Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
@SkyFire
STRANA 1 OD 2  
MACHINE @SkyFire 05.11.2008. 01:25 T13000

status: user
broj poruka: 5710
Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim???

- A N G E L -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: @SkyFire 05.11.2008. 01:34 #78157

broj poruka: 18472
Za stabilnost si trebao da uzmes ATI tool pa da trazis Artifakte pa tek onda kad nadjes najstabilniji Clock da ufleshujes bios sa zeljenim parametrima!Kako znas da preko Riva tunera radi sasvim stabilno?Kad budes siguran da nema artifakata onda sve prolazi..Inace da nisi Flash biosa odradio kako treba nebi ti ni prosao....Ajde baci mi na mail Original bios od karte!
Poslao sam ti na koji mail da mi prosledis bios!

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim??
::
:: - A N G E L -
MACHINE au bre SF 05.11.2008. 01:38 #78158

pa nisam ja amater :(

600/1700 ne daje artefakte u ATT ni jedan ni na oko ni greske, takodje Vga Stabilty Tester, VRAM stress...dakle nema gresaka...a ja sam uflesaovao nize vrednosti od testiranih dakle umesto 600/1700 stavio sam 550/1600. Ali tako dobijem te strafte...probao sam vise puta...

- A N G E L -

SkyFire Re: au bre SF 05.11.2008. 01:41 #78159

Nisam te razumeo...Mojne da se ljutis...Jel se to desava samo sa 3D Mark 2005?Ja bih rekao da se pregreva memorija ali ako si stavio dobre heatsinkove onda nema brige...

OC House
@PCBeast@

:: pa nisam ja amater :
:: 600/1700 ne daje artefakte u ATT ni jedan ni na oko ni greske, takodje Vga Stabilty Tester, VRAM stress...dakle nema gresaka...a ja sam uflesaovao nize vrednosti od testiranih dakle umesto 600/1700 stavio sam 550/1600. Ali tako dobijem te strafte...probao sam vise puta...ostavi mail zagubio sam ga ili ms
psyman Re: @SkyFire 05.11.2008. 01:42 #78160

broj poruka: 1046
editovanjem originalnog biosa i podesavanjem klokova na vec unapred testirane stabilne brzine je uspesna na 88xx ser. G. karti sto ne mogu da potvrdim za 7xxx seriju.cak mislim da sam citao da je postupak neuspesam u svakom dosadasnjem slucaju.kod tebe kontam da je uspeh delimican sto nije zeljeni rezultat.poz

:: Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim??
SkyFire Ajde sad... 05.11.2008. 01:52 #78161

Probaj sa ovim biosom...

http://rapidshare.com/files/160741043/xfx7900gsmoded.rar.html

Memoriju sam blago povecao..Nista specijalno u odnosu na def...GPU je na 590!

OC House
@PCBeast@

SkyFire Re: Re: @SkyFire 05.11.2008. 01:54 #78162

@psyman@ moze i Sedmica opusteno...Cak sam i na 6600 GT menjao bios...
Moze da proba i sa drugim brendom...Treba samo proveriti koja je momorija u pitanju i latencije...

Evo i cista nVidia ako zeli da proba sa drugim brendom...Samsung memorije:

http://rapidshare.com/files/160742488/NVIDIA.7900GS.512.060911.rar.html

OC House
@PCBeast@

:: editovanjem originalnog biosa i podesavanjem klokova na vec unapred testirane stabilne brzine je uspesna na 88xx ser. G. karti sto ne mogu da potvrdim za 7xxx seriju.cak mislim da sam citao da je postupak neuspesam u svakom dosadasnjem slucaju.kod tebe kontam da je uspeh delimican sto nije zeljeni rezultat.po
:: :: Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim??
:: ::
:: :: - A N G E L -
SkyFire Sta se desava? 05.11.2008. 02:07 #78163

Ima li rezultata?Jel ziva kartica ili si je proterao u vecna lovista?

OC House
@PCBeast@

psyman Re: Re: Re: @SkyFire 05.11.2008. 02:09 #78164

fleshovati znam da moze,originalni,ispeglaniju,noviju verziju biosa.a vec raditi hard mode i menjati vrednosti editovanjem to vec nisam radio na starijim kartama.logicno bi trebalo da moze,samo dali ce to raditi sve kako treba.moraju se kao sto vec i znate obavezno pratiti temperature!

:: @psyman@ moze i Sedmica opusteno...Cak sam i na 6600 GT menjao bios..
:: Moze da proba i sa drugim brendom...Treba samo proveriti koja je momorija u pitanju i latencije..
:: I Want to believe - The truth is out there
:: OC House
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: editovanjem originalnog biosa i podesavanjem klokova na vec unapred testirane stabilne brzine je uspesna na 88xx ser. G. karti sto ne mogu da potvrdim za 7xxx seriju.cak mislim da sam citao da je postupak neuspesam u svakom dosadasnjem slucaju.kod tebe kontam da je uspeh delimican sto nije zeljeni rezultat.po
:: :: :: Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim??
:: :: ::
:: :: :: - A N G E L -
SkyFire Re: Re: Re: Re: @SkyFire 05.11.2008. 02:11 #78165

Slazem se kolega...Sto se tice sedmica Hard Modova imas koliko hoces mada je uglavnom bio Pencil mode!...Za seriju 6 nisam cuo a niti sam ja to kad radio...
Masina menja samo vrednosti u biosu,znaci ne radi nikakav hard mode..
Ovo ce pre biti da je Soft Mode..

OC House
@PCBeast@

:: fleshovati znam da moze,originalni,ispeglaniju,noviju verziju biosa.a vec raditi hard mode i menjati vrednosti editovanjem to vec nisam radio na starijim kartama.logicno bi trebalo da moze,samo dali ce to raditi sve kako treba.moraju se kao sto vec i znate obavezno pratiti temperature
:: :: @psyman@ moze i Sedmica opusteno...Cak sam i na 6600 GT menjao bios..
:: :: Moze da proba i sa drugim brendom...Treba samo proveriti koja je momorija u pitanju i latencije..
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: OC House
:: :: @PCBeast@
:: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: :: editovanjem originalnog biosa i podesavanjem klokova na vec unapred testirane stabilne brzine je uspesna na 88xx ser. G. karti sto ne mogu da potvrdim za 7xxx seriju.cak mislim da sam citao da je postupak neuspesam u svakom dosadasnjem slucaju.kod tebe kontam da je uspeh delimican sto nije zeljeni rezultat.po
:: :: :: :: Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim??
:: :: :: ::
:: :: :: :: - A N G E L -
MACHINE Sutra cu 05.11.2008. 02:15 #78166

mozda da probam druge taktove...ma nije pregrevanje onda bi toga bilo i u RT-u na 1700, skinuo sam bocne strane jer je luftacija losa i isla i na 110 C a sada je max 80 C Sada sam pikao Serious Sam 2 na max. i na 600/1800 leti bez problema...a meroija je verovao ili ne 1.4ns sto ce reci max. 1500

- A N G E L -

psyman Re: Re: Re: Re: Re: @SkyFire 05.11.2008. 02:17 #78167

cak je i jedan user sa onog naseg drugog foruma uflesovao na 8xxx ser. bios od 9xxx bez problema,cisto fore radi.poz

:: Slazem se kolega...Sto se tice sedmica Hard Modova imas koliko hoces...Za seriju 6 nisam cuo a niti sam ja to kad radio..
:: :: fleshovati znam da moze,originalni,ispeglaniju,noviju verziju biosa.a vec raditi hard mode i menjati vrednosti editovanjem to vec nisam radio na starijim kartama.logicno bi trebalo da moze,samo dali ce to raditi sve kako treba.moraju se kao sto vec i znate obavezno pratiti temperature
:: :: :: @psyman@ moze i Sedmica opusteno...Cak sam i na 6600 GT menjao bios..
:: :: :: Moze da proba i sa drugim brendom...Treba samo proveriti koja je momorija u pitanju i latencije..
:: :: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: OC House
:: :: :: @PCBeast@
:: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: :: :: editovanjem originalnog biosa i podesavanjem klokova na vec unapred testirane stabilne brzine je uspesna na 88xx ser. G. karti sto ne mogu da potvrdim za 7xxx seriju.cak mislim da sam citao da je postupak neuspesam u svakom dosadasnjem slucaju.kod tebe kontam da je uspeh delimican sto nije zeljeni rezultat.po
:: :: :: :: :: Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim??
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: - A N G E L -
SkyFire Re: Sutra cu 05.11.2008. 02:17 #78168

Pa ako u igrama radi kako treba a probaj vise njih onda nemas brige...Ih bre..A gde nadje Serious Sam 2?Moja nekadasnja omiljena igrica!!!!Najjace mi je kad kaze Yuhuuuu!!!Sad je na zalost vec decija...Otisla je tehnologija mnogo daleko...Najavljuju neku trojku ali ko zna kad ce izaci...???

OC House
@PCBeast@

:: mozda da probam druge taktove...ma nije pregrevanje onda bi toga bilo i u RT-u na 1700, skinuo sam bocne strane jer je luftacija losa i isla i na 110 C a sada je max 80 C Sada sam pikao Serious Sam 2 na max. i na 600/1800 leti bez problema...a meroija je verovao ili ne 1.4ns sto ce reci max. 150
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Re: @SkyFire 05.11.2008. 02:19 #78169

Znam video sam...Ali obzirom da je GPU isti to se moglo i ocekivati...Bar je meni to bilo logicno.

OC House
@PCBeast@

:: cak je i jedan user sa onog naseg drugog foruma uflesovao na 8xxx ser. bios od 9xxx bez problema,cisto fore radi.po
:: :: Slazem se kolega...Sto se tice sedmica Hard Modova imas koliko hoces...Za seriju 6 nisam cuo a niti sam ja to kad radio..
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: OC House
:: :: @PCBeast@
:: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: :: fleshovati znam da moze,originalni,ispeglaniju,noviju verziju biosa.a vec raditi hard mode i menjati vrednosti editovanjem to vec nisam radio na starijim kartama.logicno bi trebalo da moze,samo dali ce to raditi sve kako treba.moraju se kao sto vec i znate obavezno pratiti temperature
:: :: :: :: @psyman@ moze i Sedmica opusteno...Cak sam i na 6600 GT menjao bios..
:: :: :: :: Moze da proba i sa drugim brendom...Treba samo proveriti koja je momorija u pitanju i latencije..
:: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: :: OC House
:: :: :: :: @PCBeast@
:: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: :: :: :: :: editovanjem originalnog biosa i podesavanjem klokova na vec unapred testirane stabilne brzine je uspesna na 88xx ser. G. karti sto ne mogu da potvrdim za 7xxx seriju.cak mislim da sam citao da je postupak neuspesam u svakom dosadasnjem slucaju.kod tebe kontam da je uspeh delimican sto nije zeljeni rezultat.po
:: :: :: :: :: :: Da li znas kako se ovo moze resiti??? U pitanju je XFX 7900GS ExtremeEdition 256Mb GDDR3 256bit 480/1400. Preko RivaTunera ona radi apsolutno stabilno na 600/1700, dodati modovani heatsinkovi na VRAM. Hteo sam da flasujem kartu preko nibitora i nvflash. Ucitao sma original i samo digao takt na nesto manju vrednost 550/1600. Nista vise, posle flesa svaki 3dmark05 test krene normalno ali na sredini istog dobijem neke kose strafte dok ne dodje novi test i tako u krug, na pocetku slika je sve ok a posle strafte. Rivatuner to ne daje, a provetreno je i radi na 80C. Vratio sam stari BIOS i sada je sve OK ali bih hteo ovako, ja sam samo izmenio tkatove i kucao u DOSu nvflash ime.rom koji sam dobio modifikovanjem originala, znas li kako ovo da resim??
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: - A N G E L -
psyman Re: Sutra cu 05.11.2008. 02:21 #78170

cak bi mozda i mogao da se malo poigras i lemilicom ako posedujes malo vestine.

:: mozda da probam druge taktove...ma nije pregrevanje onda bi toga bilo i u RT-u na 1700, skinuo sam bocne strane jer je luftacija losa i isla i na 110 C a sada je max 80 C Sada sam pikao Serious Sam 2 na max. i na 600/1800 leti bez problema...a meroija je verovao ili ne 1.4ns sto ce reci max. 150
SkyFire Re: Re: Sutra cu 05.11.2008. 02:24 #78171

Drmne jednu - dve rakijice cisto radi mirne ruke...Ja bih probao da sam na njegovom mestu...Vise ce sa tim dobiti...

OC House
@PCBeast@

:: cak bi mozda i mogao da se malo poigras i lemilicom ako posedujes malo vestine
:: :: mozda da probam druge taktove...ma nije pregrevanje onda bi toga bilo i u RT-u na 1700, skinuo sam bocne strane jer je luftacija losa i isla i na 110 C a sada je max 80 C Sada sam pikao Serious Sam 2 na max. i na 600/1800 leti bez problema...a meroija je verovao ili ne 1.4ns sto ce reci max. 150
:: :: - A N G E L -
psyman Re: Re: Re: Sutra cu 05.11.2008. 02:29 #78172

pa da nazdravimo onda za novu gt verziju.

:: Drmne jednu - dve rakijice cisto radi mirne ruke...Ja bih probao da sam na njegovom mestu...Vise ce sa tim dobiti..
:: :: cak bi mozda i mogao da se malo poigras i lemilicom ako posedujes malo vestine
:: :: :: mozda da probam druge taktove...ma nije pregrevanje onda bi toga bilo i u RT-u na 1700, skinuo sam bocne strane jer je luftacija losa i isla i na 110 C a sada je max 80 C Sada sam pikao Serious Sam 2 na max. i na 600/1800 leti bez problema...a meroija je verovao ili ne 1.4ns sto ce reci max. 150
:: :: :: - A N G E L -
DmasteRNo1 Sky, razočarao si me 05.11.2008. 08:48 #78178

broj poruka: 6102
Možda Sem izvaljuje dobre fazone, ali za razliku od prvog i drugog enkauntera, dvojka je totalno hrvatizovana, da ne kažem ustašoizovana što je skenjava na mojoj listi dobrih igara.

gile23 ... 05.11.2008. 09:29 #78179

broj poruka: 9121
Sam a keca sam obrtao sto puta, ali ta dvojka je crap cist, jeste da ih kokas sa svih strana, ali kad krene njih 50 na tebe ne mozes nista. Ali sa COD4 i Crysisom ne moze nijedna pucacina da se meri!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE evo 05.11.2008. 10:28 #78184

probacu sada tvoj kao: nvflash ime.rom

- A N G E L -

Equinoxe Re: 05.11.2008. 10:35 #78185

broj poruka: 12057

Ja moram da postavim pitanje :
Ako se već sa RivaTuner-om kartica posle OC-a ponaša korektno, čemu zezanje sa BIOS-om ? Ako su potrebne neke korekcije, oko taktova, ventilatora itd, sve je mnogo lakše iz RT. Ako kartica krene da šizi i brljavi, brže ćeš je dovesti u red sa RT nego ponovnom flešovanjem BIOS-a.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gile23 ... 05.11.2008. 10:42 #78188

broj poruka: 9121
Cekaj ako ti se lepo ponasa u svakoj igri, da nije mozda do 3dmark-a mozda neka felericna verzija, imao sam ja iskustvo sa 6-ticom, pokusaj u nekom drugom marku!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 05.11.2008. 10:46 #78190

broj poruka: 12057

I stavi sveže update-ove za njih, tj. patcheve. A najbolje ti je neka igra 2 sata pa rokaj-snimaj.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Cekaj ako ti se lepo ponasa u svakoj igri, da nije mozda do 3dmark-a mozda neka felericna verzija, imao sam ja iskustvo sa 6-ticom, pokusaj u nekom drugom marku!!
:: Pozdrav
Saske ... 05.11.2008. 10:47 #78191

broj poruka: 1117
memorija ti je verovatno 1.3ns...kod mene je 1.4 i nakljukana je naponom do bola (oko 2.1+V) i opet nema sile da stabilno radi preko 1400MHz duze vreme...ali zato GPU je bomba...ja sam moj istero do 700MHz uz malo podizanje voltaze...na defultu je sa 450 isla na 600 bez problema i onda sam uflesovao bios i radi savrseno...verovatno si primetio da u biosu imas 2D i 3D mod...za 2D mod stavi neku nisku vrednost tipa 250-300MHz da bi se manje grejala i stavi ventilator na 25% da te ne smara buka...za 3D mod stavis kolko moze i vent na 100 ili kolko vec mozes da podneses a da ne poludis...ali ti tripovi sa artifaktima su verovatno do memorije...mozda si poremetio one tajminge kad si flesovao...

Overclocking is the way of life!!!

MACHINE Radi, na visim taktovima 05.11.2008. 10:54 #78193

ocito mu onaj broj nije prijao...radi na 600/850 tako sam flashovao...memorija mi j e isto 1.4 mada sam stavljao neke limcice da one delove VRAM chipa na koje sam mogao, obuhvatio sam svaki cip makar jednim delom, sto je dovoljno da vise odvlaci toplotu nego da je go, ali sam 2 seta morao rezati i turpijati kako bi se uklopili. MOrao sma otvoriti bocne strane jer ovo nije namesnko kuciste a prilicno je vruce, kada se otvori onda je sve OK, karta ne prelzi 90 C. E, sada zanima me RT d aotkljucam one zakljucane jedinice, posto je njen broj manji nego na GT/GTO/GTX. Pise da je rizicno pa me zanima da li je neko to vec radio i kako. Kako se posle uveriti da ta otkljucana jedinica radi dobro?

- A N G E L -

Saske ... 05.11.2008. 11:15 #78200

broj poruka: 1117
radio ja i nece nikako...probao sam u riva tuneru, mozes ono slobodno da cekiras ali time nista neces postici posto je moguce da su hardverski iskljljuceni...onda sam trazio neke bios modove i naso neki gajd u kome je lik pokusao kroz bios da pokrene iskljucene sejdere i zavrsio je sa mrtvom kartom (mislim da je na vr-zone.com bio gajd)...tako da nema vajde...ako oces brze, volt mod i teraj GPU dalje...kad stignes do 700MHz onda si prakticno prestigao GTO po performansama...uporedjivao sam sa ortakom koji ima doticnu GTO...

Overclocking is the way of life!!!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs