto!!!

MACHINE Re: Re:Bax2003 14.11.2008. 01:12 #79306

Pa ja nisam vide nikave razlike...na drajverima za obican 7900...FurMark i 3dmark ne pokazuju ubrzanje...ne znam kako je sa pravim quadrofx

- A N G E L -

:: Ako dobro znam od 8800GTS moze da flashuje za Quadro 4600 ali prvo pogledaj na netu na nekim forumima...sigurno ces naci nesto!!
Saske ... 14.11.2008. 01:22 #79308

broj poruka: 1117
ovaj rambios ne radi...nista se ne desi kad probam da ucitam drugi bios...

Overclocking is the way of life!!!

BEmpire Re:Re: 14.11.2008. 01:37 #79310

U SpecViewPerf razlike treba da krenu od nikakvih pa do nekih 60-80% ubrzanja!U DX aplikacijama skoro nista(1-2% u najboljem slucaju)!Znaci ubrzanje samo u OpenGL aplikacijama!
A RAMBIOS radi samo u DOSu,i ako se nista ne vidi ili ima artifakta onda bios koji si probao ne valja za karticu!Treba da vidis boot screen kartice,i ako sve izgleda dobro,to znaci da bios valja,barem u 2D a za 3D saznaces kad pokrenes neku 3D igru ili softver,ali uglavnom kad kartica normalno bootuje posle ne bi trebalo da bude nikakvih problema-ali davo nikad ne spava!!!

MACHINE Re: ... 14.11.2008. 02:17 #79314

Saske, mislis li da bi uspeo mod sa 7900GT (24/8) na 7900GS (20/7) oba na 256MB??? Ako su ispravni radilo bi. Ima li neke bojazni da se karta ne probudi, ne bi trebalo vec samo da da artefakte u testovima ukoliko neka ne radi korektno, ili gresim?! Onaj lik je zeznuo sa mask 0, mask 1 jer je nullovao sve pa vis enije pomagoa fles ni sa PCI kartom...razlike izmedju GT i GS u stampi gotovo i da nema, osim par pomerenih elemenata...

- A N G E L -

:: ovaj rambios ne radi...nista se ne desi kad probam da ucitam drugi bios..
:: Overclocking is the way of life!!!
Saske ... 14.11.2008. 10:15 #79325

broj poruka: 1117
pa secam se iz vremena GF6 serije kada su ljudi otkljucavali na 6800LE zakljucane pajplajnove koji su bili samo u biosu zakljucani, to se relativno lako odradjivalo, ali se desavalo kod ljudi da se jave artifakti ako su neki od tih zakljucanih pajpova bili neispravni...realno gledano, verovatno bi ti se javili samo artefakti ako su neki pajplajnovi neispravn,mada opet, sta ti znas sta je u njemu bilo sjebano i kuda tu seva struja... ali ako su samo firmverski zakljucani, nije mi jasno zasto onda riva tuner ne moze da ih otkljuca...
bas cu pokusati da nadjem za mog gainwarda neki bios od 7900GT sa 512MB pa da probam...

Overclocking is the way of life!!!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs