Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia sprema nove high-end grafičke karte za novembar
STRANA 1 OD 1
dz0ni Nvidia sprema nove high-end grafičke karte za novembar 17.10.2008. 21:51 T12669

status: user
broj poruka: 880

http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=16611
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele Ali i integruse za Intel 17.10.2008. 22:46 #75761

broj poruka: 1532
http://www.custompc.co.uk/news/605034/nvidia-launches-geforce-9-mgpu-chipsets.html

Kazu da su 2x brzi od HD 3300 na cipsetu 790GX, a 5x brzi od Intel-ovih integrusa.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

MaliAbner Re: Nvidia sprema nove high-end grafičke karte za novembar 17.10.2008. 23:34 #75765

broj poruka: 7769
Da mi je znati koliko ce da kosta najavljena dvoglava adzbaha, ako bude 420€ kuci cu je nek ide sve u majcinu da budem miran jedno 6-7 meseci.
Kad kola krenu nizbrdo ne pomaze ni troglava adzbaha.

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=16611
SkyFire Eh... 17.10.2008. 23:53 #75768

broj poruka: 18472
Mnogi ce se na ovo upecati....Dok nVidia bude punila dzepove za kratko vreme sa ovim potezom ubrzo ce izaci GTX350 sa GT300 chipset-om koji ce biti opet kao single GPU brzi od GX290 ( ako se tako bude zvao) sa dva GPU-a tj. dva GT200 chipset-a u 55nm!!!Jasna stvar kao sto se desilo i sa 9800 GX2 a jos su ovu GTX350 vec odavno i najavili...Au zeleni sta nam radite!!!

I Want to believe - The truth is out there
OC House
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

zandarm ... 18.10.2008. 00:22 #75771

broj poruka: 1454
Da li sam ja jedini koji se brine za Sky-evo zdravlje?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

OCz re 18.10.2008. 00:58 #75774

broj poruka: 2900
Pusti ga, treba mu nedeljna doza
obradmi Sto se tice grafickih ne ocekujem od Nvidie nista spektakularno 18.10.2008. 01:44 #75780

broj poruka: 7723
sem promene imena postojecih gpu ,tako ce biti do sredine iduce godine,Nego izgleda se Nvidia bacila na drugo trziste ,a to je da je ulaze u Macbook t.j Apple sa chipsetovima koji su bolji od Intelovih,neki kazu i do 5 puta ,prostije receno uzimaju trziste Intelu .Sto se tice grafickih mislim da ce zuti morati da uloze lovu na razvoj ,a to je da ubace ddr5 u grafe ,directx 10.1 ,directix 11 koji ce ici u windows 7 itd..,pogledajte te Sf rezolucije sa 2560x1600 gde je Ati duplo brzi i plus software nije optimizovan za dual gpu ,a kad to bude kuku lele.Iimaju tu dosta da odrade ,a dotle nek uzimaju trziste Intelu sa chipsetovima.

http://xtreview.com/addcomment-id-6573-view-Apple-Macbook-with-NVIDIA-chipset.html
SkyFire Zdravlje OK.. 18.10.2008. 01:48 #75781

..Sa godinama covek mudriji...Salu na stranu i ja se po malo drzim strategije..Kao sto sam znao da ce se pojaviti karta koja ce biti snaznija od 9800GX2 za kojom nisam poleteo kad se pojavila vec sam cekao da dodje GTX280 koju sam odmah uzeo, tako ce i u ovom slucaju biti.Inace nVidia se drzi Single GPU kao najveceg aduta gde su neprikosnoveni!

@obradmi@ Postao si zaista vise dosadan sa tim ATI-jem!Covece jedes li ti sta,spavas li kad,dises li ili samo od ATI-ja zivis?
ATI za dorucak,ATI za rucak,ATI za uzinu,ATI za veceru...U krevetu ATI

OC House
@PCBeast@

DmasteRNo1 Ha-ha 18.10.2008. 08:31 #75796

broj poruka: 6102
Prosto je smešno da lik poput Sky-a kritikuje Obradmi-ja kako dosađuje sa AMD-om i ATI-jem. Pa stvarno ne znam ko je dosadio i Bogu i narodu sa GTX280 i Intelom. Mislim da su se i ljudima iz tih firmi zgadili njhovi proizvodi, a da ne pričam koliko su smoreni ljudi na forumu. Najbolji primer je ono naslađivanje Nahalemom 3,2-4,2GHz. Svaka čast Intelu na osličnom procesoru, ali sam stekao utisak da ga Sky već poseduje. A o vređenju AMD-a i ATI-ja u okviru iste teme da ne govorim.

AMD Forever

SkyFire Re: Ha-ha 18.10.2008. 14:29 #75814

Prvo ja za tebe nisam lik i smesan mozes samo da ispadnes ti...Inace zar ne vidis da se ja salim...Ti si se ocigledno nasao povredjenim jer koliko vidim pripadas taboru AMD-ATIj-a sto meni apsolutno ne smeta...To sto ja iznosim cinjenice a neki drugi zive u bajkama to je njihov licni problem kao sto moze da bude i tvoj...Da li ja imam Nehalema ili ne ili GTX280 ili Intel sa 16 jezgara to je moja stvar...Ti na ovaj nacin izrazavanja samo pokazujes jedan vid ljubomore i nista vise..Uopste ti nije bio potreban ovakav komentar!Shvatam da volis ATI ali prijatelju nadji svoje mesto i dokazi se nekim drugim stvarima a ovakve price zaobidji jer su bespotrebne!

E sad update:

@obradmi@ Nebih ti mozda ovo rekao ali me je sad tvoj kolega potstaknuo...

Protiv tebe kao coveka-momka vec sta li je nemam apsolutno nista niti mi smeta ali definitivno si brate smorio i postao naporan sa jednom te istom pricom koju vrtis kao pokvarena ploca...Kako se koja tema pojavi vezano za nVidiu ti jasno dajes do znanja kako ATI ima najbrzu karticu i kako nVidia treba da povrati neki tron sto je za tebe ne moguce jer ne ocekujes nista od nVidi-e!Ajde bre covece,svi smo ukapirali...Brzi je 4870X2 od GTX280 ali samo u rezolucijama od 2560x1600 za monitore od 30` koje koriste svega 2% korisnika...Budi realan,kome to sluzi?GTX je sve ukupno isplatljiviji i bolji i brzi (Single GPU vs Dual GPU) kad se saberu sve igre i kome treba jedna furuna za koju ti treba cela trafo stanica da je poguras da bi dobio nesto vise FPS u extremnim rezolucijama za monitore od 1000+Eur-?Slazem se,ko ima pare za takav monitor uzece i ATI..Postujem to...Ali taj isti mora da da najmanje za tu konfiguraciju jedno 3000-4000 Eur da bi to sve radilo kako treba...Dal si ti svestan koliko malo takvih ljudi ima?Evo ja ti sve ovo drugarski pricam...Postao si jako opsesivan i poceo sam zaista da brinem za tebe...Salu na stranu...Nego evo da ti kazem i za tvoja ocekivanja i da ti srusim malo snove..Pojavom novije serije GTX-a 290 koji ce izaci u 55nm procesu proizvodnje tvoj pulen ATI 4870X2 leti sa tog trona koji non stop pominjes jer ce karta biti znatno jaca sa povisenim radnim taktom i jacim performansama...Sa manjom potrosnjom i boljim thermalnim karakteristikama pa cemo videti gde se ko tad nalazi...Inace GTX350 ce izaci vrlo brzo sa GT300 chipset-om pa cu ja onda tebe da gnjavim sa tvojom istom pricaom i pitacu te tad gde ti je ATI sad...Nece stici za godinu dana covece...Sve su to njihovi interni dogovori i trenutno je ATi-ju dato malo vise prostora za marketing i za prodaju kako i za malo parce slave...
Ne uzmi ovo za zlo...Kod mene ti je sto na umu to na drumu...Malo realnosti nije na odmet..Pozdrav za tebe my Friend!

OC House
@PCBeast@

:: Prosto je smešno da lik poput Sky-a kritikuje Obradmi-ja kako dosađuje sa AMD-om i ATI-jem. Pa stvarno ne znam ko je dosadio i Bogu i narodu sa GTX280 i Intelom. Mislim da su se i ljudima iz tih firmi zgadili njhovi proizvodi, a da ne pričam koliko su smoreni ljudi na forumu. Najbolji primer je ono naslađivanje Nahalemom 3,2-4,2GHz. Svaka čast Intelu na osličnom procesoru, ali sam stekao utisak da ga Sky već poseduje. A o vređenju AMD-a i ATI-ja u okviru iste teme da ne govorim
:: AMD Foreve
DmasteRNo1 Ha-ha 2 18.10.2008. 15:35 #75819

broj poruka: 6102
Tačno je da pripadam AMD taboru, ali volim da bocnem vas koji se u svakoj trećoj temi prepirete kao babe na pijaci šta je bolje i za koliko frejmova. Važno je jedino da tehnologija ide napred, a cene dole. Meni je lično važno da za što menje pare dobijem solidne performanse (za ono što je meni potrebno), a trenutno tu je AMD bolji. E sad ko hoće da mu `kuća bude za ciglu veća od komšijine`, a pritom ima para na bacanje, taj će da trči za procesorima i grafičkim kartama koje nude 1fps više od onih koje poseduje komšija. Mene to ne zanima i takve likove smatram seljošima.

MaliAbner Nakon pomnije analize najava od strane nVidije... 18.10.2008. 15:53 #75823

Dakle nakon pomnije analize najava od strane nVidije ja sam shvatio da ce SkyFire morati da tezgari po svadbama celu jesen i zimu ne bi li kupio kosooku TOP karticu i bio u trendu.

SkyFire Re: Ha-ha 2 18.10.2008. 16:20 #75824

Ti ocigledno bockas bez razloga jer ja ne vidim ovde neku raspravu nit bilo sta drugo slicno...Moras da razgranicis sta je ljubav prema hardware-u i respekt prema pravim performansama...Tvoje licno misljenje je samo tvoje ali nije i sud da je generalno tako !Ko kako koristi racunar i na koji nacin,i zasto mu je to sve potrebno ti nikad ne mozes znati...Inace postoje verovatno ljudi koji kako kazes kupuju a pri tom imaju para na bacanje samo da bi od komsije imali bolji racunar a da pri tom nemaju pojma o toj tehnologiji i sl..I ja se slazem...I smatram takve ljude isto tako kao i ti...Neka tehnologija napreduje,to me uvek raduje ali treba biti i realan sto ovde nije slucaj kod vas pojedinaca...Ne znam na sta si mislio kad kazes da je trenutno AMD bolji?U cemu?Odnos cena performasne?...

@MaliAbner@ Trend ne pratim,a svadbe ne sviram..Pratim i postujem samo prave performanse i to je to...

OC House
@PCBeast@

:: Tačno je da pripadam AMD taboru, ali volim da bocnem vas koji se u svakoj trećoj temi prepirete kao babe na pijaci šta je bolje i za koliko frejmova. Važno je jedino da tehnologija ide napred, a cene dole. Meni je lično važno da za što menje pare dobijem solidne performanse (za ono što je meni potrebno), a trenutno tu je AMD bolji. E sad ko hoće da mu `kuća bude za ciglu veća od komšijine`, a pritom ima para na bacanje, taj će da trči za procesorima i grafičkim kartama koje nude 1fps više od onih koje poseduje komšija. Mene to ne zanima i takve likove smatram seljošima
MyDoom Ajde zajebite vise SkyFire-a !!! 18.10.2008. 17:10 #75832

broj poruka: 553
Vidite da se decko smirio i tako smiren vise ne dozvoljava da bude isprovociran sa vase strane!Drago mi je da si ukapirao neke stvari Sky!
Samo nastavi sa testovima jer ih lepo videti za nekog kao sto sam ja!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Daum Re: Ha-ha 2 18.10.2008. 17:53 #75834

broj poruka: 12796
Al se neko ovde bacio na dupli nalog...

