Pa onako, ne znam koliko hoces da se igras, karta je tu negde kao ATI 3850 sto je solidno ali ne i sjajno, posto vec uzimas jako napajanje potrosnja ti nece biti ogranicavajuci faktor,Tako da bih pre isao na Palit SONIC 8800GT ~115E ili Jos bolje sacekaj jos malo pa dolaze ATI 4830 karte, mada ako nisi vec uzmeo napajanje uzmi nesto kvalitetnije to je najgora CM serija, imas mnogo kvalitetnijih napajanja, mozes da uzmes neki Corsair, Chieftec Turbo seriju ili Thermaltake tough power mnogo su bolja i kvalitetnija napajanja a cene su slicne... Ali ako imas para, neka 4850 sa boljim kulerom kakve su Gainward golden sample ili Palit Sonic ~160e su odlicne kupovine ili kao sto rekoh Cekaj ATI 4830 ako ti se ne daje toliko para
zasto ne bi stavio 4850 procesor na 3,6Ghz je i vise nego dovoljan da iskoristis njen pun potencijal. Ipak je 4850 osetno jaca od 4670 koja je kao 3850 po performansama.
I zavisi takodje za sta ti treba graficka...!!! Kao sto je Sky Fire vec rekao da novije igrice `gladuju` vise za GPU nego za CPU frekvencijom onda ako imas love idi na 4870, ako ne onda je i ovo OK!!!
palit 3850 256mb je bolja a kosra 5500din sta ces vise. komso tebi je tu cm najskuplja komponenta a imas i 8800gt sonic za nekih 8500din 512mb i xfx alpha dog 256mb za 7800din
Nije nesto spec ogranicen, ali mi je ideja da se u skladu sa ostalim komponentama pogodi bas grafika koja će iskoristiti performanse ostalih komponenti i obratno.
Trenutno unutra imam Sapphire 3850 pozajmljenu, samo da bih testirao mašinu.
Što se tiče napajanja, svestan sam toga da nije nešto (pozajmljeno takođe), pre bih uzeo neko iz M serije CMaster, OZC, Thermaltake ili Corsair, mada bih najviše voleo Gigabyte Odin ili Tagan (živeo MACHINE). Interesuje me do koje snage ?
Ako pare nisu problem onda ti stavi lepo Asus 4870 TOP i nemas brige!!! A za napajanje ja sam uzeo OCZ 600W ModXStream za nekih 6000 mozes i ti nesto oko 600W bice doboljno, cak i viska... Meni taj OCZ gura P5Q-E Q9550 GTX260 2GB 1200MHz WD 640GB i jos nekih stvarcica gomilu u kucistu poput silnih kulera i CM Aurore!!!
:: :: Nije nesto spec ogranicen, ali mi je ideja da se u skladu sa ostalim komponentama pogodi bas grafika koja će iskoristiti performanse ostalih komponenti i obratno :: :: Trenutno unutra imam Sapphire 3850 pozajmljenu, samo da bih testirao mašinu :: :: Što se tiče napajanja, svestan sam toga da nije nešto (pozajmljeno takođe), pre bih uzeo neko iz M serije CMaster, OZC, Thermaltake ili Corsair, mada bih najviše voleo Gigabyte Odin ili Tagan (živeo MACHINE) :: Interesuje me do koje snage :: :: Pozz
Ploca je za te novce bruka, šta sve može da izvuče iz cpu-a, prodao sami ih dosta i sve rade bruka, od c2d4300 preko c2d7200 do c2d8400, jedino što traže fleš biosa zbog 45nm.
A ovaj maleni 5200 me je oduševio i to sa box hlađenjem, a spremio sam mu i Thermalright ultra 120, ali izgleda da neće imati potrebe za njim. On na default naponu i fsb ima temp od 20c, klokovan na 3.6 ima temp u idle na nekih 30c !!!
Jedino još ostaje da mu se stavi pravo napajanje i naravno grafa.
:: ja planiram da kupim istu takvu konfu samo sto bi sacekao za gpu zato sto nvidia sprema nesto novo u novembru :: :: ::
Uzmi ocz napajanje od 500 ili 600w i neces pogresiti! Mozes i modularno jer je vro prakticno! A sto se tice grafe najbolja kupovina je ubedljivo 4850 i to sa nekim boljim kulerom(palit,sapphire,gainward) I imas da pevas!
:: :: MB DFI Blood Iron P3 :: CPU Intel DualCore 5200 clocked 3.6GHz (24/7 :: DIMM OCZ 2x1GB Platinum DDR800 rev.2 :: PSU CoolerMaster ExtremePower 650 :: :: Koja bi grafika dobro išla uz ovu mašinu, srednji cenovni rang :: :: Ova gore pomenuta ili nešto jače, ne bih išao preko 4850 osim ako vi to ne savetujete : :: :: Pozz svima
Rezolucija monitora je 1680*1050 ali nemam nameru da se igram u njoj, već u nekoj koja je prihvatljiva za ovu konfiguraciju. ATI Znači da napadam na 3870 ili 4850 ili da sačekam 4830, a može i 4870 :) nVidia Da napadam na 8800gt ili tako nešto od jačih proizvođača :)
Ok, momci, hvala na svim savetima !
p.s. šta se očekuje od te 4830, možda vredi čekati ??
:: Koja rezolucija!? :: :: :: :: :: :: MB DFI Blood Iron P3 :: :: CPU Intel DualCore 5200 clocked 3.6GHz (24/7 :: :: DIMM OCZ 2x1GB Platinum DDR800 rev.2 :: :: PSU CoolerMaster ExtremePower 650 :: :: :: :: Koja bi grafika dobro išla uz ovu mašinu, srednji cenovni rang :: :: :: :: Ova gore pomenuta ili nešto jače, ne bih išao preko 4850 osim ako vi to ne savetujete : :: :: :: :: Pozz svima
:: Rezolucija monitora je 1680*1050 ali nemam nameru da se igram u njoj, već u nekoj koja je prihvatljiva za ovu konfiguraciju :: AT :: Znači da napadam na 3870 ili 4850 ili da sačekam 4830, a može i 4870 : :: nVidi :: Da napadam na 8800gt ili tako nešto od jačih proizvođača : :: :: Ok, momci, hvala na svim savetima :: :: p.s. šta se očekuje od te 4830, možda vredi čekati ? :: :: :: :: Koja rezolucija!? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: MB DFI Blood Iron P3 :: :: :: CPU Intel DualCore 5200 clocked 3.6GHz (24/7 :: :: :: DIMM OCZ 2x1GB Platinum DDR800 rev.2 :: :: :: PSU CoolerMaster ExtremePower 650 :: :: :: :: :: :: Koja bi grafika dobro išla uz ovu mašinu, srednji cenovni rang :: :: :: :: :: :: Ova gore pomenuta ili nešto jače, ne bih išao preko 4850 osim ako vi to ne savetujete : :: :: :: :: :: :: Pozz svima
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.