Moj kum bi uskoro pazario monitor sa integrisanim tv tjunerom do 350e.E sad postoje 2 modela za koja sam saznao i dvoumim se sta da mu preporucim 22` Samsung T220 HD ili LG M228WA. Nisam nasao nista konkretno o samsungu da ga je neko kod nas pazario,pa ga hvalio ili kudio pa me interesuje kakav je u odnosu na ovaj model LG...prednosti/mane. Ili neko ima neki interesantniji predlog od ova dva modela?
Vidi, imas na Internetu bezbroj sajtova koji ti nude poredjenje uredjaja iste kategorije po osnovu performansi (a i cene). Znaci: nadjes prodavca koji na lageru ima Samsunga t220 i trazis da ga uporedi sa ovim LG-ijem. Sajt ti `izbaci` prozor gde sa jedne strane imas glavne tehn. podatke za jedan, a na drugoj strani za drugi monitor. Generalno, ja bih se odlucio za Samsunga jer mi se cini da su solidnije gradje pa duze traju. Ako se ne razlikuju mnogo u performansama, preporucujem Samsunga.
Medjutim toliko sam se nacitao o samsung monitorima i na ovom sajtu i na drugima da sam skeptican:te razocaravajuca garancija,razliciti proizvodjaci panela,mrtvi ovakvi onakvi pikseli sto sa drugim proizvodjacima nisam primetio u tolikoj meri. Istina stoji da nijedan proizvodjac nije toliko zastupljen kod nas kao samsung i da se vrlo verovatno kod nas i najvise prodaje u odnosu na druge proizvodjace, a monitor se po meni ne menja svaki dan kao neke druge komponente... To je moje misljenje i vise mi znaci ovde neko ko bi reko par utisaka o doticnim modelima nego da brojim krakove zvezdica po kojekavim sajtovima koji prodaju iste monitore.
Ovako,ja sam pre nekih mesec dana kupovao novi monitor i prilicno dugo sam trazio koji ce da bude pravi izbor.Najbolje je da se ode do prodavnice i da vidis uzivo kakva im je slika.U mome slucaju eto ja sam se opredelio za bas ovaj LG Flatron M228WA-BZ i mogu ti reci da sam jos zadovoljniji nego dok sam ih gledao u radnji,ima odlican kontrast,boje i dobar ugao vidljivosti.Prezadovoljan sam njime.T220 je dobar ali kao sto mnogi tvrde da odziv od 2ms nije bas najbolje,LG ima 5ms.Da dodam... ima malo probijanja svetlosti na gornjoj strani ploce ali ne smeta,doduse to je sasvim uobicajeno kod monitora od 22`. P.S. ovim putem se zahvaljujem Baxu i ostalima na pomoci u mome slucaju.
samo malo manji 20` M208WA. Prilicno sam zadovoljan istim. Zvucnici su mu doduse dobri samo za TV, ali to retko ko i da koristi za slusanje sa kompa. Verovatno cu preci na taj od 22` u gajbi (ovaj je na poslu :()...
Pogledaj u Metrou,video sam da imaju Samsung za ugradjenim tv tjunerom. Nisam obratio paznju koji je tacan naziv modela,ali mu je slika fenomenalna. Ima DVI i gomilu izlaznih prikljucaka,22 incha...Vrlo malo probijanja svetlosti,a bio je prikljucen na standardni prikljucak, znaci na DVI-u jos bolja slika.Cena mu je oko 24500-25000din.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.