Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
mala pomoc opet u vezi grafike :)))
STRANA 1 OD 2  
Kajmak mala pomoc opet u vezi grafike :))) 09.11.2008. 00:45 T13079

status: user
broj poruka: 184

Pozzz drugaru ,

pisao sam vec dva puta i trazio savete u vezi konfiguracije .

Hteo sam masinu da budem miran bar godinu , dve i da se igram ko covek da nista ne SECKA :)

Na kraju sam uzeo Phenom x4 9550 , 3 GB Geil Dragon i Gigabyte plocu GA MA770 S3.

Grafiku nisam uzeo i stekam pare za decembar . Napajanje je CoolerMaster 550W .

Nemam problema ATI ili Nvidia imao sam i jedne i druge koje su me super sluzile.

Moja dilema je u sta uloziti malo vise od 200 eura , da li uzeti GTX 260 core216 ili juriti ATI 4870 512 ili 1 GB sa DDR 5 memorijom . Zanima sta je bolje na duze staze?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheGame Re:Kajmak 09.11.2008. 00:58 #78706

broj poruka: 719

Definitivno HD4870...Ja je imam....Odlicna je,nije bucna a ni ne greje se puno....a i jeftinija je od GTX260....Prema tome.....

SkyFire Re: mala pomoc opet u vezi grafike :))) 09.11.2008. 01:15 #78710

broj poruka: 18472
Obzirom da se ATi-jevci sa mnom nece sloziti al mene bas briga-bitna je realnost tako da ti moram reci jer je to vec testirano i GTX 260 Core 216 sije ATI 4870 a da ne spominjem OC potencijal-to je sasvim druga prica...Toliko od mene...Mislim da ti se ova karta bar po tome isplati a i zbog driver-a plus a i zbog tvoje odluke o mirnoj savesti bar godinu dana a i jace...

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

::
:: Pozzz drugaru
:: pisao sam vec dva puta i trazio savete u vezi konfiguracije
:: Hteo sam masinu da budem miran bar godinu , dve i da se igram ko covek da nista ne SECKA :
:: Na kraju sam uzeo Phenom x4 9550 , 3 GB Geil Dragon i Gigabyte plocu GA MA770 S3
:: Grafiku nisam uzeo i stekam pare za decembar . Napajanje je CoolerMaster 550W
:: Nemam problema ATI ili Nvidia imao sam i jedne i druge koje su me super sluzile.
:: Moja dilema je u sta uloziti malo vise od 200 eura , da li uzeti GTX 260 core216 ili juriti ATI 4870 512 ili 1 GB sa DDR 5 memorijom . Zanima sta je bolje na duze staze?
TheGame Re: 09.11.2008. 01:35 #78713

Slazem se i ja da je GTX260 dobra graficka,ali makar po meni je 4870 best buy...Nemam nikakvih problema sa njom....pa cak ni sa drajverima o kojima toliko pricate da veze nemaju....I sa ovom grafickom si miran godinu+ dana.....I opet da ponovim nisam ATI fan kao sto SKY misli.....ali sta mu ja mogu....

BEmpire Samo toliko da dodam 09.11.2008. 08:59 #78717

broj poruka: 439
nekad ATIjevi drajveri zaista bili losi,ali to u poslednje vreme drasticno promenio i ATI pravi zaista puno bolje drajvere!Al pravo da kazemo da ni NVIDIA nije imun na lose drajvere,pogotovo u poslednje vreme,svidao to nekom ili ne!Al sad koji da se izabere to je vec stvar ukusa,svaka karta ima i dobru i losu stranu!Najbolje je uvek taj koji covek poseduje...Imao sam i ATI i NVIDIA kartice,ja licno sa oba dve sam bio zadovoljan a ni sa drajverima nisam imao problema...

misafloyd ... 09.11.2008. 09:01 #78718

broj poruka: 321
Imao sam na kratko ASUS ATI 4870 512MB DDR5 , sasvim pristojna kartica ... E sad imam Nvidia XFX 280GTX 1GB koji je osetno bolji ... ali ne mogu da kazem da je to nesto fascinantno bolje ... Tako da bi trebalo da su 4870 i 260GTX tu negde ... Ne znam za ovu novu varijatu 260GTX Core216 ... verovatno je brza ... ali koliko ? Neces se zajebati za bilo koju da se odlucis od ove dve ...

Poz !
Kajmak :) 09.11.2008. 09:20 #78719

broj poruka: 184

Ok momci ,

video sam i test u svetu kompjutera , sve se svodi na to kao sto ste mi vi rekli ,

sta god da uzmem bicu miran duze vreme . Sada me samo zanima zna li neko koje su realne cene za ove kartice obzirom da cene u poslednje vreme puno divljaju.

