Nakon sto sam kupio novu TV karticu za Vistu, dao sam kevi moj Leadtek TV2000XP Expert i ima sledeci problem: Slika se vidi lepo ali se javljaju smetnje u obliku linija koje konstantno trepcu po ekranu: http://i370.photobucket.com/albums/oo146/sinisa88/untitled.jpg Na mom kompu kartica nema smetnje. Njena konfa je: AMD Athlon XP 2600+ (Barton) ASUS A7N8X-X 1 Gb RAM-a ATi Radeon 9550 /265Mb Windows XP SP2 32-bit
Da li neko zna o cemu se radi? Sta moze da mu smeta?
Pogledaj da li si je dobro ugurao u slot, reinstaliraj drivere ako ih uopste ima, a mozda te malo i kabal zeza, ili na kraju reinstaliraj sistem, nego sredi li screen saver,...
Kartica lepo lezi u slotu, ali probacu da je izvadim, da ocistim slot pa da je vratim. Posto imam persijsku macku pa sigurno ima i koja dlaka unutra. =D Drajvere sam instalirao najnovije. Sistem je skoro instaliran. Hehehehe screensaver....ne staj mi na muku. =D Nisam nista uspeo, ali nasao sam jos jedan slican koji lepo radi. :)
Javni se kad uradis to ciscenje, a za screen si dobro postupio, nasao si slicni,...
Pozdrav!
:: Kartica lepo lezi u slotu, ali probacu da je izvadim, da ocistim slot pa da je vratim. Posto imam persijsku macku pa sigurno ima i koja dlaka unutra. =D Drajvere sam instalirao najnovije. Sistem je skoro instaliran :: Hehehehe screensaver....ne staj mi na muku. = :: Nisam nista uspeo, ali nasao sam jos jedan slican koji lepo radi. : :: :: Windows Vista ZAKON! :: ::
Sta da ti kazem..Definitivno ti je los chip za enkodiranje i prijem signala...Mislim da je kartica ipak defektna!Ja sam imao problem samo sa odredjenim kanalima i sve zavisi od prijema istog...Nekad se pojavi nekad ne...Jel kablovska TV? Kazes persijsu macku???Zapade mi to za oci...Koji je tip?Jel Pendergast?Ja sam imao do skoro Persijsku macu i uginula mi...Jako sam bio tuzan a i danas dan sam...Jel kod tebe zenka ili muzjak?
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
Odnesi karticu na drugi komp i probaj. Meni deluje kao da sa tunerom nešto nije u redu. Probaj i da nađeš prethodnu verziju PVR-a 2. Nova ima neke tripove. Probaj i da uvezeš neki drugi signal na njen composite in. Da vidimo ako je kartica, dal je dekoder faličan ili tuner. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
Tebi se javlja napon bruma zbog razlike potencijala masa napajanja i kablovske, treba da galvanski odvojis antenu od kompjutera, ovo ces lako proveriti ako povezes neku sobnu antenicu koju ako nemas pozajmi od nekoga. Ukoliko se ovo isto javlja i sa sobnom antenom onda je moguce da ti brum potice iz ATX napajanja koje je lose (ili na izdisaju) i ne daje dovoljno filtriran napon koji se na pomenutoj kartici vidi kao smetnja u obliku krivljenja. Moguce je da je i kartica defektna ali to ces proveriti na drugom racunaru.
Moras imati uzemljenu uticnicu i uzemlji shirm/masu kablovske jednom zicom kod konektora sa zemljom na utikacu, dakle nalemis na spoljni konktor kablovkse ili njegov shirm zicu a na drugi kraj spojis sa ground pinom. Tako ces `nulovati sistem`
E ljudi mozete da mi kazete koja su podesavanja za snimanje najkvalitetnija. Ja za sad koristim Uncompressed AVI, ali mi je rezolucija mnogo mala. A na dvd ili super VCD ili na mpeg nece da snima (pise Cannot capture the video stream).Da ne bih zbog ovog pitanja za dz otvarao temu, postavio sam ga ovde pa se izvinjavam autoru.pozzz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.