Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Samsung 2243NW - Nepodnosljivo treperenje - POMOC!
STRANA 1 OD 1
meex Samsung 2243NW - Nepodnosljivo treperenje - POMOC! 04.10.2008. 15:14 T12365

status: user
broj poruka: 19
Pozz svima, imam jedan problem sa novim monitorom, naime sve super radi ali odjednom krene da mi treperi slika u horizontalnom pravcu. Naglasheno se vidi frekvencija osvezavanja i po horizontali i po vertikali i to dovodi do treperenja monitora koje je strasno iritantno za oci.
Nadam se da ste uspeli da ukapirate o kakvom problemu je rec, dakle, jasno se vide horizontalni talasi koji se krecu vertiakalno...
to se pojavi niotkuda, i isto tako i nestane, dakle, nema nekih pravila koje sam ja mogao da utvrdim kao uzrok ove grozna pojave..
Monitor je potpuno nov, cak sam prethodni isti model vratio i zamenio sa novim ali nije pomoglo, oba trepere. U radnji su mi rekli da je mozda do graficke karte, imam PALIT GeForce 8500 GT, 512mb, ja sumnjam da je do nje jer mi je ista perrfektno radila na LG 194WS monitoru...
Pomagajte ako mozete, hvala unapred i pozz!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 04.10.2008. 15:26 #73573

broj poruka: 1673
Ako kojim slucajem imas TV Tjuner karticu povezanu na kablovsku otkaci antenski prikljucak pa vidi da li treperi i dalje. Ako to nije slucaj onda je verovatno graficka neispravna.

ICEBOY Re: 04.10.2008. 15:52 #73575

broj poruka: 181

a da ti nije mozda net preko sbb-a, ako jeste onda ti mogu pomoci
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
meex re: 04.10.2008. 16:18 #73576

@ Vaskev: Probacu to kada pocne da mi treperi ponovo, hvala.

@ Iceboy: Jeste, net mi je preko SBB-a, ocekujem sugestije..:) thx

gile23 ... 04.10.2008. 16:39 #73580

broj poruka: 9121
Desavalo se to ljudima zbog SBB-a, kazu lose instalacije napolju, pokusaj ovako radi bez neta nekih 3-5 dana i vidi sta ti se desava, ako ti se kojim slucajem nista ne pojavi od unapred kazanih simptoma znaci da je net, takodje koristi bez neta TV neko vreme pa reci, problem ti je verovatno do te dve komponente, TV kartice ili Net-a, a za graficku cisto sumnjam,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miletic a kabl 04.10.2008. 16:43 #73582

broj poruka: 221
ahhh... to je mozda zbog kabla, ali ne zato sto je neispravan vec AVI kabl (onaj plavi prikljucak za 3 reda pinova)... kada sam ja kupio samsung 225mw, uz njega sam dobio pomenuti, odvratni avi kabl (analogni) i pojavljivalo se treperenje. Kada sam nabavio DVI kabl treperenje je nestalo, ali na tvom monitoru nema dvi prikljucak. Ili da se smanji rezoluciju, ili da probas sa dvi kablom, ali ti trebaju na obe strane adapteri, mada to nisam nikad probao... niti znam kako to moze da izgleda... mozda resi problem.
meex hmmm... 04.10.2008. 17:14 #73589

Danas, kao za baksuz, se nije desilo jos uvek, ali cim se pojavi, uhvaticu ga negde na krivini i probati da resim problem..
U svakom slucaju hvala svima, nadam se da cu brzo da ga eliminishem..:)
Jedino mi nije jasno kako se to nikada nije pojavilo dok sam imao monitor LG 194WS?

Potpuno ista postavka i kablova i hardwera i svega?!
Vaskev re 04.10.2008. 18:08 #73598

broj poruka: 1673
Ako je do kablovske problem onda je lako moguce da je problem do Samsunga (generalno svih modela) nacin na koji je reseno uzemljenje sekundarnog dela ispravljaca, ako on nije direktno spojen sa primarnim delom uzemljenja (koji ide direktno u uticnicu) i u tom slucaju se javlja razlika potencijala uzemljenja ATX napajanja i samog monitora koje se manifestuje bas plivanjem ili treperenjem slike, ja sam imao problema bas sa svakim Samsungom dok nisam galvanski odvojio antenski kabl od kablovske i kompjutera. Kod LG-a je verovatno uzemljenje monitora reseno na drugi nacin pa do razlike potencijala ne dolazi. Nije toliko komplikovano kako na prvi pogled zvuci i resava se sa dva kondenzatora od 100-470pF koji se ubacuju serijski sa masom kao i sa srednjim vodom (jednostavnija metoda) ili pomocu VF odvojnog trafoa 1:1 sa 75 omskom impedansom (teze se nalazi) ali je bolje resenje.

voodoons Re: hmmm... 04.10.2008. 22:53 #73626

broj poruka: 152
sa LG-jem si dobio jedan kabl a sa Samsungom drugi VGA kabl.. Probaj rane kombinacije ta 2 kabla a mozda bi mogao i sa trecim da probas...

::
:: Danas, kao za baksuz, se nije desilo jos uvek, ali cim se pojavi, uhvaticu ga negde na krivini i probati da resim problem.
:: U svakom slucaju hvala svima, nadam se da cu brzo da ga eliminishem..:
:: Jedino mi nije jasno kako se to nikada nije pojavilo dok sam imao monitor LG 194WS
:: Potpuno ista postavka i kablova i hardwera i svega?!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEBOY re 05.10.2008. 10:43 #73657

broj poruka: 181

resenje je prosto jer i ja sam imao problema sa time, znaci kablovska ti nije uzemljena ako se bar malo razumes u elektriku uzmi jednu zicu spoji je sa antenskim ulazom u modem a drugi kraj sa najblizom uticnicom u stanu tu mislim da spojis sa uzemljenjem i to je to resen problem eto
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
meex Drugari, hvala svima na savetima.. 05.10.2008. 18:09 #73704

Sve sam rekao u naslovu..:)
Samo jos da dodam da cu verovatno prvo probati sa uzemljenjem koje je ICEBOY predlozio, nekako mi deluje najjednostavnije..
U svakom slucaju cu javiti sta sam uradio i da li sam resio problem..pozz svima!
meex Uradio sam sledece.. 07.10.2008. 20:02 #73983

S`obzirom da mi do kompjutera dolazi jedan antenski kabl koji ullazi u spliter i tu se grana na 2 komada (jedan za net, drugi za TV), zamotao sam zicu oko ULAZA u spliter i povezao je sa kucistem od kopjutera tako sto sam samo odvrnuo jedan sraf pored napajanja i tu uzemljio umesto u uticnicu. Tako sam uradio jr nemam slobodnu uticnicu u blizini, nadam se da nece nista naskoditi kompjuteru?! Ispavite me ako gresim?
meex Re: re 08.10.2008. 13:12 #74110

Probao sam da uzemljim kao sto je Iceboy napisao, ali nisam resio problem, pojavilo mi se ponovo..ako bi mogao malo preciznije da mi objasnish gde se sta kaci, lemi i ostalo, da li mi treba neki posban kabl itd...dakle, ocekujem malo detaljnija uputstva kao neko ko se tek pomalo razume u elektroniku..:)
Hvala..

:: Ako je do kablovske problem onda je lako moguce da je problem do Samsunga (generalno svih modela) nacin na koji je reseno uzemljenje sekundarnog dela ispravljaca, ako on nije direktno spojen sa primarnim delom uzemljenja (koji ide direktno u uticnicu) i u tom slucaju se javlja razlika potencijala uzemljenja ATX napajanja i samog monitora koje se manifestuje bas plivanjem ili treperenjem slike, ja sam imao problema bas sa svakim Samsungom dok nisam galvanski odvojio antenski kabl od kablovske i kompjutera. Kod LG-a je verovatno uzemljenje monitora reseno na drugi nacin pa do razlike potencijala ne dolazi. Nije toliko komplikovano kako na prvi pogled zvuci i resava se sa dva kondenzatora od 100-470pF koji se ubacuju serijski sa masom kao i sa srednjim vodom (jednostavnija metoda) ili pomocu VF odvojnog trafoa 1:1 sa 75 omskom impedansom (teze se nalazi) ali je bolje resenje
meex Problem resen! 04.11.2008. 13:04 #77931

Za sve one koji mozda planiraju da kupe ovaj monitor ili ga vec poseduju i imaju slicne probleme, moj problem treperenja je resen zamenom grfaficke karte.
Imao sam Palit GF 8500 GT, zamenio sam je sa ASUS ATI 3850 (koja je duplo jeftinija) i sve radi kako treba, eto, mozda nekom bude od pomoci ova informacija..
pozz svima i hvala na savetima!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs