Skini Rivatuner 2.11, kroz njega clockuj, i benchuj neke igre da vidis da li ima poboljsanja uopste umesto sto slusas tudja misljenja da li ce da radi ili ne...
te DDR2 verzije 8600GT su slabije za clock, imao sam ja DDR3 8600GT pa i nakon clock-a na 650/1700 a fabricki je 540/1400 nije bilo u igrama neke razlike primetne, samo u 3DMarku je bilo 1000 poena razlika. Nisam rekao da ne moze da overklokuje ali neki manji overklok nece imati bitan uticaj na performanse, a poznato je da su neki modeli 8600GT sa 256MB DDR3 isle na klokove koje ima GTS, pa sam zato rekao da je DDR3 bolje bi bilo.
Ni ne pokusavaj jer nema nekog smisla, problem navedenog modela graficke je tip pemorije i njena uboga brzina, a ne kolicina iste i klok GPU-a. Znaci dzaba ti da klokujes GPU kad je ta memorija vise nego DUPLO sporija od DDR3, odnosno tvoj GPU je dosta brzi od memorije koja se nalazi na kartici tako da ga nikad neces iskoirstiti do kraja, tuzna istina zar ne.
Ja imam 8600gt ddr3/256mb/128bit, i odmah sam se manuo corava posla tj pokusavanja bilo kakvog klokovanja.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Imam grafiku NX8600GT 512MB 128bit i zanima me da li mogu i kako da je overklokjem i kakav bi efekat bio...???
To sto si ti imao jednu verziju pa drugu ne znaci da je presudna DDR2 memorija slabijeg OC potenicjala...Sve je od primerka do primerka...Ako GPU hoce da se OC-uje on ide dokle mu potencijal dozvoljava i ta sa DDR2 momorijom moze da bude sa boljim OC potencijalom...Razlika je sam sto je DDR3 memorija brza sa bolje uskladjenim latencijama!Na svakih 100 Mhz OC-a u 3D Marku dobijas 1000 Poena...Kako ce se graficka ponasati u igri OC-ovana zavisi od toga na koji nacin renderuje i koliko je Graficki Procesor sposoban da obradi informacije!!!Primer,ako si igre poslednje generacije onda ne mozes da ocekujes skosk od 10+ FPS na 100 Mhz+ kako bi trebalo da bude..Sve mora da je u svom skladu sa vremenom!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
:: te DDR2 verzije 8600GT su slabije za clock, imao sam ja DDR3 8600GT pa i nakon clock-a na 650/1700 a fabricki je 540/1400 nije bilo u igrama neke razlike primetne, samo u 3DMarku je bilo 1000 poena razlika :: Nisam rekao da ne moze da overklokuje ali neki manji overklok nece imati bitan uticaj na performanse, a poznato je da su neki modeli 8600GT sa 256MB DDR3 isle na klokove koje ima GTS, pa sam zato rekao da je DDR3 bolje bi bilo :: ::
Na novijim karticama se vise dobije klokom memorije nego samog GPU-a, zato sto su sami GPU toliko mocni da ih ni najbrze memorije ne mogu oznojiti. Znaci bez znacajnog ubrzanja memorije u odnosu na fabricko setovanje ko da nista nije ni klokovao, jer sta vredi ubrzavati GPU kad on stalno ceka na citanje ili upisivanje podataka u memoriju.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: To sto si ti imao jednu verziju pa drugu ne znaci da je presudna DDR2 memorija slabijeg OC potenicjala...Sve je od primerka do primerka...Ako GPU hoce da se OC-uje on ide dokle mu potencijal dozvoljava i ta sa DDR2 momorijom moze da bude sa boljim OC potencijalom...Razlika je sam sto je DDR3 memorija brza sa bolje uskladjenim latencijama!Na svakih 100 Mhz OC-a u 3D Marku dobijas 1000 Poena...Kako ce se graficka ponasati u igri OC-ovana zavisi od toga na koji nacin renderuje i koliko je Graficki Procesor sposoban da obradi informacije!!!Primer,ako si igre poslednje generacije onda ne mozes da ocekujes skosk od 10+ FPS na 100 Mhz+ kako bi trebalo da bude..Sve mora da je u svom skladu sa vremenom :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: te DDR2 verzije 8600GT su slabije za clock, imao sam ja DDR3 8600GT pa i nakon clock-a na 650/1700 a fabricki je 540/1400 nije bilo u igrama neke razlike primetne, samo u 3DMarku je bilo 1000 poena razlika :: :: Nisam rekao da ne moze da overklokuje ali neki manji overklok nece imati bitan uticaj na performanse, a poznato je da su neki modeli 8600GT sa 256MB DDR3 isle na klokove koje ima GTS, pa sam zato rekao da je DDR3 bolje bi bilo :: :: :: ::
Jel ti to mene dopunjavas ili me ispravljas>?Inace teorija ti je totalno netacna!Ostavicemo memoriju na def a GPU overclcokovati pa da vidimo kolika je razlika u brzini obrade podataka!Memorija jeste bitna a ne i toliko samostalna u odnosu na GPU!
