Pa me zanima da li neko moze da mi kaze: 1. Da li da uzmem jos jednu gore navedenu graficku i da ih teram u SLI-u 2. Ili da skupim parice i da uzmem Gainward GTX260
(I prva i druga opcija su `resenje` za narednih godinu dana) *(Ako je opcija 1. konacni odgovor, da li ce mi gore navedeno napajanje biti dovoljno)*
Napajanje he,moze i cetiri 9600gt da izvuce jako je kao stena,a grafiku ipak gtx260 vidi ovu noviju verziju sto ima 24 (sp) vise os stare,dve 9600gt imaju 128(sp) a gtx260 216 (sp) novija,dobro dodje malo vise snage gpu-a pogotovo ako se pojave igre koje podrzavaju fiziku,naravno ako mozes da kupis kupuj.Pozz.
Pazi ovako,uzo si u obzir dve grafe (velikih razlika i u ceni i u kvalitetu).Fan sam NVIDI-E ali ATI je sa 4850 uradio extra posao.Moj drrug ima gainward 4850 i sve mu radi do kraja sem crysisa(prvog) koji mu ide na high(na very high ponekad padne frame rate ali vrlo malo)>Ona kosta nekih 11000 dinara,malo manje,i za te pare dobijes grafu ko bog.A ako si zapeo za jos bolju uzmi hd 4870 ili ovu novu gtx260 core..itd.Za takvu masinu po meni minimum grrafa je 9800gt pa zato batali tu 9600gt i uzmi jednu od ove 4(9800gt,hd 4850,hd 4870 ili gtx 260 core..itd>po meni ova nova gtx 260 je najbolji izbor ako imas dovoljno love,hd 4870,po meni treba zaobici jer za 2000 do 3000 hiljade vise dobijes novu gtx 260 koja je ipak,ma sta rekli ispaljenici na ati ,bolja od nje>ali najbolji izbor gledajuci kvalitet i praznjenje dzepa je 4850!
Imam skoro isti komp ko tvoj i 4850, evo Djoko je rekao kako mi sve radi, a ako ti sad imas tu 9600GT, klokuj to i uzivaj, ili ako si bas zapeo uzmi 9800GT i nju klokni sve ce odlicno da ti radi, ako igras 1280X1024, ako igras u 1680X1050, opet ce ti dobro odradjivati posao, samo ces morati koji detalj da smanjis, imas dobru graficku, sacuvaj kes za sledecu generaciju grafickih kartica koja ce doci na leto, a da dajes pare za GTX260 ti se ne isplati kad ce za 6 ili manje meseci izaci graficka koja je duplo manja i duplo brza i manje trosi struje od nje i to verovatno za manje pare. Ako ces sve na defaultu da drzis i ako si bas zapeo da uzmes graficku 4850 ti je sasvim dovoljan. Reci sta si uradio!!!
Pozdrav!
:: Pazi ovako,uzo si u obzir dve grafe (velikih razlika i u ceni i u kvalitetu).Fan sam NVIDI-E ali ATI je sa 4850 uradio extra posao.Moj drrug ima gainward 4850 i sve mu radi do kraja sem crysisa(prvog) koji mu ide na high(na very high ponekad padne frame rate ali vrlo malo)>Ona kosta nekih 11000 dinara,malo manje,i za te pare dobijes grafu ko bog.A ako si zapeo za jos bolju uzmi hd 4870 ili ovu novu gtx260 core..itd.Za takvu masinu po meni minimum grrafa je 9800gt pa zato batali tu 9600gt i uzmi jednu od ove 4(9800gt,hd 4850,hd 4870 ili gtx 260 core..itd>po meni ova nova gtx 260 je najbolji izbor ako imas dovoljno love,hd 4870,po meni treba zaobici jer za 2000 do 3000 hiljade vise dobijes novu gtx 260 koja je ipak,ma sta rekli ispaljenici na ati ,bolja od nje>ali najbolji izbor gledajuci kvalitet i praznjenje dzepa je 4850 :: :: ::
Uzevsi sve u obzir, a i sadasnje cene grafickih ipak cu sacekati da prodje neko vreme, kao sto gile kaze u periodu od oko 6 meseci, nek prodje nova godina za pocetak i tu se nakoti nesto parica, pa nek se kote dok ne izadje nesto novije generacije, malo pre sam video na gainwardovom sajtu novu rampage 700 seriju (valjda gainward ili Ati zeli da obori cenu dosadasnjeg HD4870x2) sa malo jacim klokom... Nebitno, skrenuo sam s teme, u svakom slucaju sacekacu par meseci pa ce onda biti sta ce biti..
- - - Ako nekog zanima kako izgleda ovo moje sokocalo (mada sa starom plocom, mada sam je promenio pre par dana u ovu sada navedenu) evo link na You Tube-u, u svakom slucaju hvala :)
:: Imam skoro isti komp ko tvoj i 4850, evo Djoko je rekao kako mi sve radi, a ako ti sad imas tu 9600GT, klokuj to i uzivaj, ili ako si bas zapeo uzmi 9800GT i nju klokni sve ce odlicno da ti radi, ako igras 1280X1024, ako igras u 1680X1050, opet ce ti dobro odradjivati posao, samo ces morati koji detalj da smanjis, imas dobru graficku, sacuvaj kes za sledecu generaciju grafickih kartica koja ce doci na leto, a da dajes pare za GTX260 ti se ne isplati kad ce za 6 ili manje meseci izaci graficka koja je duplo manja i duplo brza i manje trosi struje od nje i to verovatno za manje pare. Ako ces sve na defaultu da drzis i ako si bas zapeo da uzmes graficku 4850 ti je sasvim dovoljan. Reci sta si uradio!! :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pazi ovako,uzo si u obzir dve grafe (velikih razlika i u ceni i u kvalitetu).Fan sam NVIDI-E ali ATI je sa 4850 uradio extra posao.Moj drrug ima gainward 4850 i sve mu radi do kraja sem crysisa(prvog) koji mu ide na high(na very high ponekad padne frame rate ali vrlo malo)>Ona kosta nekih 11000 dinara,malo manje,i za te pare dobijes grafu ko bog.A ako si zapeo za jos bolju uzmi hd 4870 ili ovu novu gtx260 core..itd.Za takvu masinu po meni minimum grrafa je 9800gt pa zato batali tu 9600gt i uzmi jednu od ove 4(9800gt,hd 4850,hd 4870 ili gtx 260 core..itd>po meni ova nova gtx 260 je najbolji izbor ako imas dovoljno love,hd 4870,po meni treba zaobici jer za 2000 do 3000 hiljade vise dobijes novu gtx 260 koja je ipak,ma sta rekli ispaljenici na ati ,bolja od nje>ali najbolji izbor gledajuci kvalitet i praznjenje dzepa je 4850 :: :: :: :: :: ::
@Almighty84@ Covece sta ce ti 1.60v za vcore?Da nije malo mnogo?Inace i ostale parametre si trebao da setujes valjano a ne samo da dizes napon za CPU koji je velik i da setujes memoriju na najnizu vrednost...Koliko drzis za svaki dan taj CPU?4.0 Ghz?Mozes minimalac da ga gurnes 4.2 Ghz~! P.S.Gde si uzeo onu budzevinu od CM cooler-a?Kakve su ti temp sa OC-ovanim CPU-om?
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
Ocigledno nisi upoznat sa cinjenicom sta to tvoje napajanje moze da izdrzi bez problema. Posto imas nforce 7 koja podrzava 3-way SLI plocu osvrnucu se na nvidia grafe i sta jedino ne moze da izdrzi.
Jedino ne moze da izdrzi 3-way SLI nvidia gtx280 a sa dve gtx280 u SLI radilo bi kao sat.
:: Imam sledecu konfiguraciju :: :: CPU: Intel C2D E8400 3GHz klokovan na 4GH :: CPU Cooler: CoolerMaster V :: Maticna Ploca: Asus P5N-T Delux :: Memorija: 4*1GB OCZ Reaper @1066MH :: Napajanje: Corsair TX750 :: HDD: :: -WD 320GB.16M :: -Seagate Baracuda 500GB.32M :: Graaficka: Gainward bliss 9600GT GS 1024GB DDR :: :: Pa me zanima da li neko moze da mi kaze :: 1. Da li da uzmem jos jednu gore navedenu graficku i da ih teram u SLI- :: 2. Ili da skupim parice i da uzmem Gainward GTX26 :: :: (I prva i druga opcija su `resenje` za narednih godinu dana :: *(Ako je opcija 1. konacni odgovor, da li ce mi gore navedeno napajanje biti dovoljno) :: :: Hvala unapred
Tesko da moze da radi sa Triple GTX280 - (Tu treba napajanje od jedno 1000-1200w minimum) i da mu je sve OC-ovano ...Podgusilo bi i sa dve GTX 280 a sa dve GTX260 bi verovatno bilo kako treba tj knap ili sa vrlo malo lufta ...Napomenucu da se dosta vise potrosnja poveca kad se karte OC-uju ali drasticno se poveca...Zato i kazem sta je najrealnije!
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: Ocigledno nisi upoznat sa cinjenicom sta to tvoje napajanje moze da izdrzi bez problema. Posto imas nforce 7 koja podrzava 3-way SLI plocu osvrnucu se na nvidia grafe i sta jedino ne moze da izdrzi. :: :: Jedino ne moze da izdrzi 3-way SLI nvidia gtx280 a sa dve gtx280 u SLI radilo bi kao sat. :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: Imam sledecu konfiguraciju :: :: :: :: CPU: Intel C2D E8400 3GHz klokovan na 4GH :: :: CPU Cooler: CoolerMaster V :: :: Maticna Ploca: Asus P5N-T Delux :: :: Memorija: 4*1GB OCZ Reaper @1066MH :: :: Napajanje: Corsair TX750 :: :: HDD: :: :: -WD 320GB.16M :: :: -Seagate Baracuda 500GB.32M :: :: Graaficka: Gainward bliss 9600GT GS 1024GB DDR :: :: :: :: Pa me zanima da li neko moze da mi kaze :: :: 1. Da li da uzmem jos jednu gore navedenu graficku i da ih teram u SLI- :: :: 2. Ili da skupim parice i da uzmem Gainward GTX26 :: :: :: :: (I prva i druga opcija su `resenje` za narednih godinu dana :: :: *(Ako je opcija 1. konacni odgovor, da li ce mi gore navedeno napajanje biti dovoljno) :: :: :: :: Hvala unapred
:: @gile23 Mudro zboris mali veseljace: :: :: Uzevsi sve u obzir, a i sadasnje cene grafickih ipak cu sacekati da prodje neko vreme, kao sto gile kaze u periodu od oko 6 meseci, nek prodje nova godina za pocetak i tu se nakoti nesto parica, pa nek se kote dok ne izadje nesto novije generacije, malo pre sam video na gainwardovom sajtu novu rampage 700 seriju (valjda gainward ili Ati zeli da obori cenu dosadasnjeg HD4870x2) sa malo jacim klokom... Nebitno, skrenuo sam s teme, u svakom slucaju sacekacu par meseci pa ce onda biti sta ce biti. :: :: - - - Ako nekog zanima kako izgleda ovo moje sokocalo (mada sa starom plocom, mada sam je promenio pre par dana u ovu sada navedenu) evo link na You Tube-u, u svakom slucaju hvala :) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=SywluNbEb_Q :: :: :: - - Evo linka i za novu Gainward rampage 700 :) :: :: http://www.gainward.com/product/product_detail.php?products_id=19 :: :: :: Imam skoro isti komp ko tvoj i 4850, evo Djoko je rekao kako mi sve radi, a ako ti sad imas tu 9600GT, klokuj to i uzivaj, ili ako si bas zapeo uzmi 9800GT i nju klokni sve ce odlicno da ti radi, ako igras 1280X1024, ako igras u 1680X1050, opet ce ti dobro odradjivati posao, samo ces morati koji detalj da smanjis, imas dobru graficku, sacuvaj kes za sledecu generaciju grafickih kartica koja ce doci na leto, a da dajes pare za GTX260 ti se ne isplati kad ce za 6 ili manje meseci izaci graficka koja je duplo manja i duplo brza i manje trosi struje od nje i to verovatno za manje pare. Ako ces sve na defaultu da drzis i ako si bas zapeo da uzmes graficku 4850 ti je sasvim dovoljan. Reci sta si uradio!! :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Pazi ovako,uzo si u obzir dve grafe (velikih razlika i u ceni i u kvalitetu).Fan sam NVIDI-E ali ATI je sa 4850 uradio extra posao.Moj drrug ima gainward 4850 i sve mu radi do kraja sem crysisa(prvog) koji mu ide na high(na very high ponekad padne frame rate ali vrlo malo)>Ona kosta nekih 11000 dinara,malo manje,i za te pare dobijes grafu ko bog.A ako si zapeo za jos bolju uzmi hd 4870 ili ovu novu gtx260 core..itd.Za takvu masinu po meni minimum grrafa je 9800gt pa zato batali tu 9600gt i uzmi jednu od ove 4(9800gt,hd 4850,hd 4870 ili gtx 260 core..itd>po meni ova nova gtx 260 je najbolji izbor ako imas dovoljno love,hd 4870,po meni treba zaobici jer za 2000 do 3000 hiljade vise dobijes novu gtx 260 koja je ipak,ma sta rekli ispaljenici na ati ,bolja od nje>ali najbolji izbor gledajuci kvalitet i praznjenje dzepa je 4850 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pazi ovako, S obzirom na to da sam do pre par meseci bio na MB-Abit NF7-s v.2.0 i bartonu 2500, amlo sam zardjao sa klokovima, ipak je ova asusova P5K Premium bila nesto novo za mene, ukljucujuci i bios koji je pak malo drugaciji, a i drugacije se klokuje.... Za ostale setove se tek ucim, a ovako je jedino hteo stabilno da radi.... Sa ovim kulerom u full opterecenju pri tom kloku dodje do nekih 46-47`C dok kao sto vidis na snimku dok se zezas bez nekog opterecenja drzi oko 33-37`C. Kuler sam jedva nasao, uzeo sam ga u Vip House-u za 50ebra :)
:: @Almighty84@ Covece sta ce ti 1.60v za vcore?Da nije malo mnogo?Inace i ostale parametre si trebao da setujes valjano a ne samo da dizes napon za CPU koji je velik i da setujes memoriju na najnizu vrednost...Koliko drzis za svaki dan taj CPU?4.0 Ghz?Mozes minimalac da ga gurnes 4.2 Ghz~ :: P.S.Gde si uzeo onu budzevinu od CM cooler-a?Kakve su ti temp sa OC-ovanim CPU-om :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.