...Elem nakon sto deci poklonih moj gaming comp i uzeh njihovu krntiju sa namerom da nikada vise ne zaigram nesto ozbiljno jer uhvatih sebe da resavam u glavi kvestove iz igrica ili napucavam vanzemaljce i ostalu gnom/goblin/orc bratiju dok vadim zube ljudima u ambulanti,shvatih da od mojeg obecanja nema nista ,osim sto sam se uozbiljio i poceo da vadim zube bez ometajucih faktora ,resih da sebi priustim neki upgrade za krntiju... naravno graficka i monitor... Elem posto za nesto besno nemam para,a krediti nikako da prodju uspeh da nadjem nesto preko platnog spiska NA 12 RATA...elem,taj dobri covek ima uglavnom sto mi treba pa resih sledece: monitor od 22`w i graficka...E,tu sad idu problemi...mislio sam da uzmem 9600gt ,ali moja ploca koju NECU sad da menjam ( jer nemam para) ima samo pci-e4x ,pa u startu usporava grafiku koja je ionako za nativnu rezoluciju 1680x1050 na granici,pa pitam 1) ima li neko iskustva sa Sparkle 9600gt grafikama tj. da li i koliko mogu da se klokuju? kako rade 9600gt na ovoj rezoluciji ,kao i da li imaju jos malo lufta (zbog navedenog usporenja od 4x)... 2) Druga mogucnost bi bila da nabavim Plitov 4850 ,koji je skuplji nekih 3500din ali mi predstavlja problem sto mi ploca nije testirana sa njime (Asrock dual vsta) pa ne znam da li ce uopste da proradi ...Sa nekim Ati-ijevim karticama je bilo problema...Iako mi se ova kartica svidja ,njena nabavka bi me dovela na rub razvoda sa zenom,ugrozila egzistenciju moje dece i sl.,moram da priznam sebi da bi zena mogla da se nadje ,a deca bi to od mene kad tad nasledila,ostaje problem sa podrzanoscu ove kartice na mojoj ploci...(prodavac je manje upucen od mene u harver tako da tu nema pomoci)... Tako da se pored celog net-a ponizno obracam mudrim glavama ovoga foruma za iskrena ne navijacka iskustva pogotovu vezana za ove dve graficke kartice i sa navedenim proizvodjacima....Hvala na strpljenju i svim odgovorima unapred...`Ajd u zdravlje! .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
kupi 9600. Inace (to jest, ako hoces da se razvedes) posto 9600 ide na tvoju plocu, ne vidim zasto ne bi mogla i ona AMD-ova - obe karte su PCIexpress rev.2. NVidijinu ces lakse overklokovati (i to preko njenog BIOS-a) za nekoh 15% pomocu NBitor-a.
P.S. Od kada su i zubari poceli da se zale na besparicu, shvatio sam da su nastupila `poshljednja vremena`.
...drzavna firma pa sta udele Mladja i Boza , a oni darodavci, oogromni... .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
:: ...drzavna firma pa sta udele Mladja i Boza , a oni darodavci, oogromni.. :: ......................................................................... :: SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republi :: ::
... ali `oce neko da mi kaze kava je 9600gt na 1680 x 1050 i kakav je palit 4850? samo par utisaka, vasih, testove sam video ali me interesuje vase misljenje i iskustvo...`Ajd u zdravlje! .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.