Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nekoliko pitanja vezanih za grafike
STRANA 1 OD 1
PCoprema Nekoliko pitanja vezanih za grafike 04.11.2008. 13:19 T12975

status: user
broj poruka: 292
Da li ati tray tools moze da se koristi za nvidia grafike ili postoji neki poseban a slican njemu? Treba da mi ima overklok opcije, temperature i tako to u trayu a da moze testirati ovekrlok artifakte i automatski klokovati i probati.

Nabrojite mi najbolje firme koje prave nvidia i one koje prave ati kartice. Da li se kvalitet izrade oslikava na performanse i kvalitet prikaza?

Zanima me kako radi nflash, postupak da li je siguran i da li je tacno da ako se zezne moze da se vrati uz neku pci vga kartu pa se postupak ponovi? Ja nedjem taktove i kako to i gde upisem pa da posle flesujem. imam 7600gt. kako se to tacno radi, moze li iz windowsa ili je preporucljivo softverski?

hvala dobri ljudi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 04.11.2008. 13:45 #77937

broj poruka: 2270
Pa Riva tuner. Koristio sam ga i za radeona dok novi ATT nije dobio poršku za 3xxx kartice. Zaboravi na automatski OC i nekakve artifakt testove, ničemu ne služe. Overklokuj manuelno, nađi neku jaču igru i to ti je najbolji test.
Sve ATI kartice se proizvode u istoj fabrici, čini mi se da to važi i za Nvidia. Proizvođači samo stavljaju coolere i bundle.
Ne znam ono za Nflash. AKo se radi o OC preko biosa, za to nema nikakve potrebe - softverski OC radi sasvim lepo.

skycould ne prave se 04.11.2008. 13:54 #77939

broj poruka: 248
sve kartice u jednoj fabrici. cip pravi ATI ili nVidia a PCB prave vecinom sami proizvodjaci, tj. stampanu plocu. e sad neki koriste referentni dizajn kartice od samog proizvodjaca cipa ili sami njihovi inzenjeri, da kazem, konstruisu nju, i gde ce se koja komponenta nalaziti i sl. (mem. cipovi i ostali delovi)

SkyFire Re: Nekoliko pitanja vezanih za grafike 04.11.2008. 14:15 #77948

broj poruka: 18472
ATI Tool obavezno koristim radi stabilnosti graficke karte i uvid da nema artifakata...Overclockujem iskljucivo Riva Tuner-om a preko nje preko monitoring-a koji se aktivira iz Rive pratim temperaturu,Brzinu GPU-a,memorije,shader clock kako i sam FPS i to sve u toku igre...
Sto se tice grafickih karti i brendova moglo bi se po kvalitetu poredjati ovako:

Nvidia:
nVidia by nVidia,eVga,BFG,Asus,Gainward,XFX...

ATI:

His,Saphire,Powercolor...Ostali ti nisu ni bitni,ja bi se odlucio za ove prve dve kada bi uzimao...

Sto se tice Flashovanja karte...To nije nikakav zahtevan poduhvat.I da nesto zeznes uvek mozes da vratis stari bios (preko pci kartice) koji predhodno backuo-ujes na flopy disk radi bezbednosti...

Evo ovde imas sve o flashovanju graficke karte..Celo upustvo:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=9800&forid=12&katid=2

P.S.Ne prave se sve kartice u istoj fabrici vec se prave samo Graficki procesori koji se prosledjuju ostalim brendovima na dalje sklapanje celokupne graficke karte!!!!

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Da li ati tray tools moze da se koristi za nvidia grafike ili postoji neki poseban a slican njemu? Treba da mi ima overklok opcije, temperature i tako to u trayu a da moze testirati ovekrlok artifakte i automatski klokovati i probati
::
:: Nabrojite mi najbolje firme koje prave nvidia i one koje prave ati kartice. Da li se kvalitet izrade oslikava na performanse i kvalitet prikaza
:: Zanima me kako radi nflash, postupak da li je siguran i da li je tacno da ako se zezne moze da se vrati uz neku pci vga kartu pa se postupak ponovi? Ja nedjem taktove i kako to i gde upisem pa da posle flesujem. imam 7600gt. kako se to tacno radi, moze li iz windowsa ili je preporucljivo softverski
:: hvala dobri ljudi
BataCele ... 04.11.2008. 14:17 #77950

broj poruka: 1532
1. Deinstaliraj postojece Forceware drajvere, ocisti sve njihove repove (Driver Cleaner Pro - Nasty File Remover - Detonator RIP (sva tri po redu)) i instaliraj najnovije NGO drajvere. Tu imas sve sto ti je potrebno.

2. Za ATI uzmi HIS ili Sapphire, a Nvidia uzmi XFX, Gainward ili Foxconn.

3. Nemoj da flesujes nista.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

PCoprema Rezon? 04.11.2008. 14:36 #77953

broj poruka: 292
Da li moze ovako: ja bih hteo da ocujem grafiku, nadjem lepo max. spustim nesto nizi tak ti testiram u programima i igrama nakoliko dana i sada to smatram apsolutno stabilnim parametrima. Skinem taj nbitor i nvflash i sada hocu da u njemu dignem takt za gpu i mem jel ima klizace? Kako to namestim? Onda to snimim odem u dos i uradim flash sa tim rom ili bin fajlom. To je to? Jel tu diram nesto za brzinu ventilatora ili ostavi na automatik? Da li oc-eom stetim kartu tojest stresujem je i skracujem vek trajanja? Ako su temperature u normalnim granicama

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs