...treba mi mishljenje cenjenog foruma o mogucnosti da ova kombinacija uopste proradi...Naime ploca ima pci-e slot 4x ,a buduci da kartica graficka nema dodatno napajanje ,da li uopste ima sanse da ovo radi ...posto kartica nema dodatno napajanje da li ce i 4x dati dovoljno struje (oko 70w) ili ne...ja licno sumnjam ,ali mi treba misljenje nekog pametnijeg i lepsheg od mene...Hvala unapred svima na odgovorima!!! P.S. idem na posao sada pa cu da odgovaram na eventualna dodatna pitanja veceras...(napajanje mi je 600w codegen,nije zmaj ali je komodo guster,znaci nije frka) ...`Ajd u zdravlje !... .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
znas kako je svaki slot podeljen na dva dela...na onaj kraci i na onaj duzi...e pa onaj kraci deo slota sluzi za napajanje i on ti je isti za sve slotove...pcie bi trebalo da moze da isporuci 75w bez problema, a ja koliko sam razumeo ta kartica vuce daleko manje snage od toga...
...sad mi je jasno u cemu je stvar tj. da je ono 4x u stvari data lines i da nema veze sa napajanjem graficke ....Hvala svima i `ajd u zdravlje! Re:tortojed ...dual vsta je oznaka za Asrockove ploce sa dva slota za grafiku tj Agp i pci-e(4x)...Inace su Via chipset i nisu nesto ali pre dve godine su bile jeftina nadogradnja za c2d... .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.