Kao sto naslov kaze gde naci ovu karticu, a da nije xfx varijanta koja kosta 27k dinara?
Hvala i pozdrav
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: Pa on spada u najbolje! Iskreno, kada bih ja uzima ne bih uzimao sto nije na ovoj listi, pa makar dao tu manju razliku u ceni :: :: nVidia: Palit (XpertVision), VisionTek, Gainward, XFX (Pine), BFG, PointOfView, Albatron, Els :: :: ATi-AMD: Sapphire, PowerColor, HIS, GeCube (InfoTek), Diamond Multimedi :: :: :: - A N G E L - :: ::
Ako gledas kvalitet izrade (upotrebljeni delovi i oprema, A+ klasa chipova...) redosled je ovakav (najbolji na vrhu, lisiji na dnu), to je iz licnog iskustva, zapazanja iz dugogodisnjih pouzdanih izvora (ako obratimo paznju na statistiku otkaza, duzinu garancije, kvalitet ugradjene opreme, 2D/3D prikaz i performanse ali ne ukljucujem u to ko ima koji model i ko je sta prvi izbacio na trziste, dakle samo surova izdrzljivost)
nVidia:
Elsa (najpovlascenija za Quadro serije ) eVGA BFG XFX Gainward Palit
ATi:
Diamond Multimedia (nekadasnji #1 nVidia brand kod nas) VisionTek (presao u ATi tabor) HIS PowerColor (sam ATi ga je usvojio) Sapphire
Asus jeste nekada bio medju najboljima ali to ne vazi vec vise od 5 god. Pre Asusa je i Leadtek...XFX je uvek pravio extra karte posebno za O/C
- A N G E L -
:: Jel to tvoja procena ili si siguran?XFX vise nije kao sto je nekad bio...Asus je sada bolji od XFX-a!Realno po kvalitetu ide ovako :: nVidia :: :: nVidi :: eVG :: BF :: Asu :: Gainwar :: XF :: pa sve ostali.. :: :: Kod ATI-ja ide ovako :: :: AT :: HI :: Sapphir :: Powercolo :: itd.. :: :: Nista licno Machinac samo da pojasnim situaciju.. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Pa on spada u najbolje! Iskreno, kada bih ja uzima ne bih uzimao sto nije na ovoj listi, pa makar dao tu manju razliku u ceni :: :: :: :: nVidia: Palit (XpertVision), VisionTek, Gainward, XFX (Pine), BFG, PointOfView, Albatron, Els :: :: :: :: ATi-AMD: Sapphire, PowerColor, HIS, GeCube (InfoTek), Diamond Multimedi :: :: :: :: :: :: - A N G E L - :: :: :: ::
Upravo po tome i gledam...Kako iz licnog iskustva tako iz takodje dugogodisnjih pouzdanih izvora mogu reci da za Asus sto se grafickih karti nisi upravu...Od serije G71 su podigli nivo kvaliteta a od G80 su vec poceli da se isticu kako od samih probranih chipova do zavrsne izrade...Nemoj da me pogresno shvatis ali mislim da sam malo vise kartica imao u svojim rukama koje sam bukvalno proucavao i znao tacno kako disu...Svaka je imala nesto svoje specificno kao i vecinu toga zajednickog ako su iz iste serije... Pre G71 Asus je bas naprotiv bio u zaostatku u odnosu na te brendove koje si naveo... Ni za ATI se ne slazem po mnogo cemu sa tvojom malom podelom ali nije ni bitno...
Mogao bih sada da se raspisem sa raznim cinjenicama i dokazima i da oblatim neke brendove koje su dosta izgubile na kvalitetu i da o tome dopunim celu stranu ali stvarno nemam ni vremena a ni zivaca za neko polemisanje jer u cemu je u opste poenta dokazivanja ko je bolji kad je malte ne sve to isto referentno a mi apsolutno nemamo nikakve koristi od toga...
eVGA recimo vazi za najveci i najkvalitetniji brend za nVidia kartice pored nVidia-e...Recimo ne znas da je eVga ove godine imala najveci moguci skart zajedno sa BFG-om i pehove sto se tice njihovih karti...Najmanje gubitke imala je firma MSI i Asus,Gainward...Generalno govorim o GT200 chipset-u...Ovo je samo mali glupi primer...Nije sve tako kako izgleda..Dosta toga se i ne prica a dosta toga je i izvikano kao sto je izvikan taj XFX koji se rame uz rame reklamira sa eVga i BFG!
Mozda nevazno ali meni recimo itekako bitno... Jel znas cije kartice ove poslednje generacije GT200 chipset-a tj od kog brenda su se najbolje OC-ovale?Odgovor kratak:Asus...
Pozdrav..
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: Ako gledas kvalitet izrade (upotrebljeni delovi i oprema, A+ klasa chipova...) redosled je ovakav (najbolji na vrhu, lisiji na dnu), to je iz licnog iskustva, zapazanja iz dugogodisnjih pouzdanih izvora (ako obratimo paznju na statistiku otkaza, duzinu garancije, kvalitet ugradjene opreme, 2D/3D prikaz i performanse ali ne ukljucujem u to ko ima koji model i ko je sta prvi izbacio na trziste, dakle samo surova izdrzljivost :: :: nVidia :: :: Elsa (najpovlascenija za Quadro serije :: eVG :: BF :: XF :: Gainwar :: Pali :: :: :: ATi :: :: Diamond Multimedia (nekadasnji #1 nVidia brand kod nas :: VisionTek (presao u ATi tabor :: HI :: PowerColor (sam ATi ga je usvojio :: Sapphir :: :: Asus jeste nekada bio medju najboljima ali to ne vazi vec vise od 5 god. Pre Asusa je i Leadtek...XFX je uvek pravio extra karte posebno za O/ :: :: :: - A N G E L - :: :: :: Jel to tvoja procena ili si siguran?XFX vise nije kao sto je nekad bio...Asus je sada bolji od XFX-a!Realno po kvalitetu ide ovako :: :: nVidia :: :: :: :: nVidi :: :: eVG :: :: BF :: :: Asu :: :: Gainwar :: :: XF :: :: pa sve ostali.. :: :: :: :: Kod ATI-ja ide ovako :: :: :: :: AT :: :: HI :: :: Sapphir :: :: Powercolo :: :: itd.. :: :: :: :: Nista licno Machinac samo da pojasnim situaciju.. :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: May the force be with you :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Pa on spada u najbolje! Iskreno, kada bih ja uzima ne bih uzimao sto nije na ovoj listi, pa makar dao tu manju razliku u ceni :: :: :: :: :: :: nVidia: Palit (XpertVision), VisionTek, Gainward, XFX (Pine), BFG, PointOfView, Albatron, Els :: :: :: :: :: :: ATi-AMD: Sapphire, PowerColor, HIS, GeCube (InfoTek), Diamond Multimedi :: :: :: :: :: :: :: :: :: - A N G E L - :: :: :: :: :: ::
Kupi GTX280 ili 4870X2, ako vec dajes 20k-22k dinara, sta ti je jos 8k dinara, a covek nece da uzme XFX-a, jer kosta go GTX280, koji je sigurno brzi od te GTX260,...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.