Koristio sam XP SP3, i cim sam ubacio kartu, rekoh ajde da je upregnem, da pustim Crysis Warhead. Pustim ga ja sve lepo, ubacim u 1920x1200, krene igra, i posle 30 sekundi, igra jednostavno krece neprestano da stuca, svaku sekundu dodje do usporenja koje traje manje od sekunde, i tako u krug. Ako izadjem iz igre i pustim opet, isto se desava, pretpostavljam dok se graficka ne ugreje. Provalio sam da druge igre mi ne rade to, kao sto je Titan Quest, Pure i jos neke, ali verovatno zato sto `lete` i ne muce graficku dodatno. Nisam uspeo nista na googlu da nadjem vezano za ovaj problem.
Ok, imam zivaca, ajde da instaliram Vistu x64, da proverim problem sa Crysisom, kad ono isti problem. Pogledam malo na google, i vidim da jos neki ljudi imaju problem isti sa Crysisom. Nebitno. Instaliram danas Brothers In Arms: Hell`s Highway, kad ono isti problem...
Posto sam gledao na netu, tacnije na guru3d, u opisu, da GTX280 zahteva napajanje sa 40A kombinovano na 12V granama. Ovo napajanje koje sam uzeo pre neki dan, CM Real Power M700W, ima po 19A na granama, sto je ukupno za 2A manje nego sto preporucuju.
Da li uopste pravi bitniju razliku ta 2A, posto sam citao da ako napajanje ne moze da podnese graficku, igre baguju, crashuju, i performanse se smanjuju. Ne bih voleo da kupujem novo napajanje, ali ako je sigurno do toga problem, onda mi nema druge...
Drajveri su 178.13, a probao sam i sa drugim drajverima, i isto se desava...
Ne mogu recima da vam opisem koliko sam se smorio...
Samo da cujem predloge do sutra, jer ako ne nadjem resenje, idem da vratim kartu, a to ce verovatno da me dodatno smori ako budem morao da ostavljam kartu na pregled u servisu...
Ukljuci u Rivi Monitor i testiraj kartu da vidis do koliko stepeni se greje!Pod 2 na koliko posto ti je namesten ventilator posto se GT200 bas greje...Sve je od primerka do primerka ali mogu ti reci da skarta ima dosta...Nadam se da ti nisi ubo los primerak...Sto se tice napajanja to nije problem...Vidi samo dal karta throtluje tj do koje temperature dolazi u igrama!!!Jesi ti bese uzeo Asus ili?
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
:: Nasao sam na netu post, gde neko ima isti problem kao ja. Zamenio je kartu, i sad mu radi kako treba. Izgleda da mu je kartica felericna :: :: http://www.hardforum.com/showthread.php?p=103290585 :: :: Samo da cujem predloge do sutra, jer ako ne nadjem resenje, idem da vratim kartu, a to ce verovatno da me dodatno smori ako budem morao da ostavljam kartu na pregled u servisu.. :: ::
Na zalost jeste...Karta ima thermal throtling...Toga sam se i plasio..To je vec vidjeno i nemas tu sta vise da trazis...Moraces da reklamiras sa obavezom da objasnis o cemu je rec..Znace oni,nije ovo prvi put,sve vise i vise se toga dogadja...GTX280 generalno ima sa tim problema jos odavno... Ne znam koju si firmu uzeo ali preferiraj da ti zamene za Asus a od Gigabyte bezi ko djavo od krsta!!!
Ebes ga,ne vredi,to je do samog chipset-a..Mnogo skarta ima tako da dopadne bilo gde...U svakom slucaju trazi opet Asus..Temperature su na ovoj karti uglavnom visoke i to si verovatno zapazio na svakom testu na netu...Moja karta je sada za svaki dan 742/1327 i u Crysis-u ne prelazi 83c,dotle dodje i tu stane...To je cak i fabricka specifikacija koju nude na def pod full load-om!Znaci da je ok...Moze i niza temperatura ali sve zavisi od sobne temperature gde mi je komp...U idle je uglavnom 40c,najminimalnije nekih 37c dok se u full load-u krece 65c,75c,83c zavisno od igre a to sve na ovom clock-u koji sam ti rekao mada sam prethodno drzao i na vecem dok sam ovo sve testirao...
:: Verovao ili ne, u pitanju je Asus... : :: Uvek Asusa uzimam.. :: :: Bice divno ako i sledeci primerak bude isto radio.. :: :: BTW, koje su ti temeperature na defaultu, i kad naprzis kartu :: :: ::
Kad bi samo znao, koliko sam iznerviran... Samo se nadam da mi nece praviti problem oko karte, vec da ce mi dati novu... Odoh da spavam, mnogo sam se iznervirao...
Nema tu šta da se servisira u budži, mora nova. E sad, ako toga nema na kuglageru...... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
:: Kad bi samo znao, koliko sam iznerviran.. :: Samo se nadam da mi nece praviti problem oko karte, vec da ce mi dati novu.. :: Odoh da spavam, mnogo sam se iznervirao.. :: :: :: :: ::
Vec vidjen problem i mnogi su imali isto iskustvo. Na raznim postovima sam nalazio da ispravna kartica postize temperature do oko 80-85 stepeni a losi primerci za veoma kratko vreme premase 95 stepeni i kod mnogih se javljao restart ili BSOD, tvoja jos nekako i radi ali secka. Kakva ti je ventilacija u kucistu, ako je dobra onda je kartica defektna i samo zamena. Najbolje je da novu testiras na licu mesta ako imas mogucnosti. Kad su na zapadu prodavali defektne sta li je kod nas dolazilo?
53 C ambient temperature !!! to ne sme ni pod razno.Zameni je sa drugom gtx280 ili nadji neku drugu alternativu.Mislim da je najbolja platforma za igre xp64.
I ortak i ja nismo bili zadovoljni ASUS-om GTX 280 pa smo zamenili za XFX, jbt kako dobro radi... Ako se uzima ASUS, treba uzeti Radeonke (3870 i 4870 serije) one su mi se fenomenalno pokazale, dok je za GeForce ipak po meni kod nas najjachi XFX. Ima u Hrvatskoj da se uzme EVGA ja mislim od tih boljih, otishao je ortak preko pre neki dan pa ce mozda doneti neku ovamo ako nadje
Ides ovako, ako mi ne zamenite kartu u roku od 3 dana ima da razvalim usta po svim javnim forumima tako da cu vam bataliti ceo vas marketing, videces imaces novog nVidejca u roku od pola sata!!!
:: Kuciste je CM Cosmos, dakle odlicno ventilirano.. :: :: Nicolas, zvao sam te, nisi dostupan... : :: :: Ok, smaranje je vec pocelo, nisam im ni 2 reci prozborio, a lik mi kaze da sacekam nekog Nesu pa sa njim da pricam.. :: :: ::
Vec pocinjem polako da se nerviram, opet. Prvo sam cekao tog lika, pa je telefon zauzet pola sata, i sad kad zovem niko se ne javlja....
Ma i sta se ja zavaravam, ovo je Srbija, ne treba nista da me cudi...
:: Baci cu ti na mail moj broj telefona mi se javis pa da ti zavrsim to sto pre...Ako imas MSN tim bolje baci tio meni.. :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Kuciste je CM Cosmos, dakle odlicno ventilirano.. :: :: :: :: Nicolas, zvao sam te, nisi dostupan... : :: :: :: :: Ok, smaranje je vec pocelo, nisam im ni 2 reci prozborio, a lik mi kaze da sacekam nekog Nesu pa sa njim da pricam.. :: :: :: :: :: ::
Prvo ovako za neupucene da se neke stvari objasne...Generalno GTX280 ima problema sa pregrevanjem i to se sve cesce desava kod svih brendova...Ima tema koju je OCz postavio...Masovni overheating problemi...i to je ziva istina..Zasto Asus,zato sto se Asus pokazao kao najpouzdaniji i kod njega je to najredja pojava ali na zalost Daum je bio lose srece pa je bas nabasao na defektan primerak... Inace kao sto rekoh nema veze koji je brend i @Nicolas@ grdno gresis sto se tog XFX-a tice jer se bas najlosije pokazao od svih kartica...To sto je bio ispravan nista ne znaci...Prvo u renderu je slabiji od Asus-a,mnogo manji overclock potencijal itd... Sta bi mi rekli kada bi vam rekao da eVga kao prvi partner i pored nVidie najkvalitetniji i najbolji proizvodjac kartica ima i najvise problema sa pregrevanjem!BFG se takodje sa tim nije proslavio...A sto se thermalnih specifikacija tice sve je od primerka do primerka,ni jedan nece ispostovati isto vec su skoro svi razliciti!!!
P.S.Baci cu ti sad moj tel na mail pa mi se javi... Inace ne nerviraj se dzabe,neces steci lose iskustvo to ti ja garanrujem vec su ljudi stvarno u guzvi i haosu a Nenad je za to zaduzen...Kad ga dobijes a ja cu ga nazvati zamenice ti odmah ako ima drugu na lagerua,a ako ne poslace je na servis a ja cu ti ostalo objasniti preko tel...Idi vidi mail...
Eto dokaza da ni čuvena nVidia nije imuna na pregrevanje i ostala sranja. Ako kažete da GTX280, nevezano za proizvođača, ima te probleme, onda je valjda logično da su `zeleni monopolisti` zajebali nešto na svojoj bučelaciji od čipa.
:: Eto dokaza da ni čuvena nVidia nije imuna na pregrevanje i ostala sranja. Ako kažete da GTX280, nevezano za proizvođača, ima te probleme, onda je valjda logično da su `zeleni monopolisti` zajebali nešto na svojoj bučelaciji od čipa :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.