LG W2252S - Iritacija, moguc osip, gubljenje razuma, bacanje istog kroz prozor...
STRANA 1 OD 1
Synchro
LG W2252S - Iritacija, moguc osip, gubljenje razuma, bacanje istog kroz prozor...
08.10.2008. 23:46
T12452
status: user broj poruka: 9
Od pre par dana vlasnik sam monitora iz naslova... malo sam ga na brzinu kupio jer mi se stvarno svideo kako je izgledao a i za pare koje sam dao za njega (17k), kao monitor sa analognim izlazom, mislio sam da ne moze da bude los... Od momenta kada sam ga spojio pa do momenta kada pisem ovaj tekst ne radim nista drugo osim sto pokusavam da mu namestim boje, brightnes, kontrast i sve to... jednostavno kako god da ga namestim slika mi se nikako ne dopada... boje izgledaju uzasno isprane, sve je preterano svetlo... pre ovog monitora sam koristio Hansol H530 i Neovo F417 i sada mi dodje da placem za slikama koje sam imao na njima... Kad se samo setim te jasnoce i ostrine... Imam osecaj da sam za ovakvu sliku mogao da dam skoro duplo manje para... Voleo bih da mi neko, ako ima ovaj monitor ili ima iskustva sa njim da neki savet... kako je kod njega podesena slika, da li postoje negde neki profili, preseti... da li postoji neki program ili nesto preko cega bih mogao da podesim sliku... bilo sta... ili da ga bacim...
Ko ne zna šta mu je, neka pogleda gde mu je, pa ako ga ne nađe - to mu je!
e ako ces da bacis monitor, daj da se dogovorimo da to bude recimo sutra uvece u 8 nula nula kroz juzni prozor... :P tesko da ces to namestiti, takav je kakav je...ipak spada u nizu klazu plus analogni je, a na analognim monitorima u odnosu na digitalne je slika dosta losijeg kvaliteta...
Mozda si upao u losu seriju ili ti je zapao los primerak.. nekoliko mojih prijatelja je kupilo taj isti monitor i kod svih sve radi savrseno.. Mada, u pravu si kada kazes da si za takav monitor mogao da prodjes duplo jeftinije - u metrou se prodaje acer 22 za 9000 i nesto dinara :) :) :) :) koji,sto je najbolje, i nije los..
A preko kog programa podesavas monitor ? ForteManager ?
A sledeci put kada budes kupovao monitor, prvo pogledaj kako, sta i koliko radi i/ili moze da radi taj neki monitor koji ti se svideo, samo pre nego sto ga kupis.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Probaj da u meniju monitora nađeš i drmneš restore defaults i onda pođeš sa podešavanjima od te tačke. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
Kao sto ti kaze Bax uradi Factory reset, ali probaj da uradis i White Balance da on sam proba nesto da sredi. Druga stvar, ja kad sam kupio svoj L222WS imao je neki softwerski problem (koji je izmedju ostalog bio povezan i sa bojama) koji su mi sredili u njihovom servisu i sad radi savrseno. Prijavi im feler posto tu nesto definitivno nije kako treba. Ja sam sa LG-jem imao jaaaako dobra iskustva bar kad je slika u pitanju. :) Pozdrav!
Takođe, naročito mi se sviđa kolorimetrija na 204WS, za jako malo pare, izvanredna slika. Uglovi gledatanja tako i tako, ali slika - odlična. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
:: Ja sam sa LG-jem imao jaaaako dobra iskustva bar kad je slika u pitanju. :) Pozdrav :: :: Windows Vista ZAKON! :: ::
Pomaze li u slucaju tft monitora da se slika koriguje iz nvidijinog control panela sa opcijom digital vibrance... Meni je ta opcija ukljucena i na nekom minimumu. Koristim je na crt monitoru i bas su mi boje pojacane kako mi odgovara
Moze da se desi da ti nije monitor podesen za panel koji ima (nemoj da se smejes, stvarno je moguce, desavalo se meni nekoliko puta). Otvoris meni za podesavanje monitora (to je neki sakriveni meni, zaboravio sam kako se ukljucuje,lako se izgoogla) i pogledas koji panel ti je izabran u podesavanjima, zatim pogledas koji panel poseduje tvoj monitor (nadji ga po oznakama ili pogledaj na netu, svejedno je) pa ako ti se ne poklapa ono sto vidis - nasao si problem :) samo izaberes odgovarajuci i bice sve kul .) Ako je sa te strane sve ok - onda si u problemu :) :)
mogao si da kupis Benq. Inace, LG je jedna od firmi koje imaju sigurno mesto na mojoj crnoj listi proizvodjaca hardvera. Ovo narocito vazi kada se radi o TFT monitorima.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.