Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Testovi!!!
STRANA 1 OD 1
gile23 Testovi!!! 10.10.2008. 23:41 T12509

status: user
broj poruka: 9121
Evo nekih testova, pogledaj ovako GTX280 je 28000+ dinara, a HD 4870X2, 31500+ dinara, dodas 3500 dinara i dobijes mnogo bolju graficku. Sky-je reci kad budes pravio svoj test HD4870X2, ali ipak kad se ljudi naviknu na nVidia-ju kupuju je, nVidia ima svoje prednosti i poneke mane kao i ATI naravno,...

http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=16561

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 10.10.2008. 23:43 #74647

broj poruka: 2900
Znas li ti od kad je taj test ?

P.S da bi videli pcigre.com moramo biti registrovani ..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: re 10.10.2008. 23:49 #74650

broj poruka: 9121
Auuuuu, ali niko nije postovao, covece, nisam odavno bio na tom sajtu, e sad da ne otvaram drugu temu, da li je bolje uzeti HD4870 ili ovu GTX260, kako tamo pise treba da se pojavi kod nas HD4870 1GB GDDR5, pa sta ce tad biti best buy, HD4870, HD4870 1GB ili GTX260!!!

:: Znas li ti od kad je taj test

Pozdrav!
OCz re 10.10.2008. 23:54 #74651

broj poruka: 2900
Ono sto je jeftinije ..
Izgleda da ima napretka kod 4870 1Gb malo ali to nece sigurno biti popularna kartica ako ( a imace ) vecu cenu.
Eno ima jedna 260-ka na oglasima za 190e sa garancijom, to je dobra kupovina ako mene pitas .. ( i jok, nije reklama i nemam pojma ko prodaje ..)

*edit*

Upss.. test je od pre 2 dana zapravo, MSI 260 ..moja greska
tortojed obratimo paznju na neke pojedinosti: 11.10.2008. 00:09 #74653

broj poruka: 10999

-Razlika u ceni nije mala - za te pare danas se kupuje 2GB zestoke DDR dvojke.
-Ati 4870x2 je JEZIVO teska i dugacka, i, uglavnom, bucna. I guta struje koliko ovi novi automobili na akumulatore. Razlika u fps-u NE cini je MNOGO boljom od 280-ke. Jedva da je MALO bolja.
-Ati je primoran da ugradjuje DVA svoja ` flagship` GPU-a na jednu kartu da pi parirala standardnom izdanju NVidia - pandana, i da je snabde najskupljom raspolozivom memorijom. Zasto? Zato sto zbog kilave arhitektura njihovog shader unit-a GPU ne moze stabilno da radi ako se primene kontroleri memorije na 512bit-a.
A tek kada pokrenes malo starije igre koje rade pod OpenGL-om (Quake4, Doom3...) postaje ti jasno zasto si voleo i voleces GeForce.
obradmi Pogledajte testove 3dmark vantage ,najvalidnij test za grafe 11.10.2008. 01:32 #74661

broj poruka: 7723

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd4870-crossfire_16.html#sect0
jasno je koliko je daleko otisao Ati.

Pogledajte rezoluciju 2560 x 1600 Crysis skoro duplo brzi Ati.kako se uvecava rezolucija Ati povecava prednost.
Sta ocekujem od Nvidia ?.DDR5 ,65nm directx 10.1 directx 11 koji je najavio Ati za 2009 podrska za windows 7 ,pa cak i dual gpu .
JOSILENKO Re: obratimo paznju na neke pojedinosti: 11.10.2008. 03:27 #74669

broj poruka: 1013
Razlika se ne gleda u kolicini rama koji mozes da dobijes za te pare (ni u kolicini piva), vec u procentima, a ovde je razlika jedva iznad 10 %, sto je malo
a da si procitao ovaj clanak za GTX260. kao sto nisi, video bi sledece:
`cena ove kartice je u rangu sa cenom direktnog konkurenta - Radeon HD4870 modela, koji je od nje u većini slučajeva nešto brži... GeForce GTX260 je i veći potrošač od konkurenta`,
a kao sto vidimo na slici, izgleda ko cepanka i ne verujem da je manja od gore pomenutog 4870
No da ne bude da sam ja za ATI, jasno se vidi u testovima da ga Nvidia debelo sije u 3d max-u sto je meni jedino bitno, prema tome dabome. Vi koji volite igrice u visokoj rezoluciji, samo napred na ATI
JOLE

::
:: -Razlika u ceni nije mala - za te pare danas se kupuje 2GB zestoke DDR dvojke
:: -Ati 4870x2 je JEZIVO teska i dugacka, i, uglavnom, bucna. I guta struje koliko ovi novi automobili na akumulatore. Razlika u fps-u NE cini je MNOGO boljom od 280-ke. Jedva da je MALO bolja
:: -Ati je primoran da ugradjuje DVA svoja ` flagship` GPU-a na jednu kartu da pi parirala standardnom izdanju NVidia - pandana, i da je snabde najskupljom raspolozivom memorijom. Zasto? Zato sto zbog kilave arhitektura njihovog shader unit-a GPU ne moze stabilno da radi ako se primene kontroleri memorije na 512bit-a
:: A tek kada pokrenes malo starije igre koje rade pod OpenGL-om (Quake4, Doom3...) postaje ti jasno zasto si voleo i voleces GeForce.
Daum ... 11.10.2008. 03:32 #74670

broj poruka: 12796
Covece, po 10000000-ti put sa istom temom...
Taj 4870x2 bi bio mogao da se meri jedino sa GTX280GX2, a u tom slucaju bi ga GTX izuo potpuno...

Drugo, ta karta funkcionise kao 4870 Crossfire, sto znaci da igra mora da bude optimizovana za crossfire, inace nemas apsolutno nikakve performanse naspram standardnog 4870. Pravi primer za to ti je Crysis koji nema dobru podrsku za SLI i Crossfire. U Crysis-u je GTX280 brzi nego 4870X2 bas zbog ovog razloga...

Tako da onda ulazimo u pricu kako je GTX jeftiniji, a i brzi u nekim igrama od 4870X2...

Tako da, nek se cela `crvena` armija smiri...
Kad izadje GTX280Gx2, ako uopste izadje, onda cemo da raspravljamo o ovome...
tortojed Re: Pogledajte testove 3dmark vantage ,najvalidnij test za grafe 11.10.2008. 07:17 #74672

broj poruka: 10999

:: Pogledajte rezoluciju 2560 x 1600 Crysis skoro duplo brzi Ati.kako se uvecava rezolucija Ati povecava prednost
:: Sta ocekujem od Nvidia ?.DDR5 ,65nm directx 10.1 directx 11 koji je najavio Ati za 2009 podrska za windows 7 ,pa cak i dual gpu
-To i jeste ono o cemu pricam: ATi, kao dejstvom kakve magije postaje `bolji` kada rezolucija poraste na
20000000x1000000 trilionpixella i kada se radi o igri koja koristi DX10.00015.
Da pojednostavim: DX10.1 je Micro$oftova izmisljotina koja se pojavila da bi ljubitelji crvenog tima mogli da kazu `Da, NVidijin najbrzi igrac usiva naseg asa (4870) za 20-ak % ali ovaj potonji zato ima vecu softversku podrsku (`novi` DX)`. I to u vreme kada niko posteno nije znao ni sta je to DX10, a kamo li ono `0.1`. Cak ni dan-danas nema igre koja bi ISKLJUCIVO trazila DX10 (koliko ja znam sve i dalje radi pod XP-om bez problema). Ali, to ni M$-u ni AMD-u (ATi) ne odgovara. Jer, ko ce kupovati Vi$tu? Ko ce kupovati kartu koja se `odlikuje` podrskom za shader 4.100111101 kad 100 godina izlaze naslovi koji perfektno rade sa DX9 i shader 3 i 4.0. A kada se (ako se?) i pojave igre koje zahtevaju 10.1, danasnje AMD karte ce biti odavno zastarele. Lipsi magare do zelene trave.

-Hajde da provedemo anketu pa da vidimo koliko ljudi koristi rezoluciju vecu od 1600x1200. Mali broj, odmah da vas obavestim. Monitori od 19` su i dalje najzastupljeniji u zemlji Srbiji (a i sire, sto bi reko drug Slobo). Native resolution je tu i manji od 1600x1200 pri frekv. osvezavanja od barem 70Hz.
Prema tome, prednosti AMD-a (ATi) ostaju mrtvo slovo na ekranu (zamalo da napisem `papiru`).

-Rezime: price o ekstremnim rezolucijama - pusta fantazija. Price o DX10.1 - prazna reklama i paljevina.
A finansijski problemi koji su doveli AMD do ivice propasti i naterali ga na reorganizaciju mozda delom poticu i od toga sto je trebalo debelo platiti M$-u za lansiranje DX10.1 i slicne marketinske poteze tipa `da se Vlasi ne dosete`.
MaliAbner Re: Re: Pogledajte testove 3dmark vantage ,najvalidnij test za grafe 11.10.2008. 16:37 #74726

broj poruka: 7769
Xa, Xa, Xa... slatka mala izvrnuta torto...

Slatko sam se nasmejao tvojoj maloj analizi trzista u `Paradajz Republiki Srbiji` ko koristi koliki monitor, koja kartica koliko trosi, koliko procesora ima.
Sama tvoja analiza dovoljno govori o luzerima u pomenutoj republiki koji kupe strava karticu i za nju daju 350-410€ a onda se ustekaju za monitor tj ne kupe bar neki od 24` da najzad imaju pravo zadovoljstvo multimedije ma sta ona bila... nekome filmovi nekome igre a neki racunare i velike monitore koriste verovao ili ne za nesto sasvim suprotno multimediji tj za POSAO.

Konkretno mene boli uvo da li neka kartica ima 1 ili 2 GPU-a ako kostaju isto uzecu onu drugu, drugo razlika u potrosnji te dve kartice i nije takva kako si to ti predstavio (ispade da HE Djerdap i TE Nikola Tesla rade samo za jednu takvu), a razlika u ceni bedna spram razlike u ugodjaju na 2500*1600.
Kapiram ja da smo mi ovde retardirani po pitanju rezona kad kupimo strava motor a ugradimo ga u ficinu limariju, u IT pandanu kupimo nVidija GTX280 a gledamo u 19` (ne daj boze 19` wide), skupo nam je da kupimo ono na sta oci trosimo.

Kad sam ja pre 30 meseci kupio 20` tft stavio sam ga na 9550, sad planiram da uzmem sebi jedan bar 24`tft (znaci 1920x1200 tackica) i ne nameravam da kupim slabu grafiku, jer hteo ne hteo mora da vrti satelitske slike od po 1-2gb sto moja trenutna 8600gt ne moze ni da pomisli (bar ne na nacin koji nije mucenje) cak ni one od 250mb ne vrti kako valja dok je pomenuti ATi 9550 to radio skor savrseno, zasto nemam pojma mozda zato sto je bolji za 2D, a polako vidim prestize konkurenciju i u 3D.

No ima jedna dobra stvar u vezi nVidije koja dozvoljava da moju staru 8600gt upotrebim kao fizikalca uz novu gts280, znaci da bih imao dobar graficki podsistem ipak moram da ima, 2 GPU-a koji doduse nisu preterano skupi ali dolaze na cenu 4870x2, nazalost.

E sad sto se tice 4870x2 mislim da je ipak precenjena i da bi sa cenom od 350€ potpuno izbila svaki alibi nVidiji da i dalje prodaje sihgle GPU po ceni dual GPU-a.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ::
:: :: Pogledajte rezoluciju 2560 x 1600 Crysis skoro duplo brzi Ati.kako se uvecava rezolucija Ati povecava prednost
:: :: Sta ocekujem od Nvidia ?.DDR5 ,65nm directx 10.1 directx 11 koji je najavio Ati za 2009 podrska za windows 7 ,pa cak i dual gpu
:: ::
:: -To i jeste ono o cemu pricam: ATi, kao dejstvom kakve magije postaje `bolji` kada rezolucija poraste na
:: 20000000x1000000 trilionpixella i kada se radi o igri koja koristi DX10.00015
:: Da pojednostavim: DX10.1 je Micro$oftova izmisljotina koja se pojavila da bi ljubitelji crvenog tima mogli da kazu `Da, NVidijin najbrzi igrac usiva naseg asa (4870) za 20-ak % ali ovaj potonji zato ima vecu softversku podrsku (`novi` DX)`. I to u vreme kada niko posteno nije znao ni sta je to DX10, a kamo li ono `0.1`. Cak ni dan-danas nema igre koja bi ISKLJUCIVO trazila DX10 (koliko ja znam sve i dalje radi pod XP-om bez problema). Ali, to ni M$-u ni AMD-u (ATi) ne odgovara. Jer, ko ce kupovati Vi$tu? Ko ce kupovati kartu koja se `odlikuje` podrskom za shader 4.100111101 kad 100 godina izlaze naslovi koji perfektno rade sa DX9 i shader 3 i 4.0. A kada se (ako se?) i pojave igre koje zahtevaju 10.1, danasnje AMD karte ce biti odavno zastarele. Lipsi magare do zelene trave
:: -Hajde da provedemo anketu pa da vidimo koliko ljudi koristi rezoluciju vecu od 1600x1200. Mali broj, odmah da vas obavestim. Monitori od 19` su i dalje najzastupljeniji u zemlji Srbiji (a i sire, sto bi reko drug Slobo). Native resolution je tu i manji od 1600x1200 pri frekv. osvezavanja od barem 70Hz
:: Prema tome, prednosti AMD-a (ATi) ostaju mrtvo slovo na ekranu (zamalo da napisem `papiru`)
:: -Rezime: price o ekstremnim rezolucijama - pusta fantazija. Price o DX10.1 - prazna reklama i paljevina
:: A finansijski problemi koji su doveli AMD do ivice propasti i naterali ga na reorganizaciju mozda delom poticu i od toga sto je trebalo debelo platiti M$-u za lansiranje DX10.1 i slicne marketinske poteze tipa `da se Vlasi ne dosete`.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs