Nabavio saa od prijatelja povoljno i polovno ga 2600xt 256 gddr3 koja ima onaj crni rostilj na sebi a tako i zari. nesto mi se cudno ponasa. moze li mi neko reci sta je najbolje da probam i kako sve da testiram tu memoriju, gpu, stampu pa da budem siguran. sta vi gejmeri i serviseri koristite u ovim situacijama? koja je to maksimalna temperatura do koje ide taj ram i gpu? cuo sam da ide i na 100 celzijusa i da nije problem on sada ima 3870 koji je tako vreo.
Da, 2600XT sa tim rostiljem na sebi se jako lepo greju, pozeljno je da stavis neki ventilator da duva u njegovom smeru ako ne bas i kroz sam gril... Gril me navodi na zakljucak da je to Gigabyte-ova karta.
Obicno se za testiranje koriste 3DMark testovi, jer ako ima problema sa memorijom, jezgrom, ili pak necim trecim, benchmark obicno zamrzne ili ne prodje taj test.... Imas i ATI-je Traytool, koji ima u sebi mali benchmark koji pokazuje i broji greske u prikazu slike koji takodje moze da ti indicira da karta ima neki problem. Za ocitavanje temperature senzora sa karte mozes koristiti i pokazivanje iz drajvera tj iz Catalyst Centra ili Everest, a imas i gpu-z programcic za identifikaciju parametara same karte.
Ja sam imao tu karticu i moram reci da jos iz kutije nije htela da radi kako treba, padala je na testovima, pregrevala se i pistala cak u toku rada, ima cak i tema na ovom forumu, ako se dobro secam, cini mi se da sam postavio pitanje zasto pisti.
instaliraj i riva tuner pa u njenom monitoringu gledaj dok se vrte 3D markovi klokove GPU i memorije (da li trotluje, ako trotluje, smanjuje klokove, ne valja), prati temperaturu GPU-a a nekim karticama mozes pratiti i temp.graficke memorije.. po mom misljenju sve do 75 u loadu je ok.. mislim, mogu one da rade i na vecim temperaturama ali im se smanjuje vek trajanja ali dolazi i do trotlovanja graficke pa samim tim i do naglog opadanja performansi.. takodje, moje misljenje je, da je za svaku pasivnu graficku, potreban dodatno ventilator da bi ostala ohladjena koliko-toliko.. Znaci za test, 3D Mark 06 (mozda da ga postavis da vrti 3 puta zaredom) i pratis parametre preko Riva Tuner Monitoringa
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.