hteo bih da kloknem sto vise moguce ovu grafu.Problem je sto ne znam dokle je maksimum da je ne bi sprzio.Ako vam nesto znaci ovo je moja konfiguracija: napajanje codegen 350w 2x1gb 800mhz geil palit 9600 gt 512ddr3 asus M2N-X 2 ventilatora u kucistu od 14mm AMD 4000+X2 Ako vam nesto znaci temperatura u kucistu je 23 a kad igram igrice oko 29-30 zimi. Temperatura graficke je od 38 do 47 na game modu. Hvala na pomoci !
Da imas napajanje od pravih 350W mozda bi i mogao ali posto imas kineskih 350W cudi me da ti ta kartica uopste radi na takvom napajanju.
Overklokovanjem tvoje graficke kartice mozes samo da malo ubrzas crkavanje tvog napajanja koje vec trpi ogroman napor sa takvom karticom. Ovo isto vazi i za procesor ako probas da ga overklokujes.
Za berbrizno funkcionisanje graficke kartice nvidia 9600gt potrebno je napajanje od 450W ali pravih, tj. brendirano napajanje te snage.
Svidelo mi se LC Power LC5450W.sta ti mislis jer se isplati uzeti to ili neko povoljnije sa boljim perfomansama.Da li bi dobio vise frejmova ako bi kupio AMD 5200+ uz moju grafu.
Pa vec je bilo vise puta postavljano isto pitanje u zadnje vreme!!! 4000+NIJE dovoljan da izvuce maksimum iz 9600gt!!! On je usko grlo i on koci!!! Klokuj graficku do mile volje i nista neces postici!!! MINIMUM 5000+ procesor a pozeljno i jaci da isprati 9600gt graficku!!! A sa 350w napajanjem... kako li to radi uopste... Taj LC Power bi bio dovoljan za sve...
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: Svidelo mi se LC Power LC5450W.sta ti mislis jer se isplati uzeti to ili neko povoljnije sa boljim perfomansama.Da li bi dobio vise frejmova ako bi kupio AMD 5200+ uz moju grafu :: :: ::
Ako nisi nesto pri parama da se ja pitam ne bih silazio ispod Lc power lc6550gp 550W kada je LC power proizvodjac u pitanju.
Sa malo vise love jos bolji je LC Power lc6600gp 600W ili za nekoliko evra skuplji Chieftec GPS 550W AB A.
Sa amd X2 5200+ dobices na performansama itekako.
apsolutno nije tacno da nece izvuci maksimum iz graficke sa tim procesorom...to zavisi od igrice do igrice...one koje su vise sejderski zahtevne ce mu urnisati graficku, a procesor moze da se desi i da je samo 50% iskoriscen...taj procesor je dovoljan da svaku igru izvuce do nekih 35-40FPS-a minimum sto ce lako proveriti ako uzme npr Crysis i spusti rezoluciju na recimo 1024x768 i smanji sve detalje na minimum, a fiziku podigne na high... graficku mozes da klokujes dokle god moze i neces je sprziti...nVidia GPU-ovi kao i ostali izdrzavaju temperature preko 100 stepeni bez problema, tako da tu nemas frke...mada, sto niza temperatura vise ces moci da podignes takt... uzmi AtiTool i podizi polako klokove i imas jedno dugme za sken artifakta, odnosno gresaka koje se javljaju zbog preteranih klokova...teraj sve dok se ne pojave ti artifakti...kad se oni pojave, stigo si do kraja i to ti je max...
Imao sam i komp sa 4000+ i 9600gt a imao sam i komp sa 5000+ i 9600gt. Razliku sam primetio kad sam isti nivo iste igrice prvo igrao sa 4000+ procesorom i znao je da secka u zahtevnim scenama. Kada sam stavio 5000+ procesor isti nivo ista igrica,poletelo je!!! Nikakvo seckanje u zahtevnim scenama isao je do 40-ak frejmova. Zakljucak mi je bio da je zbog procesora. A i skor u 3d mark-u je osetno porastao kad sam stavio 5000+! Slazem se da zavisi od toga koja je igrica,i da li je sejderski zahtevna ili procesorski ali u SVAKOM slucaju taj 5200+ ce mu doneti osetno poboljsanje!!!
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: apsolutno nije tacno da nece izvuci maksimum iz graficke sa tim procesorom...to zavisi od igrice do igrice...one koje su vise sejderski zahtevne ce mu urnisati graficku, a procesor moze da se desi i da je samo 50% iskoriscen...taj procesor je dovoljan da svaku igru izvuce do nekih 35-40FPS-a minimum sto ce lako proveriti ako uzme npr Crysis i spusti rezoluciju na recimo 1024x768 i smanji sve detalje na minimum, a fiziku podigne na high... :: graficku mozes da klokujes dokle god moze i neces je sprziti...nVidia GPU-ovi kao i ostali izdrzavaju temperature preko 100 stepeni bez problema, tako da tu nemas frke...mada, sto niza temperatura vise ces moci da podignes takt.. :: uzmi AtiTool i podizi polako klokove i imas jedno dugme za sken artifakta, odnosno gresaka koje se javljaju zbog preteranih klokova...teraj sve dok se ne pojave ti artifakti...kad se oni pojave, stigo si do kraja i to ti je max.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
ma kakav 5200+, glupost je sad kupiti takav procesor, kada su se pojavili novi phenomi i triple corovi a nisu skupi, jer je to privremeno a skupo resenje!!! A ako vec hoces da osetis razliku odna trebas da mislis o 6400+ i po mogutstvu da bude BE, a smesno je i raspravljati uopste o 5200-ki! Ali prvo ti je da uzmes dobro napajanje, pa onda dalje da razmisljas. A i ako hoces dobar procesor on zahteva dosta polju plocu od te tvoje, tako da bi u tom slucaju trebao i plocu da promenis!!! Pozdrav :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.