ploca MSI km4m Athlon 2200+ 256mb ram ddr I (bice zamenjeno sa 1gb ) 160gb hdd
Koju grafiku uzeti, da ne bude overkill ? Razmisljao sam o 7600gs, ali kontam da je prejaka i da nema smisla ?! Nasao sam Power Color x1650pro 512mb ddr3 256bit kao zamenu Moze li ona biti iskoriscena na ovom procesoru ? Masina se nece klokovati.
Predlozite, ako ima nesto bolje. Cena i FPS su bitni !
Imao sam i Asus i Gigabyte i obe su bagovale samo tako. Ništa nije pomagalo. Nisu htele igru da pokrenu, a što pokrenu to obično nije igrivo ili te samo izbace u win. Sa druge strane x1650 je keva. Malo je jača nego što taj cpu može da isporuči, ali je definitivno bestbuy za njega. Teraće ti sve igre bez većih problema(tu nemislim na Crysis i ove najnovije igre). Jericho sam opeglao na 1280x1024 sa svi detaljima na max osim AA bez seckanja. Bilo bi lepo kada bi stavio nekog Bartona2500+ i malo ga kloknuo ili barem Athlona 2400+def je na 2Ghz. Ima da ferceraju ko ludi zajedno. Imam dve x1650pro jedna je Asus jedna je Ati baj Ati i vrhunski rade. Igrao sam i Crysis al nije to to...
Ja sam na Bartonu 2500+ i 2GB Kingmax@400 imao 2600XT DDR3 800/1400 i bilo je stvarno odlicno za kompjuter tako mlad, samo sam imao jedno sat vremena zajebanciju sa drajverima, prvo se instaliraju ®, pa Omega, pa Hotfix. Prodao sam je pre 15 dana za 50 eura, tako da sada ne bi trebalo da te kosta vise od toga. Ili 2600Pro, samo ne znam koji su joj klokovi. X1650 i 2600 su mislim identicne.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Jel ti igras samo Jericha , nista licno i ne zelim da se svadjam, kako radi COD4 na toj X1650 grafickoj jesi li pokusao?
Pozdrav!
:: Imao sam i Asus i Gigabyte i obe su bagovale samo tako. Ništa nije pomagalo. Nisu htele igru da pokrenu, a što pokrenu to obično nije igrivo ili te samo izbace u win :: Sa druge strane x1650 je keva. Malo je jača nego što taj cpu može da isporuči, ali je definitivno bestbuy za njega. Teraće ti sve igre bez većih problema(tu nemislim na Crysis i ove najnovije igre). Jericho sam opeglao na 1280x1024 sa svi detaljima na max osim AA bez seckanja. Bilo bi lepo kada bi stavio nekog Bartona2500+ i malo ga kloknuo ili barem Athlona 2400+def je na 2Ghz. Ima da ferceraju ko ludi zajedno. Imam dve x1650pro jedna je Asus jedna je Ati baj Ati i vrhunski rade. Igrao sam i Crysis al nije to to.. :: :: a sta ti ja znam.. :: ::
koristio sam i Asus i Gigabyte. ni jedna mi nije pravila probleme. cak su bile silent i samo sa jednom 8 pozadi i naprde u kucistu nije temp. prelazila 85C
e e e e baš te silent sa onim finim hladnjacima ogromnim. Dakle muke sa njima plus što sam se iznerviran opekao na njih par puta.
@gile ma de de se vređam Jericho je poslednje što sam igrao, a da je svež naslov pa ga uzimam za primer...pokušao sam da instaliram COD al ortak od kog sam uzeo instal nije dobro rarovao fajlovepa neće da radi, ali kad bude proradila javiću ti. a sta ti ja znam...
:: koristio sam i Asus i Gigabyte. ni jedna mi nije pravila probleme. cak su bile silent i samo sa jednom 8 pozadi i naprde u kucistu nije temp. prelazila 85 :: :: ::
:: e e e e baš te silent sa onim finim hladnjacima ogromnim. Dakle muke sa njima plus što sam se iznerviran opekao na njih par puta :: :: @gile ma de de se vređam Jericho je poslednje što sam igrao, a da je svež naslov pa ga uzimam za primer...pokušao sam da instaliram COD al ortak od kog sam uzeo instal nije dobro rarovao fajlovepa neće da radi, ali kad bude proradila javiću ti :: a sta ti ja znam.. :: :: :: koristio sam i Asus i Gigabyte. ni jedna mi nije pravila probleme. cak su bile silent i samo sa jednom 8 pozadi i naprde u kucistu nije temp. prelazila 85 :: :: :: :: :: ::
Gnušam se Grafičkih kartica sa pasivnih hlađenjem. Ako su to krševi puput 7100GS, 8400 ili 2400 Pro ili X1050, pa da čovek razume, sa njima nema svrhe probati bilo šta zahtevno, ali kartice srednje klase poput 8600GT, 7600GS, 9600GT ostaviti da hladi parče hladnjaka bez ikakvog najtišeg ventilatora je zločin. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Bax, 8600gt i 7600gs postoje pasivno hladjene,ali jesi siguran da ima 9600gt sa pasivnim hladjenjem? A i 9600gt ne spada u klasu sa ove dve,jer je tacno duplo jaca od 8600,a 3x jaca od 7600(poredio sam ih po skorovima u 3d mark-u)
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: Gnušam se Grafičkih kartica sa pasivnih hlađenjem. Ako su to krševi puput 7100GS, 8400 ili 2400 Pro ili X1050, pa da čovek razume, sa njima nema svrhe probati bilo šta zahtevno, ali kartice srednje klase poput 8600GT, 7600GS, 9600GT ostaviti da hladi parče hladnjaka bez ikakvog najtišeg ventilatora je zločin :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
Kucaj samo u Google-u `9600GT passive cooling`. Ima ih gomila. I 9600GT jeste jači od ove dve al je zato slabiji od 8800GTS, 8800GT, 9800GT, 260GTX i da ne nabrajam. On je kao neka viša srednja klasa, ali i idalje ima verzija sa imbecilnim pasivnom hlađenjem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Bax, 8600gt i 7600gs postoje pasivno hladjene,ali jesi siguran da ima 9600gt sa pasivnim hladjenjem? A i 9600gt ne spada u klasu sa ove dve,jer je tacno duplo jaca od 8600,a 3x jaca od 7600(poredio sam ih po skorovima u 3d mark-u) :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: :: :: :: Gnušam se Grafičkih kartica sa pasivnih hlađenjem. Ako su to krševi puput 7100GS, 8400 ili 2400 Pro ili X1050, pa da čovek razume, sa njima nema svrhe probati bilo šta zahtevno, ali kartice srednje klase poput 8600GT, 7600GS, 9600GT ostaviti da hladi parče hladnjaka bez ikakvog najtišeg ventilatora je zločin :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: ::
sa pasivnim hladjnjem ali je tesko shit. Posle 15min igranja NFS Pro Street sve high na 1280x1024 ugrejala se na 102c. Morao sam da stavim 8cm cooler na stranicu da duva tacno u nju i tek onda su temp. normalne, do 75c.
Prave reci-visa srednja klasa! Stvarno ima 9600gt pasivno hladjena!?!? Nisam znao...ali dobro,covek uci dok je ziv...pozzzzzzz
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: Kucaj samo u Google-u `9600GT passive cooling`. Ima ih gomila. I 9600GT jeste jači od ove dve al je zato slabiji od 8800GTS, 8800GT, 9800GT, 260GTX i da ne nabrajam. On je kao neka viša srednja klasa, ali i idalje ima verzija sa imbecilnim pasivnom hlađenjem :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Bax, 8600gt i 7600gs postoje pasivno hladjene,ali jesi siguran da ima 9600gt sa pasivnim hladjenjem? A i 9600gt ne spada u klasu sa ove dve,jer je tacno duplo jaca od 8600,a 3x jaca od 7600(poredio sam ih po skorovima u 3d mark-u) :: :: :: :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Gnušam se Grafičkih kartica sa pasivnih hlađenjem. Ako su to krševi puput 7100GS, 8400 ili 2400 Pro ili X1050, pa da čovek razume, sa njima nema svrhe probati bilo šta zahtevno, ali kartice srednje klase poput 8600GT, 7600GS, 9600GT ostaviti da hladi parče hladnjaka bez ikakvog najtišeg ventilatora je zločin :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Upravo moja poenta. GLupos`. Čemu bez ventilatora.....zar da je pustim da prelazi 90 ili 100 i pravi saunu u kućištu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: sa pasivnim hladjnjem ali je tesko shit. Posle 15min igranja NFS Pro Street sve high na 1280x1024 ugrejala se na 102c. Morao sam da stavim 8cm cooler na stranicu da duva tacno u nju i tek onda su temp. normalne, do 75c :: :: ::
x1650pro nema 256bit nego 128 i ni u ludilu ne moze iskoristiti 512MB, uzmi model 256, pitanje je koja ima i DDR3 jer su to samo marketinski trikovi a u stvari je DDR2, to su imale samo karte vise klase kao x1800. TO sto pise za 256bit je isto varka jer vazi samo za interni read bus ring...to nema veze sa propusnoscu ka memoriji. DDR3 i 256bit su rezervisani za klasu iznad...
