stvari stoje ovako imao sam graficku Gigabayte HD2600 xt karticu koja je crkla u reklamnom roku pa mi sad umesto nje nude neku nvidiu 8500 ,navodno to je isti cenovni rang ja bi mozda da dodam malo pa da uzmem nesto jace al inisam bas strucan u tom segmentu pa trazim vase misljenje ostatak masine je MB GA p35 dsr, CPU E8200,2x1Gb ram sta da uzmem ,naravno tu su i klinci koji cekaju konacan ishod , jer mi je kartica bila predugo na reklamaciji
Ne daj čoveče da te zeznu. Taj radeon HD2600XT briše patos sa kantom od 8500GT. Ne znam koliko para misliš da dodaš, ali uzmi bar neki Radeon HD3850 pa neka bude i sa 256MB rama (ipak je bolje da bude sa 512). Karta je 256-bitna, za razliku i od XT-a i GT-a koji imaju 128-bitnu magistralu, i trebalo bi da bude minimum za onogo koji planira da igra video igre. Naravno tu su i GeForce 9600GSO, 9600GT, 9800GT, Radeon HD 4670, HD3870, HD4850 itd. Ti sad vidi šta možeš sebi da priuštiš. Šta god da uzmeš, imaćeš bolju grafičku nego što si imao, samo da ne bude 8500GT.
8500 (koji god) je teški šit od kartice. Ni blizu 2600XT. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
je jaca i od 8600gt kartice nekih 5-10%,tako da je od 8500gt jaca celih 50%,a to nije mala razlika. Ne dozvoli da te zeznu,jer te dve kartce NISU u istoj klasi...
sad kad vratim film ta kartica (na 2600 mislim) imala je problem sa pregrevanjem nisam se ja bas zalio na nju jedino joj je bila mana sto je bila silent i pregrevala se mnogo pa sam ja zasrafio jednu 8-cu na 7V i spustio ju na nekoh 35 stepeni u idle a imao sam priike da osetim i neku 8600 e sad neznam tacno koju i na malo slabijoj masini koja nije mogla da parira ovoj mojoj u sustini kazem nisam upucen u ove kartice i zato trazim savet kako da se postavim i sta da odaberem sta u ovom momentu nvidia ili ati kolika je realna doplata za 3850 recimo mozda da kazem i ovako recimo uz doplatu od 50 ojra
upravo koristim Club3d 2600XT, GDDR4, 800/2200, 256MB, i na XP-u upravo radi na 43 stepena. Najvise sto sam video je 61, posle 5 sati igranja, i kako iskljucim igricu, posle mozda 3-4 minuta se vrati na 43-44. Ima samo onaj mali sabanski ventilator, koji mi se od prvog trenutka nije svideo, ali, dobio sam je na poklon, i, sto je najinteresantnije, on ne prelazi 25% svoje brzine, pa se skoro ni malo ne cuje, treba stvarno da stavim uvo pored njega da bih ga cuo.
Jedina mana joj je sto je ATi, pa se kao i obicno treba zajebavati sa drajverima, ali opet, mnooogo manje nego za 2600XT u AGP verziji. Uglavnom, Omega `leci` vecinu tih mana.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Reci da ta tvoja karta vredi 3000 dinara, dodas jos 4000 imaces oko 7000 dinara, za taj cenovni rang mozes da biras sledece karte 9600GT, 9600GSO, HD 4670, HD 3870, i ako budes imao novca za HD 4850, svaka igra radi na max detaljima osim Crysisa, ali i kod njega mogu da dignem pola detalja na ultra high, samo kupi jedan kuler da je bolje hladi, na 100% njenog ventilatora, temperatura u idle modu je 50 stepeni, evo ti link pa odluci koju ces od tih grafickih.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.