Pre sam gledao GTX 260 i 4870 za oko 220 eura a sad vidim da se u vecini radnji GTX popeo na250 eura!!!

Pritom Asus 4870 stoji da je i dalje 220 eura????
DmasteRNo1 Ko to ima problema s drajverima za ATI-ja? 09.11.2008. 09:29 #78721

broj poruka: 6102
Izgleda samo da Sky i drugi koji imaju nVidiu imaju problem sa drajverima za ATI-ja zato što ih ne koriste.

gile23 ... 09.11.2008. 13:49 #78738

broj poruka: 9121
Sky je u pravu 1000-2000 dinara ti ne cini nista, ali imas i drugu mogucnost, das 10000 sad za graficku, recimo HD 4850, meni sve na 1280X1024 radi u full detaljima osim Crysisa, on radi na High, ako se igras u toj rezoluciji 4850 ti je dovoljna, a tih drugih 10000 sacuvaj kad izadju novije i brze graficke, od ovih sada!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Ko to ima problema s drajverima za ATI-ja? 09.11.2008. 14:17 #78740

Nemoj davati tako glupu izjavu...nVidia ima i imace uvek bolje drivere koji su daleko optimizovaniji i bolje rade u igrama od ATI-ja i to je bila moja konstatacija... Nisam rekao nista drugo do istine...Ne vidim tu nista pogresno sto momka savetujem da uzme ono sto je bolje...

@PCBeast@

:: Izgleda samo da Sky i drugi koji imaju nVidiu imaju problem sa drajverima za ATI-ja zato što ih ne koriste
DmasteRNo1 Glupa izjava broj dva 09.11.2008. 15:40 #78750

Čoveče, ti si totalni napaljenik i nepopravljiv slučaj. Realno gledano, tipovi poput tebe i Miodraga Betmena Kuzmanovića će reći da su Intel i nVidia bolja kupovina od AMD-a i ATI-ja, čak i da su ovi drugi bolji 10 puta. A, ako me sećanje ne vara, a ne vara me, nisam već više od od dve godine imao bilo kakvih problema sa drajveriam za ATI-ja niti sa ATI-jevima karticama (a obe su bile Gigabajtove). Čak su mi neke igre, koje nisam mogao da pokrenem sa GeForceom proradile na ATI-ju.

Zaključak: Ko o čemu, baba o uštipcima, a Sky o nVidii.

DmasteRNo1 Glupa izjava br. 3 09.11.2008. 15:45 #78751

Sad sam tek razumeo šta su napisao. Znači da je sve do optimizacije drajvera, a ne do kartice. Znači da su kartice đubre, a da ih izvlače dobro optimizovani drajveri i da se nVidi uvukla programerima video igara, da bi im drajveri bili bolji od ATI-jevih.

nidzic Boring... 09.11.2008. 15:56 #78753

broj poruka: 215
Dajte ljudi ko da je bitno.Mislim znam da nisam imao problema sa nvida drajverima.Nemojte opet da se prepirete cija je bolja.Ovo je forum,ne takmicenje.Podaci samo govore sta je bolje.Testovi,statistike.A toga sam sit.
What?
Are we surrounded?
Excellent! Now we can attack in any direction!

Scyter re 09.11.2008. 16:04 #78754

broj poruka: 8138
Iako sam fan nvidije moram priznati da je ati odradio odlican posao sa ovim 4850 i 4870 serijama.Kad bih imali bolje drajvere ne bih ni razmisljao da kupim jednu od ove dve grafe.Tako da cu sacekati do nove godine da kupim neku gtx grafu a do tada cu da pikam sa mojom 9600gt.

obradmi Vlasnici Nvidia grafickih imaju problema sa Ati drajverima 09.11.2008. 16:47 #78763

broj poruka: 7723
Vrlo interesantno :))))
DmasteRNo1 @Obradmi 09.11.2008. 16:53 #78764

Nemoj da me pogrešno razumeš, ali ovde na forumu se samo ljudi koji imaju nVidiine grafičke žale na loše ATI-jeve drajvere. Kako oni znaju da su loši? Možda im je rekao Sky? Nek kupe lepo Radeona pa kad se uvere da su i grafičke i drajveri sranje onda mogu da seru po njima, a ne samo rekla kazala.

TheGame Re: 09.11.2008. 17:00 #78766

Mene jedino interesuje da li je SKY ikada imao neku ATI graficku.....Mozda je covek nekad imao neku od ATI-evih kartica i mozda je imao problema sa ATI drajverima...Ali u suprotnom ako nije imao onda nema razloga da toliko blati po ATI karticama i drajverima...Imao sam nVidia 8600GTS i sa njom sam se proveo kao bos po trnju...dok sa 4870 sve id ko po loju...imao sam i Radeon 9200 jos davno ni tada nisam isto imao problema....Ali iako sam imao problema sa gore navedenom nVidia kartom ja bih ponovo uzeo nVidia-u.....

@obradmi-dobra konstatacija...
gile23 Re: mala pomoc opet u vezi grafike :))) 09.11.2008. 17:06 #78768

broj poruka: 9121
Tesko ce ti taj GTX260 raditi na CM 550W, a ja bih uzeo 4850 za 10000 dinara, a ostatak u dzep pa za dve godine isto kartu za te pare, samo reci u kojoj bi ti rezoluciji igrao igre, sa ovim radeonom ti ostaje jos lufta na napajanju i mozes da malo kloknes konfiguraciju. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom!!!

Pozdrav!

:: Pozzz drugaru
:: pisao sam vec dva puta i trazio savete u vezi konfiguracije
:: Hteo sam masinu da budem miran bar godinu , dve i da se igram ko covek da nista ne SECKA :
:: Na kraju sam uzeo Phenom x4 9550 , 3 GB Geil Dragon i Gigabyte plocu GA MA770 S3
:: Grafiku nisam uzeo i stekam pare za decembar . Napajanje je CoolerMaster 550W
:: Nemam problema ATI ili Nvidia imao sam i jedne i druge koje su me super sluzile.
:: Moja dilema je u sta uloziti malo vise od 200 eura , da li uzeti GTX 260 core216 ili juriti ATI 4870 512 ili 1 GB sa DDR 5 memorijom . Zanima sta je bolje na duze staze?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nidzic Ma nebitno je to... 09.11.2008. 17:07 #78769

broj poruka: 215
Oyyy mait!Imao sam i ja 7300GLH...jebozovna je bila,sad imam 8600 sonic +...nekadasnji best buy...A sledeca ce mi biti 4850...Ne treba se vezivati za odredjene marke...Vec za sopstveni dzep,i pamet,Da li ono sto kupim vredi toliko...Svedno je da li je Nvidia,Ati,Amd...
Chong Lei chan...Vazno je da ima svrhu i da radi dobro.
@Tema-4850 palitova je oko 10000din sto kaze gile,tako da je to odlican izbor za tebe na duze staze.
What?
Are we surrounded?
Excellent! Now we can attack in any direction!

TheGame Re:nidzic 09.11.2008. 17:15 #78772

I ja kazem da je to nebitno ali ljudima kao sto je SKY to je nemoguce objasniti...Naravno da uvek treba gledati svoj dzep i opredeliti se za cena=performanse a to je trenutno ATI....
SkyFire Re: Glupa izjava broj dva 09.11.2008. 17:17 #78773

Nemoj da kenjas previse i da pravis od teme parodiju...Sad cu reci i vise nikad...Ti i tebi slicnima pacenicima koji ste bolesno poremoceno zaludjeni sa ATi-jem da je to postala cista opsesija a necu da pominjem ko je jos od vas u pitanju jel se to vidi iz aviona...Kad budete imali priliku da probate 10 kartica iz prve ruke a ne da kenjate ceo zivot i da se kurcite sa nekim glupim nebuloznim testovima na sajtu koji nemaju veze ni sa mozgom ni sa realnoscu vec samo cist marketing i placena reklama onda meni nesto mozete da prigovarate ...Ovako,svi se zajedno pokrijte po usima i ne pricajte nesto na pamet jer za razliku od mene koga zabole svakako dal je nVidia ili ATI bolji ili Intel ili AMD (sto se ipak realno 100% zna sta zapravo daje najbolje performanse) vi pogubiste zivce i cupate kosu za svaki neuspeh vaseg pulena..Dovoljno je da vam bacim buvu i eto odmah reakcije...Znaci duze vremena trpim vase budalastine i vise sam sit glupih nebuloznih komentara totalnih neprofesionalaca i nepoznavalaca hardware-a u pravom smilslu!
Evo sad sam rekao i vise se ne ponavljam!
P.S.Definitivno je bolja kupovina GTX260 Core 216 jer sije ATI 4870 i to je kraj...Zao mi je za vasu dusevnu bol ali dzaba kad je to istina!

@PCBeast@

:: Čoveče, ti si totalni napaljenik i nepopravljiv slučaj. Realno gledano, tipovi poput tebe i Miodraga Betmena Kuzmanovića će reći da su Intel i nVidia bolja kupovina od AMD-a i ATI-ja, čak i da su ovi drugi bolji 10 puta. A, ako me sećanje ne vara, a ne vara me, nisam već više od od dve godine imao bilo kakvih problema sa drajveriam za ATI-ja niti sa ATI-jevima karticama (a obe su bile Gigabajtove). Čak su mi neke igre, koje nisam mogao da pokrenem sa GeForceom proradile na ATI-ju.
:: Zaključak: Ko o čemu, baba o uštipcima, a Sky o nVidii
Daum Re: Glupa izjava broj dva 09.11.2008. 17:34 #78775

broj poruka: 12796
Detinjasto je praviti ovakav komentar kad ocigledno nemas nikakve informacije da li je Sky isprobao ATI kartice (a inace jeste). Svi znaju da ATI ima problema sa drajverima, a vi pojedinci mozete jedino da se tesite laznim izjavama, jer sumnjam da nemate problema...

Necemo da se podsecamo famoznog Far Cry-a koji je navodno bio `optimizovan` za ATI, a problemi nisu prestajali godinu dana kasnije...

:: Čoveče, ti si totalni napaljenik i nepopravljiv slučaj. Realno gledano, tipovi poput tebe i Miodraga Betmena Kuzmanovića će reći da su Intel i nVidia bolja kupovina od AMD-a i ATI-ja, čak i da su ovi drugi bolji 10 puta. A, ako me sećanje ne vara, a ne vara me, nisam već više od od dve godine imao bilo kakvih problema sa drajveriam za ATI-ja niti sa ATI-jevima karticama (a obe su bile Gigabajtove). Čak su mi neke igre, koje nisam mogao da pokrenem sa GeForceom proradile na ATI-ju.
:: Zaključak: Ko o čemu, baba o uštipcima, a Sky o nVidii
TheGame Re: 09.11.2008. 17:35 #78776

Ti si stvarno nepopravljiv SKY...Kako mozes reci da GTX 260 SIJE 4870....performanse su im prakticno iste dok je 4870 jeftinija....i takvo je sad trenutno stanje...nVidia ce sigurno izbaciti mnogo bolje karte nego sta sad ima ATI i kad ih izbaci naravno da cu biti na stani nVidia-e....Ja uvijek gledam da ustedim a da za dati novac dobijem dobre performanse...za razliku koji volis da bacas pare kako vidim...

P.S.Jebi ga bolest je svacija...
Daum Re: Re: 09.11.2008. 17:36 #78777

broj poruka: 12796
I opet tvoje ponavljanje `bos po trnju`...
Koristio si budzetnu kartu, tako da koliko para toliko i muzike... A otprilike si jedan jedini slucaj da je neko imao problema sa doticnom kartom...

:: Mene jedino interesuje da li je SKY ikada imao neku ATI graficku.....Mozda je covek nekad imao neku od ATI-evih kartica i mozda je imao problema sa ATI drajverima...Ali u suprotnom ako nije imao onda nema razloga da toliko blati po ATI karticama i drajverima...Imao sam nVidia 8600GTS i sa njom sam se proveo kao bos po trnju...dok sa 4870 sve id ko po loju...imao sam i Radeon 9200 jos davno ni tada nisam isto imao problema....Ali iako sam imao problema sa gore navedenom nVidia kartom ja bih ponovo uzeo nVidia-u....
:: @obradmi-dobra konstatacija...
DaSickSyst @Kajmak 09.11.2008. 17:37 #78778

broj poruka: 2909

Uzmi ATI HD4870...Primetno je brza od GTX260.

Ako hoces da se igras na vecim rezolucijama uzmi sa 1GB memorije,ovako ti je dovoljno 512MB.

Zadnjih meseci sam se bas puno sretao sa ATI 48x0 serijom i svakako ti za igre preporucujem ATI...Bolji je, isplatljiviji i stvar koja je meni licno vrlo bitna stavka vrlo su tihe kartice...

Jos jedna stvar.Ako imas HDTV onda obavezno uzmi ATI...Ranije je bilo reci o `mitu` da ATI ima bolji ekranski prikaz...Realno gledano na klasicnim DVI ili D-sub monitorima se vrlo tesko primeti razlika,ali na HDTVu ATI 4000 serija zblista u odnosu na nvidiu...
Ovo sam tek skoro provalio i sasvim slucajno...
Jedan moj poznanik je skoro hteo da zameni karticu 9800GTX+ za neku u istoj klasi...Nije bila pokvarena niti je lose radila ali se lik zalio na buku...Zamenio je za HD4850 koju je prikljucio na HDTV i odmah se odusevio koliko je bolja slika...Znaci potpuno ista konfiguracija,isti TV,isti HD kabl,isti ulaz na TVu...TV je bio LG 42` stvarno se ne secam oznake,ali znam da nije bio HD Full vec Ready...Tako da nema sumlje da ATI jos uvek prednjaci u kvalitetu slike i da po svemu sudeci to uopste nije mit.

DaSickSystem

TheGame Re:Daum 09.11.2008. 17:39 #78779

Vjeruj mi Daum ne bih uopste lagao boli me braga i za nVidia-u i ATI...Samo ti kazem kakva je situacija kod mene....Nikad ali bas nikad nisam imao problema sa ATI drajverim...sto ne znaci da ih necu imati...naravno

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs