Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa zvukom!!!!!
STRANA 1 OD 1
Scyter Problem sa zvukom!!!!! 12.10.2008. 09:38 T12527

status: user
broj poruka: 8138
juce sam kupio kabl DVI-HDMI.Normalno DVI sam prikacio na moju grafu 9600gt,a Hdmi na LCD.Problem je sto nemam zvuk na Lcd-u kad gledam neki film ili tako nesto.Posto je moja graficka novija generacija ona moze da prenosi zvuk.Podesio sam sve normalno rezoluciju sve je ok,ali od zvuka nista.
Unapred hvala na pomoci!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.10.2008. 11:16 #74834

broj poruka: 12057

Evo iz jednog testa grafičke kartice za HDMI audio kaže:

.........SPDIF audio konektor koji je prekriven sopstvenom gumenom kapicom. Na njega možete dovesti audio sa nekog eksternog kodeka ili zvučne kartice, a zatim ga proslediti kroz prvi DVI-I konektor preko HDMi adaptera na LCDTV uređaj ili Plazmu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ma nema problema reeeeeeeeeci !

Vaskev re 12.10.2008. 12:38 #74840

broj poruka: 1673
Upravo tako, Nvidia nema podrsku za dekodiranje zvuka kao Ati pa se na HDMI dovodi izlas iz zvucne kartice a Graficka sluzi kao pass-thru veza.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs