Kupio sam (ali nisam obratio pažnju) 4870 kart(ic)u i CoolerMaster 620W modularno napajanje i CoolerMaster kućište koje ima kavez za hard diskove rotiran za 90 stepeni. I sve je to super. Ali...
Kartica je dugačka i zbog kaveza za diskove ne mogu da priključim 2 6-pinska konektora koja dolaze iz napajanja. Moje pitanje je: da li da ostavim te kablove iz napajanja po strani i dovedem 6-pinska napajanja preko 2 x 2 molex adaptera (jedan je došao uz karticu, a jedan imam). Da li će napajanje izdržati opterećenje izvedeno na takav način?
moze preko moleksa, nema to nikakve veze, samo obrati paznju na sledece... predpostavljam da to napajanje ima cetiri 12V grane...moras da rasporedis snagu u kucistu...nadji prvo, sigurno ima u nekom uputstvu ili na samom napajanju koji kablovi su vezani na koju granu...obrati paznju da karticu vezes kablovima sa dve razlicite grane i po mogucstvu da to budu grane sa kojih ne ide napajanje za procesor... ako to napajanje ima samo dve grane, onda procesor na jednu, graficka na drugu... daj i model tog napajanja da mogu da pogledam specifikacije...
nasao sam...posto je real power, vrlo je kvalitetno, ima 3 grane po 19A tako da ce biti dovoljno da se izvede to preko moleksa i samo sa jedne grane posto jedan deo struje ide i preko ploce...vidim da ima 2 reda ovih stekova, pa su verovatno svaki red na posebnoj grani...izvuci jedan stek iz gornjeg reda, jedan iz donjeg i to ce mu buti dosta...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.