Da li je neko pokusavao ovakvu kombinaciju kupio sam karticu pre oko dve nedelje i iskreno nisam imao vremena za neka testirasnja ali ovako:
-asus a7v8x-x bios poslednji amd barton 2500+ Power color x1650 pro AGP
To je dovoljno,skinem sa sajta najnoviji drajver za cip set i sve radi ok osim agp drajvera v4.60 ili u sistemu takozvani VIA CPU to AGP Controller kada stavim tu verziju iz 2003 godine,na primer cod2 radi savrseno ali posle nekog vremena ugasi se monitor sa porukom lose osvezavanje,druge igre infernal ili 3dmark 03-05-06 restartuju kompjuter,a kada stavim staru verziju iz 2001 god igre i sve ostalo radi stabilno kao stena vise sati se vrte markovi i bez problema ali tu je problem sto performanse kartice su i 50% slabije sa ovim drajverom.................Od strane atija drajveri rade lepo korisceni i omega i dna,i hotfixagp svasta uvek je isto dok se ne promeni drajver za agp.
Imam par kombinacija jos mozda veceras stignem da uradim,posto rezolucija monitora je 1280*1024 i osvezavanje 60hz na toj rezoluciji,nisam stavio drajvere za monitor pa mi nudi rezolucije i do 2500*xxxx a ove moje podrzane stavlja sa vecim osvezavanjem 1024x768 85 (hz) a kartica setuje 160hz,skinuo sam program ati fixer za rezolucije pa cu da postavim,neznam mozda i neka opcija u biosu,to mi je sada na umu a ako je neko imao neki slucaj neka iznese. Unapred hvala,pozdrav
Jedino ako nije neki težak šit od napajanja. Ostalo, ploča čuveni X-X sa VIA čipsetom, no comment. BIOS update ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Probaj sa tim kombinacijama koje si mislio, mozda i proradi, ali tesko da ces naterati ati x1600 na kt400 da radi stabilno. Imao sam par slucajeva da se grafika kolje nevidjeno sa plocom, te nece da aktivira agp, te pucaju drajveri, te padovi u performansama, zamrzavanja sistema i sta ti sve ne... Drugim recima, skoro sve sto se desava i tebi. Iz nekog razloga se neke ati karte ne vole sa kt400, pretpostavljam da ati konverzija PCIE-AGP, ne odgovara chipsetu ili ne radi pravilno da bi AGP kartu prepoznao na pravi nacin.
Uspesno sam okoncao probleme,sa starim agp drajverom i agp hotfixom jednostavno u dx9 radi sve vrhunski tj. ocekivano od ove masine sa x1650 pro ddr2 memorijom ostvario sam 1878 poena u 3dmarku 06,mana je sto igram cod2 multiplayer i slabije renderuje dx7,a za 9 je komp ipak slab tamo treba preko 60fps da bi se igralo ljudski tako da moze da se igra ali sa padovima,nekad do 40fps oseti se trza ali..... Probao sam i crysis jes da nema detalja ali tera,igrao sam oko 2 sata na granici igrivosti nekad i ispod 25fps,tako da nema pucanja hvala svima,resio sam kako sam resio znaci problem novi drajveri agp v4.60 i javljao je cak i bsod greska u ati drajveru ati2dvag.dll,a kad se stave stari sve je ok,Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.