:: Na novijim karticama se vise dobije klokom memorije nego samog GPU-a, zato sto su sami GPU toliko mocni da ih ni najbrze memorije ne mogu oznojiti :: Znaci bez znacajnog ubrzanja memorije u odnosu na fabricko setovanje ko da nista nije ni klokovao, jer sta vredi ubrzavati GPU kad on stalno ceka na citanje ili upisivanje podataka u memoriju :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: To sto si ti imao jednu verziju pa drugu ne znaci da je presudna DDR2 memorija slabijeg OC potenicjala...Sve je od primerka do primerka...Ako GPU hoce da se OC-uje on ide dokle mu potencijal dozvoljava i ta sa DDR2 momorijom moze da bude sa boljim OC potencijalom...Razlika je sam sto je DDR3 memorija brza sa bolje uskladjenim latencijama!Na svakih 100 Mhz OC-a u 3D Marku dobijas 1000 Poena...Kako ce se graficka ponasati u igri OC-ovana zavisi od toga na koji nacin renderuje i koliko je Graficki Procesor sposoban da obradi informacije!!!Primer,ako si igre poslednje generacije onda ne mozes da ocekujes skosk od 10+ FPS na 100 Mhz+ kako bi trebalo da bude..Sve mora da je u svom skladu sa vremenom :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: OC House :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: te DDR2 verzije 8600GT su slabije za clock, imao sam ja DDR3 8600GT pa i nakon clock-a na 650/1700 a fabricki je 540/1400 nije bilo u igrama neke razlike primetne, samo u 3DMarku je bilo 1000 poena razlika :: :: :: Nisam rekao da ne moze da overklokuje ali neki manji overklok nece imati bitan uticaj na performanse, a poznato je da su neki modeli 8600GT sa 256MB DDR3 isle na klokove koje ima GTS, pa sam zato rekao da je DDR3 bolje bi bilo :: :: :: :: :: ::
Ja sam na ovo mislio jos u prvom postu a Daum mi se smeje. I znam da su Palit Sonic i Gainward Golden Sample mogle da se klokuju na taktove GTS-a, e tek to je neko vidno poboljsanje. Mada u Crysis-u izmedju GT-a na default i GTS-a na default su 2-3 frejma razlike u korist GTS-a.
:: Ni ne pokusavaj jer nema nekog smisla, problem navedenog modela graficke je tip pemorije i njena uboga brzina, a ne kolicina iste i klok GPU-a :: Znaci dzaba ti da klokujes GPU kad je ta memorija vise nego DUPLO sporija od DDR3, odnosno tvoj GPU je dosta brzi od memorije koja se nalazi na kartici tako da ga nikad neces iskoirstiti do kraja, tuzna istina zar ne :: :: Ja imam 8600gt ddr3/256mb/128bit, i odmah sam se manuo corava posla tj pokusavanja bilo kakvog klokovanja :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: Imam grafiku NX8600GT 512MB 128bit i zanima me da li mogu i kako da je overklokjem i kakav bi efekat bio...???
8600GT-GTS je nekad necemu znacila i bila odlicna kartica u svoje vreme...Ja sam pravio paralelni test sa G71 chipset-om tj 7900GTX gde je skoro mogla da joj parira a u nekim igrama cak i brza...Inace opet kazem i ponavljam iz predhodnog posta...Kako odmice razvoj gaming industrije tako prati i razvitak grafickog procesora...Znaci sve mora imati svoje vreme!Sada OC 8600GT-GTS mozda nece doneti mnogo u najnovijim naslovima igara ali u nekim prethodnim ce se videti razlika!
Kao prvo tek odnedavno sam na forumu PC Berze(3 nedjelje)....i zato nemam puno postova.... I u pravu si ja se makar javim kad nekad znam nesta da pomognem a ne da ismijavam druge kao sto ti radis....Mislis da mozes da se hvalis ako imas puno postova....Bog zna koliko vremena si vec na forumu PC Breze(bolje reci godina)...I sakupio si ih toliko kad se samo javis da se smijes nekome i da pricas neke gluposti...Prije neki dan si se javio na temu kupovina televizora i ismijavao si mene na moje komentare,a ni sam nisi znao sta ces da kazes coveku....prema tome prismrdi.....
A ti mi imas (Skini Rivatuner 2.11, kroz njega clockuj, i benchuj neke igre da vidis da li ima poboljsanja uopste umesto sto slusas tudja misljenja da li ce da radi ili ne) al ti je odgovor ubilo se boze.Samo znas da potvrdis odgovor od ljudi koji znaju znanje.Ja da sam Admin dobio bi ban na nedelju i vise...
PAMETNJAKOVICU !!!
:: Pa posto si supalj nemoj da se javljas, jer ocigledno nemas sta pametno da kazes na temu.. :: Po broju postova vidim da se javljas samo da prismrdish.. :: :: :: :: Puno me nerviraju taki likovi !! :: :: Druge podsmevaju a neznaju gde su suplji... :: :: :: :: :: ::
Sta lupetate da je losa kartica.Dosta mi vise prozivke iste.imam 8600gt 256mb ddr3 Mozda niste mislili na ovu ali ja teram pure na maximumu,crysis sam terao na medium 2x AA i 1440x900.Znam da ce tu da sedne 9800gt kad izadje far cry 2.Inace procesor je E2160.I cpu i gpu su keva za klokovanje.U to vreme kartica je bila best buy.Nesto ne vidim da je moj drugar sa 8800gts nesto ispao pametniji,jer se ispruzio 200E vise a dobio samo buduceg prethodnika.
Pa zavisi za koju rezoluciju za rezolucije do 1280x1024 bez AA je ok mada posustaje u ovim novijim igrama. I da, Far Cry 2 je vec izasao ali nema crack-a.
:: Sta lupetate da je losa kartica.Dosta mi vise prozivke iste.imam 8600gt 256mb ddr :: Mozda niste mislili na ovu ali ja teram pure na maximumu,crysis sam terao na medium 2x AA i 1440x900.Znam da ce tu da sedne 9800gt kad izadje far cry 2.Inace procesor je E2160.I cpu i gpu su keva za klokovanje.U to vreme kartica je bila best buy.Nesto ne vidim da je moj drugar sa 8800gts nesto ispao pametniji,jer se ispruzio 200E vise a dobio samo buduceg prethodnika :: ::
Pa u 1440x900 ne secam se zadnje igre sem crysisa da nije bio maximumov maximum.WiC...Flat out...CoH...COD4.Ma sad seda 9800.BAs sam se vezao za zelenu zabu.Pre nje sam imao 7300gt GLH.Lepa i korisna kartica.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.