Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
E da vas pitam...
STRANA 1 OD 1
LonleyMax E da vas pitam... 13.11.2008. 11:12 T13163

status: user
broj poruka: 1475
Sta mi preporucijete za brisanje LCD monitora??? (da nije mokra krpa)

I da ne spamujem tj. da ne dodajem jos temu jednu, da li bi mogao da bude problem ako sam stavio malo vise paste na kuler za CPU?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Ih, pa nije to unikat pa da mu treba glancanje 13.11.2008. 12:43 #79215

broj poruka: 5710
Imas onaj MER GLASS, moze i neki alkohol (25%), medicinski benzin (omdascuje, ali brzo isparava)...

Nemas frke sa pastom, visak ce se istisnuti...naravno ne preteruj, ako je gusca i stavis vecu kolicinu adhezione i kohezione sile molekula paste i povrsine su jace od sile akcije i reakcije snale/klipova ka podnozju pa ce `plivati` na debljem filmu...dovoljno da ovlas prekrijes povrs heatspreader-a

- A N G E L -

MaliBaneBG Pa imas kao tecnost... 13.11.2008. 12:54 #79217

broj poruka: 487
Ima u Alfi u Balkanskoj ja mislim neka omega tecnost za ciscenje LCD-a...Mada moze i ovime sto ti rece covek:)

BLEJA:)))

SkyFire Re: Ih, pa nije to unikat pa da mu treba glancanje 13.11.2008. 13:26 #79221

broj poruka: 18472
Machinac crni covece...Jesi ti kad procitao negde u upustvu kako se odrzava LCD?Nikad ne sme da se cisti alkoholom jer nagriza povrsinski sloj panela i moze da osteti celije?!Kakav crni i mer i medicinski benzin ...Pa ne cisti mast....(Domaca guscija...)

Njemu treba Anti Static Cleaning Gel ili nesto slicno i obicna antistaticka krpica ili samo Magicna krpa....

Sto se tice paste..Moze da dodje do kontra efekta i da stvori vazdusni dzep...Treba uvek stavljati dovoljno ali ne i previse!

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Imas onaj MER GLASS, moze i neki alkohol (25%), medicinski benzin (omdascuje, ali brzo isparava)..
::
:: Nemas frke sa pastom, visak ce se istisnuti...naravno ne preteruj, ako je gusca i stavis vecu kolicinu adhezione i kohezione sile molekula paste i povrsine su jace od sile akcije i reakcije snale/klipova ka podnozju pa ce `plivati` na debljem filmu...dovoljno da ovlas prekrijes povrs heatspreader-
:: - A N G E L -
MACHINE PCBerzijanci, zovu naseg glavnog supervizor robota: R2-D2...O, supervizore javi se.... 13.11.2008. 14:14 #79226

Ma jok, to niti je abrazivno niti je specifican rastvarac...ne znam na koje to AntiGlare filmove misle...meni to radi posao na Sony CPD-E530 PireFlat koji spolja ima AG namaz. Eventualo bi ketonski rastvarac (za lak za nokte) ili methyl-alcohol to radio...ne verujem da razblazen C2H50H moze nauditi, niti medicinski benzin...ali je mlaka voda sa malko tecnog sapuna sasvim dovoljna

P.S. Ali cemo ipak sacekati vrhovnog vraca (ArTuDiTu) nase male, (ne)slozne zajednice da oceni ima li moj odgovor ima kredibilitet i naucnu osnovu...dok se on ne javi budite na leru :)))))))

- A N G E L -

:: Machinac crni covece...Jesi ti kad procitao negde u upustvu kako se odrzava LCD?Nikad ne sme da se cisti alkoholom jer nagriza povrsinski sloj panela i moze da osteti celije?!Kakav crni i mer i medicinski benzin ...Pa ne cisti mast....(Domaca guscija...
:: Njemu treba Anti Static Cleaning Gel ili nesto slicno i obicna antistaticka krpica ili samo Magicna krpa...
:: Sto se tice paste..Moze da dodje do kontra efekta i da stvori vazdusni dzep...Treba uvek stavljati dovoljno ali ne i previse
:: I Want to believe - The truth is out there
:: May the force be with you
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: Imas onaj MER GLASS, moze i neki alkohol (25%), medicinski benzin (omdascuje, ali brzo isparava)..
:: ::
:: :: Nemas frke sa pastom, visak ce se istisnuti...naravno ne preteruj, ako je gusca i stavis vecu kolicinu adhezione i kohezione sile molekula paste i povrsine su jace od sile akcije i reakcije snale/klipova ka podnozju pa ce `plivati` na debljem filmu...dovoljno da ovlas prekrijes povrs heatspreader-
:: :: - A N G E L -
SkyFire Re: PCBerzijanci, zovu naseg glavnog supervizor robota: R2-D2...O, supervizore javi se.... 13.11.2008. 16:14 #79238

broj poruka: 18472
A 3PO?

http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002006E.gif

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Ma jok, to niti je abrazivno niti je specifican rastvarac...ne znam na koje to AntiGlare filmove misle...meni to radi posao na Sony CPD-E530 PireFlat koji spolja ima AG namaz. Eventualo bi ketonski rastvarac (za lak za nokte) ili methyl-alcohol to radio...ne verujem da razblazen C2H50H moze nauditi, niti medicinski benzin...ali je mlaka voda sa malko tecnog sapuna sasvim dovoljn
:: P.S. Ali cemo ipak sacekati vrhovnog vraca (ArTuDiTu) nase male, (ne)slozne zajednice da oceni ima li moj odgovor ima kredibilitet i naucnu osnovu...dok se on ne javi budite na leru :))))))
:: :: Machinac crni covece...Jesi ti kad procitao negde u upustvu kako se odrzava LCD?Nikad ne sme da se cisti alkoholom jer nagriza povrsinski sloj panela i moze da osteti celije?!Kakav crni i mer i medicinski benzin ...Pa ne cisti mast....(Domaca guscija...
:: :: Njemu treba Anti Static Cleaning Gel ili nesto slicno i obicna antistaticka krpica ili samo Magicna krpa...
:: :: Sto se tice paste..Moze da dodje do kontra efekta i da stvori vazdusni dzep...Treba uvek stavljati dovoljno ali ne i previse
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: May the force be with you
:: :: @PCBeast@
:: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: :: Imas onaj MER GLASS, moze i neki alkohol (25%), medicinski benzin (omdascuje, ali brzo isparava)..
:: :: ::
:: :: :: Nemas frke sa pastom, visak ce se istisnuti...naravno ne preteruj, ako je gusca i stavis vecu kolicinu adhezione i kohezione sile molekula paste i povrsine su jace od sile akcije i reakcije snale/klipova ka podnozju pa ce `plivati` na debljem filmu...dovoljno da ovlas prekrijes povrs heatspreader-
:: :: :: - A N G E L -
gile23 ... 13.11.2008. 17:47 #79248

broj poruka: 9121
Evo moj LCD ekran dozivljava cetvrtu godinu, ja ga pravo da ti kazem nisam cistio ni sa cim, a jos funkcionise, dobro druga je stvar sto ima neke tamne mrlje na sebi, negde cak i sicusna povrsinska ostecenja, samo magicnom krpom cisti monitor, bez ikakvog dodatka vode itd. Da nisi mozda dobio uz monitor krpicu za brisanje, moj drug kupio pre godinu dana monitor i dobio.

Niko da pomene Obi Wana!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MIGOSA SUPER-STAR (EGO) WARS - KOHEZIJA POEZIJA - AKCIJA REAKCIJA EREKCIJA...?! 13.11.2008. 19:00 #79259

broj poruka: 280
... ako zanemaris naslov moje poruke, savrseno ce ti biti jasno ono sto cu ti napisati.

NIKAKO NE KORISTI ALKOHOL, lose saradjuje za plasikom oko panela, tacnije vrlo lako moze da se desi da je osteti (videces kako ``skida boju`` i onda tom bojom zaprljas panel i ima odma da pozelis da postanes JEDI KNIGHT i nekom se naj...s ma..e.!)

ALI! ako si siguran da pri ruci imas razblazen C2H50H ti ga slobodno ocisti i s` njega.
LonleyMax Momcovi fala vam.. 13.11.2008. 20:56 #79269

Nego jos jednu stvar da pitam...

PWM fan je skinut tj onaj cetvoropinski za CPU i na taj konektor je nakacen tropinski na drugi kuler (nisam ja to uradio)... da li moze da bude neki problem oko toga sto je taj cetvrti pin slobodan?
MACHINE Re: SUPER-STAR (EGO) WARS - KOHEZIJA POEZIJA - AKCIJA REAKCIJA EREKCIJA...?! 13.11.2008. 21:02 #79271

off-topic: I ja mislim da je svima jasno k`o dan da koristis neki budjavu skart marku monitora koji se najlakse brise gumicom, u nedostatku C2H5OH...verovatno je nacrtan na nekom masnom (AntiGlare) papiru :)))

on-topic: nemas frke za taj jedan viseci pin...uzivaj...radice sve to kako treba

- A N G E L -

:: ... ako zanemaris naslov moje poruke, savrseno ce ti biti jasno ono sto cu ti napisati.
:: NIKAKO NE KORISTI ALKOHOL, lose saradjuje za plasikom oko panela, tacnije vrlo lako moze da se desi da je osteti (videces kako ``skida boju`` i onda tom bojom zaprljas panel i ima odma da pozelis da postanes JEDI KNIGHT i nekom se naj...s ma..e.!
:: ALI! ako si siguran da pri ruci imas razblazen C2H50H ti ga slobodno ocisti i s` njega.
LonleyMax Re: Re: SUPER-STAR (EGO) WARS - KOHEZIJA POEZIJA - AKCIJA REAKCIJA EREKCIJA...?! 13.11.2008. 21:06 #79275

Da da maska je inace zute boje, a papir plave... pa se bojim da ako ne budem dobro radio nesto da ce pozeleneti tu gde treba da se gleda, ono...

:: off-topic: I ja mislim da je svima jasno k`o dan da koristis neki budjavu skart marku monitora koji se najlakse brise gumicom, u nedostatku C2H5OH...verovatno je nacrtan na nekom masnom (AntiGlare) papiru :))
:: on-topic: nemas frke za taj jedan viseci pin...uzivaj...radice sve to kako treb
:: :: ... ako zanemaris naslov moje poruke, savrseno ce ti biti jasno ono sto cu ti napisati.
:: :: NIKAKO NE KORISTI ALKOHOL, lose saradjuje za plasikom oko panela, tacnije vrlo lako moze da se desi da je osteti (videces kako ``skida boju`` i onda tom bojom zaprljas panel i ima odma da pozelis da postanes JEDI KNIGHT i nekom se naj...s ma..e.!
:: :: ALI! ako si siguran da pri ruci imas razblazen C2H50H ti ga slobodno ocisti i s` njega.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs