Koja graficka bi odgovarala ovim komponentama? Graficka kartica je potrebna za igranje najnovijih naslova u rezoluciji 1280x1024 u full ako je ikako to moguce sa ovim komponentama.
mislim da ti je ATI 4870 bolji izbor ako vec imas kesa...i nemojte sad neko da krene opet da smara bottle neck ovo bottle neck ono kad 95% vas pojma nema ni sta je to... ako hoces nove naslove da teras u fullu sa nekih 4AA i 16AF bolje uzmi jacu karticu...
Ma kakav GTX280, ima da se smeje tom procesoru. Sapphire 4850 i levely jubbly. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Gainward ATI 4850/512MB GDDR3 Golden Sample ili Gainward ATI 4870/512MB GDDR5 Golden Sample
Obe kartice imaju odlican sistem hladjenja i normalno vrhunske performanse.
Gigabyte takodje ima varijantu 4850 katrice sa Zalman kulerom,cak ima i jednu sa pasivnim hladnjakom ako zelis potpunu tisinu i imas dobru cirkulaciju vazduha u kucistu,ali ja licno nisam pristalica pasivnih hladnjaka.
:: 1.Pojavio se u prodaji ASUS - PCIE - EAH4870 DK/HTDI/1GD5 DK- dark knight :: Jel neko probao ovu karticu? Kakav je zapravo kuler :: :: 2. gtx260 dali ce biti dostojan protivnik 4870 HD 4870 je oko 10% brzi od GTX260...Tako da se moze reci da je 260ica dostojan protivnik. :: 3.Sta je to tacno `bottle neck` Bottleneck=Usko grlo=Fraza za neku komponentu koja ne moze da isprati ostale vec ih gusi...Saske je konkretno mislio da neko ne pocne da smara kako je tvoj CPU slab za tvoj GPU(4870)...A to su vrlo ceste prijave na ovom sajtu. Konkretan primer i testovi slabijih i jacih procesora sa istom grafikom: http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-gaming-benchmark,2054.html Iznedju ostalih imas test tvog (X2 5600) procesora uporedo sa jos par njih.
Dakle, garficku planiram uzeti krajem novembra meseca, medjutim sledece godine(Q4 2009) nameravam svoj x2 5600+ zameniti za novu, jacu masinu. E sad, Gainward ATI 4850/512MB GDDR3 Golden Sample je ATI favorit u rangu 150-170e medjutim kako sam guglao nasao sam da ATI ima problema sa MAYA softverom. Kako povremeno koristim MAYA, MAX itd. dali bih se zeznuo ako bih uzeo:
ASUS - EN9800GTX+ DK/HTDI ?
Opredelio sam se cenovno 150-170evra iz jednostavnog razloga jer bih sledece godine prodao racunar sa grafickom kartom, te kupio novu masinu.
:: DaSickSyst, hvala na odgovoru :: :: Dakle, garficku planiram uzeti krajem novembra meseca, medjutim sledece godine(Q4 2009) nameravam svoj x2 5600+ zameniti za novu, jacu masinu :: E sad :: Gainward ATI 4850/512MB GDDR3 Golden Sample :: je ATI favorit u rangu 150-170e medjutim kako sam guglao nasao sam da ATI ima problema sa MAYA softverom. Kako povremeno koristim MAYA, MAX itd. dali bih se zeznuo ako bih uzeo Ma koliko sad ATI bio bolji i isplatljiviji za igre nvidia je bolja za aplikacije...Radim 3D modelovanje i moram da kazem da se tu nvidia drzi bolje od ATIja. Tako da ako se ozbiljno bavis 3D modelovanjem uzmi nvidiu.Ako ti ne smeta da umesto OpenGLa koristis DX u aplikacijama uzmi slobodno ATI. :: ASUS - EN9800GTX+ DK/HTDI Za igre je ova karta nesto slabija od ATI 4850,a sa 4870 ne moze da se poredi.
Tako da ako mozes da se strpis jos koju nedelju proci ces bolje...Stvarno ne volim ljudima da pricam da treba da cekaju,ali trenutno vlada pravo ludilo na GPU trzistu i cene padaju iz dana u dan,a uskoro ce taj pad cena morati to da se prenese i na nase trziste.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.