- A N G E L -
:: :: ploca MSI km4m :: Athlon 2200+ :: 256mb ram ddr I (bice zamenjeno sa 1gb :: 160gb hd :: :: Koju grafiku uzeti, da ne bude overkill :: Razmisljao sam o 7600gs, ali kontam da je prejaka i da nema smisla ? :: Nasao sam Power Color x1650pro 512mb ddr3 256bit kao zamen :: Moze li ona biti iskoriscena na ovom procesoru :: Masina se nece klokovati :: :: Predlozite, ako ima nesto bolje. Cena i FPS su bitni ::
imam gigabyte silent 9600gt, i moram reci da mi je san snova. ne cuje se a sljaka samo tako...
na visti sp1 64bit, crysis [warhead ili obican, svejedno] teram minimum na mainstream, na rez 1680x1050 bez aa. zaista nemam pojma dal e4400 koristi sav njen potencijal ili ne [ako neko zna, molim da kaze :) ], al temperatura u idle mi je 41`c prosek, a u toku krajsisa ne znam dal je presla 67`c, verovali ili ne. [hladnija od gw 8600gt gs koju sam imao, a koja je brundala i samo imala vece temperature. idle - 45 minimum, posle tiberium wars - 85+ `C ].
vama je to mnogo toplo za grafiku?...:) mada dobro, moram reci da sam i sam bio jako skeptican kad sam je kupio... cak sam trazio i tiganj, da upotrebim tu toplotu u pametnije svrhe... izvinjavam se za offtopic.
Nikolas every day 4 us something new...
:: sa pasivnim hladjnjem ali je tesko shit. Posle 15min igranja NFS Pro Street sve high na 1280x1024 ugrejala se na 102c. Morao sam da stavim 8cm cooler na stranicu da duva tacno u nju i tek onda su temp. normalne, do 75c :: :: ::
Ja imam x1650Pro sa 256Mb ddr3 normalno 128bit-a Cod 4 radi rez 1024x768 sve na High sa 35-40fpz 1280x1024 medium 40-50 sad sam i igrao Cod 5 nema razlike
:: x1650pro nema 256bit nego 128 i ni u ludilu ne moze iskoristiti 512MB, uzmi model 256, pitanje je koja ima i DDR3 jer su to samo marketinski trikovi a u stvari je DDR2, to su imale samo karte vise klase kao x1800. TO sto pise za 256bit je isto varka jer vazi samo za interni read bus ring...to nema veze sa propusnoscu ka memoriji. DDR3 i 256bit su rezervisani za klasu iznad.. :: :: :: - A N G E L - :: :: :: :: :: ploca MSI km4m :: :: Athlon 2200+ :: :: 256mb ram ddr I (bice zamenjeno sa 1gb :: :: 160gb hd :: :: :: :: Koju grafiku uzeti, da ne bude overkill :: :: Razmisljao sam o 7600gs, ali kontam da je prejaka i da nema smisla ? :: :: Nasao sam Power Color x1650pro 512mb ddr3 256bit kao zamen :: :: Moze li ona biti iskoriscena na ovom procesoru :: :: Masina se nece klokovati :: :: :: :: Predlozite, ako ima nesto bolje. Cena i FPS su bitni :: ::
desavala mi se potpuno ista stvar, kao i tebi. Resili su je drugi drajveri za graficku. A crack sam naveo, jer je mog komsiju zajebavao na isti nacin i tek kada je stavio `normalan`, igra je proradila, al` on ima 939 valjda, uostalom, nije ni bitno.
Sta ti je ostatak konfiguracije ?
Mozda ti: 1. Ne valja Windows. 2. Ne valjaju drajveri za plocu ili za zvuk. 3. Nesto drugo ometa funkcionisanje igrice, neki AntiVirus, Firewall ili slicna budalastina.
Isprobaj prvo sve sto umes, pa tek onda postavi pitanje, bice lakse svima, od sad, nadalje i ubuduce. Pozdrav.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Takodje, hvala svim firmama koje se reklamiraju na PCberzi, i ciji zaposleni prate forum. Bravo za azurnost pri promeni cena za doticni model x1650 na dan 05.11.2008. Kao i za transformaciju naziva iz 256bitne u 128bitne x1650 karte.
Probana je na dve konfiguracije soc A. Prva: Sempron 2400+ 1.67ghz,His 9600xt 256mb,1.5gb rama druga: Athlon 2200+ 1.8ghz,Power Color 1650pro 512mb,2gb rama. Obe konf. imaju XP sp3.MP su Abit AN7 nf2 ultra i Mercury knu 400x-l nf2 ultra.Za ostale `budalastine`,pa ima ih i na drugim kompovima pa rade.Interesuje me da li nekom radi COD4 na soc A? Toliko.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.