Ubacio bih se sad i ja, ali su mi pesnice previse crvene od lupanja ATI-evih PCB-a...

Ajde svi zaludjeni ATI-evci nek mi kazu koje tablete gutaju kad su tako zaludjeni da uzmem i ja dve...

ATI je samo lep na oko, a kad se ugase svetla...

http://media-1.mediahump.com/image/124826/0/2411046570/001201c88fc9f8d8dd000a8c011.jpg

:: Tačno je da pripadam AMD taboru, ali volim da bocnem vas koji se u svakoj trećoj temi prepirete kao babe na pijaci šta je bolje i za koliko frejmova. Važno je jedino da tehnologija ide napred, a cene dole. Meni je lično važno da za što menje pare dobijem solidne performanse (za ono što je meni potrebno), a trenutno tu je AMD bolji. E sad ko hoće da mu `kuća bude za ciglu veća od komšijine`, a pritom ima para na bacanje, taj će da trči za procesorima i grafičkim kartama koje nude 1fps više od onih koje poseduje komšija. Mene to ne zanima i takve likove smatram seljošima
BataCele ... 18.10.2008. 18:00 #75836

broj poruka: 1532
Slazem se sa `covekom vlastitog prokletstva` (MyDoom): SkyFire je uz Piska moj omiljeni lik na forumu. A posto upada u vatru, takav mu je i nadimak.

Samo mislim da bi bolji bio nadimak `Небеска Ватра`.

No, SkyFire, kada izadje ova Nvidia/Intel ploca sa integrisanom grafikom, ajde baci neki uporedni test integrusa AMD vs Intel. Ja cu pokusati nesto tako, koliko stignem uz kucne i poslovne obaveze. Deca mala, a poslu nikad kraja...

I nemoj da kazes da su integruse sr*nje. Ljudi kupuju, pa da ih upuitimo.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

MaliAbner Re: Re: Ha-ha 2 18.10.2008. 18:55 #75849

Ej bre daum za tebe nema pomoci tebi je koza pozelenela ko Hulk-u od te ljubavi prema zelenoj kosookoj nVidiji.

:: Al se neko ovde bacio na dupli nalog..
:: Ubacio bih se sad i ja, ali su mi pesnice previse crvene od lupanja ATI-evih PCB-a..
:: Ajde svi zaludjeni ATI-evci nek mi kazu koje tablete gutaju kad su tako zaludjeni da uzmem i ja dve..
:: ATI je samo lep na oko, a kad se ugase svetla..
:: http://media-1.mediahump.com/image/124826/0/2411046570/001201c88fc9f8d8dd000a8c011.jp
:: :: Tačno je da pripadam AMD taboru, ali volim da bocnem vas koji se u svakoj trećoj temi prepirete kao babe na pijaci šta je bolje i za koliko frejmova. Važno je jedino da tehnologija ide napred, a cene dole. Meni je lično važno da za što menje pare dobijem solidne performanse (za ono što je meni potrebno), a trenutno tu je AMD bolji. E sad ko hoće da mu `kuća bude za ciglu veća od komšijine`, a pritom ima para na bacanje, taj će da trči za procesorima i grafičkim kartama koje nude 1fps više od onih koje poseduje komšija. Mene to ne zanima i takve likove smatram seljošima
:: ::
:: ::
obradmi AMD kada kara tu dolazi do otpustanja radnika kao sto je bilo u slucaju Nvidia 18.10.2008. 21:19 #75884

broj poruka: 7723
Pun net napisa o NBoodia felericnim grafama ,aooooo.Da sam ja sve to stavio kao temu verovatno bi me jurile psihopate.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs