Planiram u nekoj bliskoj buducnosti da pazarim monitor pa interesuje koliko je DVI konektor realno potreban. Elem ja sam jos na crt LG F700P koji je izgleda pred izdisajem pa mu planiram zamenu.Dosta citam u zadnje vreme opise, predloge , karakteristike i vec sam na pola da kupim monitor od 22 inca koji nije Koreanski LG ili Samsung nego neke druge firme tipa Lenovo,Dell,HP,ViewSonic mozda NEC. ALI monitori koji su meni zapali za oko sa relativno pristupacnom cenom(do 300e)su uglavnom bez DVI-ja,a imaju cenu modela LG i Samsunga sa DVI-jem.... Interesuje me dali neko ima iskustva sa monitorima ovih renomiranih proizvodjaca i dali je DVI neophodan sa naglaskom na kvaliteet i ostrinu slike? Ili on samo omogucava da se lakse podese parametri slike? I dali se DVI namece kao standard tako da recimo kroz koju godinu ako se odlucim da promenim graficku a uzeo sam monitor samo sa analognim ulazom ona nece imati analogni izlaz? Unapred hvala na odgovorima!
Маркиша, обавезно узми с дигиталним прикључком - улазом, јер се ипак примећује разлика између аналогног улаза и дигиталног. Мени, рецимо, смета замућена слика код монитира с аналогним прикључком. Овај други пружа лепшу, јаснију, израженију слику. Величина монитора зависи од твојих потреба. Чини ми се да немаш посебне потребе за монитором највише класе, зато одустани од тобоже фирмираних Делових, Некових и сл. и узми онај који има најбољи однос цена - квалитет, који има ДВИ улаз и који задовољава твоје потребе. Све је Кина!
u principu, pazlika izmedju dvi i analog raste sa rezolucijom/velicinom monitora. najbolje ti je da nadjes nekog ko ima 22jku sa dvi, povezes je sa kompom pomocu oba (i dvi i vga) kabla istovremeno, ukljucis film/igru/text i probas da naizmenicno `skaces` sa jednog na drugi kabl. mislim da ces tako najrealnije da procenis razliku. jos ako naletis na prodavca sa debelim zivcima pa ti dozvoli da probas foru sa kablovima u radnji.... monitor koji ima dvi sa pristupacnom cenom? hm... treba videti sta se za te pare dobija bez dvi adapter sa dvi na vga uglavnom dobijas uz graficku. dvi postaje interesantan kad se u pricu ukljuci HDCP: http://en.wikipedia.org/wiki/Hdcp
Да, Миксајло, човек помиње најскупље мониторе. Вероватно може да приушти себи један Самсунг, ЛГ, или Вју Соник до 22`. Јесте да су аналогни данас џаба али очи су важније. Гледао сам код пријатеља ( његов монитор 22`) текст у Ворду. Које је то мучење за очи!
Ja sam dugo merkao novi monitor nad umirucim CRT samsungom,( kao sto je sve od jeftinih samsungovih monitora lako umiruca prevara, samo sto je kod njih skupo, jdino je sto iole vredi, ali u poredjenju sa drugima i dalje su preskupi za kvalitet koji nude)...((mrzim njihove prevare))...Elem , ko sirotinja sam uspeo da skupim stogod para i priustim si BENQ 19`` sa DVI-om..Razlika analogniDVI...pa bar 30 posto bolje ukorist DVI, mogucnost pravog gledanja HD-a (pod uslovom da ti to GPU podrzava.... Jos jedan savet...u ovoj zemlj se ne uzdaj u zvucna imena proizvodjaca, iskustveno na poslu sam net admin i A-vir admin i mail admin i SWHW podrska i ko zna sta jos za 320 racunara i duplo vise korisnika za generacije racunara od IBM-100 do danasnjih coree 2 duo....tesko razocaran u DELL-a i IBMa, jedino sto HP ima neke atribute BRAND-a(ne compaq)....promisli
Razumeo sam vas...Ali bas citajuci po raznim forumima kao sto je ovaj sve sam neodlucniji sta da uzmem...Samsung recimo kod nas ima u ponudi 20 modela monitora sa dijagonalom (koja nemora da bude) od 22 inca koje bi ja trebao da uzmem u razmatranje.Po forumima svaki skoro ima neku falinku ili mogucu falinku(probijanje pozadinskog svetla,mrtvi/zaglavljeni pikseli,isprane boje,crna nije crna itd..) tako da u slucaju samsunga vece su sanse da pogresim sto sam ga uzeo nego da budem zadovoljan. t220 svi hvale al evo malo malo pa vidim neku temu na nekim forumima gde ljudi imaju nekih problema sa njim. Da se razumemo znam i ja sta valja i meni su oci najvaznije al finansije mi ne dozvoljavaju da izdvojim za monitor vise od 300e,jasno mi je i PVA i MVA itd...A u tom cenovnom rangu nisam pametan sta mi pametan izbor.
Kad sam video da tako stoje stvari poceo da gledam ponudu renomiranijih proizvodjaca gde je cena za monitor sa samo analognim ulazom ista kao kod samsunga koji ima i dvi.Kod nas ih vrlo malo kupuju (verovatno zbog cene i manje dostupnosti) pa zato i nema mnogo opisa, a u inostrastvu na njih nemaju zamerke koje se desavaju samsungu kod nas u toj klasi.
A nemam nacina da istestiram i vidim razliku izmedju analognog ulaza i dvi na nacin koji je predlozen....
Zemljace uvek ces naci nekoga na nekom forumu ko ima problema sa nekim modelom TFT-a koji te interesuje. To sto nema problema sa nekim modelom monitora ne znaci da on stvarno valja moze da bude da takav monitor u zemlji dembeliji ima svega par ljudi pa im se potrefio dobar primerak. Kao sto i oni modeli na koje ima najvise prituzbi recimo desetak ne moraju da budu losi samo se ljudima od hiljade prodatih zatrefio primerak sa problemima.
Mani price i ne budi lenj nego idi od radnje do radnje pa uzmi onaj koji na oko ima dobru sliku, sve ostalo je sviranje necemu.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Razumeo sam vas...Ali bas citajuci po raznim forumima kao sto je ovaj sve sam neodlucniji sta da uzmem...Samsung recimo kod nas ima u ponudi 20 modela monitora sa dijagonalom (koja nemora da bude) od 22 inca koje bi ja trebao da uzmem u razmatranje.Po forumima svaki skoro ima neku falinku ili mogucu falinku(probijanje pozadinskog svetla,mrtvi/zaglavljeni pikseli,isprane boje,crna nije crna itd..) tako da u slucaju samsunga vece su sanse da pogresim sto sam ga uzeo nego da budem zadovoljan :: t220 svi hvale al evo malo malo pa vidim neku temu na nekim forumima gde ljudi imaju nekih problema sa njim :: Da se razumemo znam i ja sta valja i meni su oci najvaznije al finansije mi ne dozvoljavaju da izdvojim za monitor vise od 300e,jasno mi je i PVA i MVA itd...A u tom cenovnom rangu nisam pametan sta mi pametan izbor :: :: Kad sam video da tako stoje stvari poceo da gledam ponudu renomiranijih proizvodjaca gde je cena za monitor sa samo analognim ulazom ista kao kod samsunga koji ima i dvi.Kod nas ih vrlo malo kupuju (verovatno zbog cene i manje dostupnosti) pa zato i nema mnogo opisa, a u inostrastvu na njih nemaju zamerke koje se desavaju samsungu kod nas u toj klasi :: :: A nemam nacina da istestiram i vidim razliku izmedju analognog ulaza i dvi na nacin koji je predlozen... :: :: Hvala :: :: :: :: :: ::
Od jutros sam bio napolju sad sam stigao kuci.Evo upravo sam ucitao dati link pa cu videti. Na kraju cu ipak morati da se iscimam kako rece MaliAbner... HVala ljudi!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.