Sada bi Vi rekli: `Otkud se ti pojavi covece da trazis agp kartu krajem 2008, alo svi furaju PCIE, vrati se u pecinu iz koje si izasao i bla bla bla bla .... uh`. Elem da predjem na stvar, prvo sve da Vas pozdravim i nadam se da ce te mi pomoci. Moja masina od koje jos ne zelim da se rastajem (najvise zbog procesora sa kojim sam prosao sito i reseto):
MB-asrock k7upgrade600 ddr2 1.5gb pqi cpu amd athlon(barton) 2500+ xp koji prede na 2.35 ghz (malo sam ga klokovao he) grafika krsh msi 5200 napajanje cheafteck 400W u fullu. hdd sata maxtor 160gb i ata maxtor 60gb
Zapala mi je za oko sledeca grafika MSI NX7600GT-TD256Z 256MB DDR2 gpu na 560mhz memorija na 800mhz sa pasivnim hladjenjem Da li je neko posedovao ovu grafiku i kakva su iskustva sa njom budzet mi je ogranicen na 6500 din. A i ova karta je zanimljiva samo sam malo rezervisan posto je u pitanju atijev gpu (losa iskustva sa sapphire 9600xt 128 stalno su mi pucale igre posle 5 do 10 min igranja, VPU recovery) ASUS AH3650/Silent/HTDI/512MB GDDR2 gpu na 750mnz a memorija na 1ghz planiram da uzmem i kuler 8cm da nabudzim na jednu od ovih. I ova je zanimljiva samo opet ati ASUS AH2600PRO/HTDP/512M 512MB DDR2 UNAPRED SE ZAHVALJUJEM NA POMOCI
samo to i ništa više. Lepo će je taj Barton poterati. Izbegavaj silent varijante. Leti se nećeš usrećiti. Ja sam uzeo Asus kartu i fercera ko luda. Ima veliki kuler koji se nečuje uopšte ili nešto minimalno pravi buku. Peglao sam Jericho na 1280X1024 sve na fulu osim AA. CPU Athlon na 2Ghz. Toca3 sve na max 1680x1050 sa AA bez seckanja. a sta ti ja znam...
A sta bi da igras sa tom novom kartom, jer ti procesor nije neki da bi mogao da obrnes neku noviju pucacinu, a sto se tice graficke 3650 ili 2600 slicne su cene, a na kraju ako ti se ne dopada uzmi ovu 7600 GT, ove prve dve su overkill za procesor, a ova treca moze da isprati procesor veoma dobro. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom!!!
Ni slucajno nemoj uzimati kartu sa pasivnim hladjenjem(ako ce ti comp sluziti za igranje).Temperature su nenormalno visoke i kartica jednostavno zna da zakoci usled velikih temperatura.Vjeruj mi govorim ti iz iskustva.Nisam imao bas tu grafu sto ti planiras da kupis ali sam imao 8600GTS sa pasivnim hladjenjem.Temperatura mi je dosezala i do 93 STEPENA....i stalno je kocila,tako da sam svaki put morao na dugme da resetujem comp...Gotinu dana sam tavorio sa njom dok konacno nisam uzeo Saphire HD4870...i rijesio svoje probleme...Znaci sta god budes kupovao NI SLUCAJNO NE UZIMAJ GRAFU SA PASIVNIM HLADJENJEM.....
overkill za cpu? ja bih to nazvao rezerva snage. sta fali ako je graficka prejaka za cpu, pa ne moze da se iskoristi njen potencijal (naravno, ako nije preskupa, a nije...) ?
sto se tice loseg iskustva sa atijem, verovatno ti je zapao los primerak/kompatibilnost sa plocom/driver/overclock/gremlini... hocu da kazem da nije pravilo da ati baguje. desavale su se meni slicne situacije i sa nvidijom
ako ti ostane koja parica za jos malkice memorije, da podmladis amdeku... sluzice te i pod vistom...
ps. ako budzis kuler stavi 4-6 cm, 8 cm je overkill, lol
Batali sve to,najbolja kartica za AGP slot je Nvidia GEFORCE 7800GS 512 ili 256MB i 256BITA DDR3 PIXEL SHADER 3.0 GAINWARD GOLDEN SIMPLE 1000/400(u rangu PCI 7800GT koju sam imao i nije bilo igrice koju nije terala(Crysis 30frejmova 1650/1050))Sve rastura,potrudi se ina probaj da nadjes tu kartu,verj mi neces pogresiti,nikako je ne klokuj,ne voli da se klokuje,nepotrebno je ,sve ce ti raditi!!!!20 puta brza od 2600-3650-50 puta brza od 7600,u rangu je najslabije 8600!!!!!
jednu 4870. Ako ne nađeš moduj malo(bonsek i turpija...ma će da stane) Što je sigurno sigurno je. @batacele: ako bude igrao Stalkera batko, trebaće mu i 512 i te kako...
Elem, bambi80 poslušaj ti celeta i mene i strpaj tu jednu x1650pro i pevaj, ima ih za male pare polovne. Pogledaj neke modele sa 512ddr2 i proveri dal ti ploča podržava 512 memorije na kartici.
@Mixx šta mu vredi što je ta karta DX10 kad se neće igrati na VIsti... a sta ti ja znam...
Decko 4870X2, a vas dvojica mozete da stanete i u ovu 5200 i ona prkiazuje sliku koliko ja znam, DX10 dobro rekose da ti ne treba, a ram mu treba za WOW, a 512MB je visak sto rece BataCele, a gledaj to polovno da iskesiras 4k dinara u polovnu graficku nije dobro, gledaj neku X1950 AGP nije overkill a bolje su od ove dve pomenute graficke,...
Pozdrav!
:: jednu 4870. Ako ne nađeš moduj malo(bonsek i turpija...ma će da stane) Što je sigurno sigurno je. :: @batacele: ako bude igrao Stalkera batko, trebaće mu i 512 i te kako.. :: :: Elem, bambi80 poslušaj ti celeta i mene i strpaj tu jednu x1650pro i pevaj, ima ih za male pare polovne. Pogledaj neke modele sa 512ddr2 i proveri dal ti ploča podržava 512 memorije na kartici :: :: @Mixx šta mu vredi što je ta karta DX10 kad se neće igrati na VIsti.. :: a sta ti ja znam.. :: ::
a gledaj to polovno da iskesiras 4k dinara u polovnu graficku nije dobro, gledaj neku X1950 AGP nije overkill a bolje su od ove dve pomenute graficke,...
Brale za njegov cpu...ne da nije overkill već je masterkill/headshot/masakr
Nove x1650pro koštaju ispod 3100din, o kojih 4k za polovno pričaš c c c.
1. hd video 1080p. mmm... samo zbog toga vredi uzeti neki hd3xxx 2.55nm. ladovina... 3.i 3650 i 7800 JESU overkill, tako da sa bartonom nece biti (prevelike) razlike 4.sigurno se vecini desilo da prilikom instalacije neke igre vidite poruku : your gpu does not support shader model taj i taj. pa zar da kupis karticu da bi ustanovio da sve manje i manje igara mozes da poteras?
@pajsgudgud pa ne vidim nigde da je pomenuo da nema aktuelni operativni sistem, a svidjalo se nama ili ne, prelazak (ne mora bas na vistu) je neminovan. i za xp smo pre `par` godina kakili kako nije nizasta, al nesto nisam skoro video 98. znaci za ~2 godine treba opet da kupuje konfu/graficku/ram???
@BataCele 512MB viska, tj. neiskoristivo u svakodnevnom radu? hm.... a ako iskljucis page file, da ne ore po hardu bez potrebe? a loading time u igrama? mislim, koliko je smesno jeftina ddr2, pa nek bude i tu mali overkill, cisto da iskljucis mogucnost uskog grla u extremnim situacijama
i da, barton na 2.35mhz nije uopste slab gaming procesor. sa dosta rama i dobrom grafom bice usko grlo, ali radice lepo sve igre (sa razumnim setovanjima, ipak je cpu iz 2003. ).
Evo ti cene, a mozda si i u pravu, mozda je to overkill (first blood, doublekill, triplekill, Sentiel is Owning, Monsterkill, overkill, Chuck Norris)!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.