Pozdrav svima Dugo, ali baš dugo pratim forum na berzi, ali sam se uvek ustručavao da dajem odgovore na pitanja šta je bolje. Odgovarao sam samo ako neko pita za nešto za šta sam mislio da znam odgovor (savet). Mnogo se priča o tome ko je bolji proizvođač grafičkih kartica. Ja, kao zakleti obožavalac AMD-a i NVIDIA-e, sam prvi put još od Vante, promenio izbor grafike i stavio ATI HD 3850. Pre ove grafike sam imao GF 8600 GT. Moram priznati da je razlika i te kako uočljiva, a za istu tu razliku sa NVIDIA kartom sam morao da se izujem bar 40% više para. Ono što želim da kažem je da ATI (u stvari AMD) nudi za male pare ono što se kod NVIDA-e plaća mnogo više. Želeo bih da dodam i da niste u pravu što se tiče LC Power napajanja. Naime u mašini mi je LC 6550 GP napajanje koje savršeno radi svoj posao, a tera sledeće: CPU AMD x2 4000+ @ 2600 Mhz 2 GB DDR2 Kingston @ 880 Mhz Gigabyte GA-M56S-S3 WD 1600 AAJS DVD RW Pioneer DVR 112D ASUS ATI HD 3850 512 MB 2 x 12` Termaltake case sooler Smatram da za potrebne prosečnog korisnika (igre, internet, office....) je ovo sasvim dovoljna mašina i pomenuto napajanje. Toliko od mene, ovo je samo moje mišljenje, a ako neko ima neke protiv argumente, rado ću ih pročitati na berzi. Još jednom pozdrav svima.
P.S. Svaka čast određenim ljudima sa ovog foruma, Bax, Machine, VMark....
Pazi ja ocekujem najiskrenije da se Nvidia oporavi to je bila dobra firma ,da nas onda ne bi Ati kecao sa cenama.Imaju i oni dobre grafe za igrice.Znam da je sada ludilo za Ati-jem,ali nadam se da ce Nvidia da pocne da parira.
OK znam da je naslov malo glup, ali me je iznerviralo to što pojedini sa emocijama polemišu šta je bolje. Ja sebe smatram da sam ljubitelj NVIDIA kartica, ali trenutno sam primoran ( finansijski ) da pazarim ATI. I ja mislim ( nadam ) da će NVIDIA uzvratiti udarac i sa kvalitetom ( koji već ima ) i sa cenom. Ako se to dogodi, odmah kupujem NVIDA kartu i vozi... Ali za sada je situacija zaista najbolja za AMD ATI kartice. Takođe smatram da je AMD trebao da ostane opredeljen samo na procesore ( CPU ) a ne da se meša u proizvodnju čipsetova i grafika. Pa nije AMD za džabe jedan od glavnih sponzora Ferrarija u F1 takmičenju. Pozdrav Skid
Pa realno je bolja nvidia (i brza), a jeftiniji je ATI... Kraj price... A ti pravis polemiku oko budzetnih karti...
:: OK znam da je naslov malo glup, ali me je iznerviralo to što pojedini sa emocijama polemišu šta je bolje. Ja sebe smatram da sam ljubitelj NVIDIA kartica, ali trenutno sam primoran ( finansijski ) da pazarim ATI. I ja mislim ( nadam ) da će NVIDIA uzvratiti udarac i sa kvalitetom ( koji već ima ) i sa cenom. Ako se to dogodi, odmah kupujem NVIDA kartu i vozi... Ali za sada je situacija zaista najbolja za AMD ATI kartice. Takođe smatram da je AMD trebao da ostane opredeljen samo na procesore ( CPU ) a ne da se meša u proizvodnju čipsetova i grafika. Pa nije AMD za džabe jedan od glavnih sponzora Ferrarija u F1 takmičenju :: Pozdra :: Ski :: ::
da je bolja nVidia a jeftiniji ATI nego je za sada bolji ATI a u nekim segmentima i jeftiniji. Jedino 4870x2 je skuplja od GTX280 ali je i brza, jer te karte imaju smisla samo u rezolucijama preko 1680x1050 u ovim nizim sve leti i na GTX260 i obicnom 4870.
AMDeka je uvek bio i ostao najbolja kupovina za ulozeni novac, sto normalno nikad nije snacilo da je i trenutno najbrze sto se moze kupiti.
Mada moram da priznam kad je Intel imao samo P4 a AMDeka Athlon 64 i kasnije rane primerke X2 procesora tada nije bio najpovoljniji cena je bila ista ili malo jaca u korist AMDeke sto me je moram priznati cudilo.
Evo da se ne lazemo, od 2002-2006 AMD procesori su bili najbolji, znaci nije postojalo nista sto bi ih tad moglo skinuti sa trona (ne racunam IBM), krcali su Intel ko nikoga, kad su izasli X2 ovi iz Intela su jos imali jednojezgarne procesore, koji nisu imali sta da traze pored X2 cuda. E onda je dosao Core 2 Duo koji je izvukao Intel sigurne propasti. I da AMD je bio i ostace najbolji u low price segmentu. ATI je uvek imao uspone i padove, kao i danas, ponekad kad padne niko ne ocekuje da ce moci da se izdigne, recimo posle 2000 serije ATI nije mogao ni da primirise 8800GTX, a sad kad izadje 4800 serija smanjio je nviida-jinu cenu grafickih, GTX280 je trebalo da bude 500 evra, a koliko je sad 350 evra i napravio najbrzu kartu na trzistu 4870X2,...
Pozdrav!
:: AMDeka je uvek bio i ostao najbolja kupovina za ulozeni novac, sto normalno nikad nije snacilo da je i trenutno najbrze sto se moze kupiti :: :: Mada moram da priznam kad je Intel imao samo P4 a AMDeka Athlon 64 i kasnije rane primerke X2 procesora tada nije bio najpovoljniji cena je bila ista ili malo jaca u korist AMDeke sto me je moram priznati cudilo :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: ::
Oh,no,here we go again!!!! Po milioniti put jedno te isto... Samo procitajte bilo koju staru temu vezanu za Nvidia vs Ati,videcete da se ponavljate kao papagaji,a to postaje vec pomalo dosadno. NISTA necete postici praznom pricom(samo ce se neko posvadjati kao i uvek)!!!
Sa Nvidiom nikad problem sa softverom nikad problem sa AGP portovima kao sa ATI-em, i evo sad imam 8800gt sa 512 i prezadovoljan pa iako je skuplja od ATI ekvivalenta zasluzuje da bude nakacena na mojoj ploci. Kakav bre netframework kad instalira driver za ATI kakvi bakraci. Ljudi u Nvidia-i su mnogo ozbiljniji i zasluzuju i da imaju vecu cenu a sto se tice brzine ona je manja u odnosu na Ati i to s razlogom Nvidia ce uvek imati lepshu grafiku. I ja mogu da bacim 10 framova od mogucih 60 znog lepshe grafike npr.Zveknem dva gpu-a na graficku i ono ide brze, ma nemoj a potrosnja ko mali djerdap nestane struje u celom bloku kad zaigras CRYSIS na 3000x3000.
Sve ovo je iz mog licnog iskustva ako je neko video bolje super ali ja nisam, da budemo iskreni za potpunu objektivnost je potrebno pogledati svih nekoliko milijardi racunara na svetu pa reci kako je.
Gledajuci trenutnu situaciju na trzistu nVidija je brontosaur u svetu T-Rex-a, znaci neminovno izumiranje zato sto je postala previse jednostrana, nema kompletnu paletu tj cpu-gpu-chipset, za razliku od Intela i AMDeke. Sto meni generalno nije ni malo drago jer je uvek zanimljivije kad je troje u igri za kupca.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Sa Nvidiom nikad problem sa softverom nikad problem sa AGP portovima kao sa ATI-em, i evo sad imam 8800gt sa 512 i prezadovoljan pa iako je skuplja od ATI ekvivalenta zasluzuje da bude nakacena na mojoj ploci. Kakav bre netframework kad instalira driver za ATI kakvi bakraci. Ljudi u Nvidia-i su mnogo ozbiljniji i zasluzuju i da imaju vecu cenu a sto se tice brzine ona je manja u odnosu na Ati i to s razlogom Nvidia ce uvek imati lepshu grafiku. I ja mogu da bacim 10 framova od mogucih 60 znog lepshe grafike npr.Zveknem dva gpu-a na graficku i ono ide brze, ma nemoj a potrosnja ko mali djerdap nestane struje u celom bloku kad zaigras CRYSIS na 3000x3000. :: :: Sve ovo je iz mog licnog iskustva ako je neko video bolje super ali ja nisam, da budemo iskreni za potpunu objektivnost je potrebno pogledati svih nekoliko milijardi racunara na svetu pa reci kako je :: ::
Gledajuci trenutnu situaciju na trzistu nVidija je brontosaur u svetu T-Rex-a, znaci neminovno izumiranje zato sto je postala previse jednostrana, nema kompletnu paletu tj cpu-gpu-chipset, za razliku od Intela i AMDeke. Sto meni generalno nije ni malo drago jer je uvek zanimljivije kad je troje u igri za kupca.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Sa Nvidiom nikad problem sa softverom nikad problem sa AGP portovima kao sa ATI-em, i evo sad imam 8800gt sa 512 i prezadovoljan pa iako je skuplja od ATI ekvivalenta zasluzuje da bude nakacena na mojoj ploci. Kakav bre netframework kad instalira driver za ATI kakvi bakraci. Ljudi u Nvidia-i su mnogo ozbiljniji i zasluzuju i da imaju vecu cenu a sto se tice brzine ona je manja u odnosu na Ati i to s razlogom Nvidia ce uvek imati lepshu grafiku. I ja mogu da bacim 10 framova od mogucih 60 znog lepshe grafike npr.Zveknem dva gpu-a na graficku i ono ide brze, ma nemoj a potrosnja ko mali djerdap nestane struje u celom bloku kad zaigras CRYSIS na 3000x3000. :: :: Sve ovo je iz mog licnog iskustva ako je neko video bolje super ali ja nisam, da budemo iskreni za potpunu objektivnost je potrebno pogledati svih nekoliko milijardi racunara na svetu pa reci kako je :: ::
Ono što je sigurno, je da su najbrže kartice iz nvidia i ati tabora pune bagova, bubica, pregrevanja i prsavanje. Preskočiću i 48xx i GTX2x0 seriju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
:: :: Ono što je sigurno, je da su najbrže kartice iz nvidia i ati tabora pune bagova, bubica, pregrevanja i prsavanje. Preskočiću i 48xx i GTX2x0 seriju :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Ma nema problema reeeeeeeeeci ! :: :: ::
I ja se slazem. Kada budu uspeli novom tehnologijom da naprave nesto sto nije vruce ko djavo i ima milion problema, tad cu uzeti novu kartu. Do tada cu se vozikam na mom x1950pro :D Najbolji primer kako to treba uraditi je bio Intel sa Netburst -> C2D tranzicijom.
:: :: Ono što je sigurno, je da su najbrže kartice iz nvidia i ati tabora pune bagova, bubica, pregrevanja i prsavanje. Preskočiću i 48xx i GTX2x0 seriju :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Ma nema problema reeeeeeeeeci ! :: :: ::
apsolutno se slazem sa baxom.Sacekacu sledecu generaciju Nvidije,jer bi oni trebali da uzvrate udarac,a do tada mislim da ce moja 9600gt zavrsavati posao.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.