U cemu je problem, pre mesec dana sve je radilo ok, problemi su poceli pre 3 dana, slabije igre rade normalno, kao i Vista, i muzika radi normalno i filmovi, samo u jacim igrama problem!!!
Slaba konfiguracija? Možda je nešto počelo da riknjava od komponenti ili da se pregreva? Možda je instalirao nešto na komp što zauzima previše resursa, pa igre ne mogu da rade kako treba? Da li su mu te igre i ranije `kovale` ili su radile ok?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Liči na neko pregrevanje, čim sve radi neko vreme kako treba. Proveri hlađenje, status ventilatora, paste i temperatura, kako senzorima tako i `ručno`. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
ako jeste pregrevanje kartice je verovatno problem. Ja sam to resio tako sto sam stavio kuler sa strane kucista da izvlaci vazduh od graficke van kucista. Temperature su pale na 60-70 stepeni u najzahtevnijim igricama i slow motion je prestao...
To jednostavno ne može tako sa računarima. Komponente, uglavnom, kakve su sad, moraju aktivno da se hlade, što znači ventilatori, što znači strujanje vazduha - promaja = prašina uleti gde god da ti se komp nalazi (u stolu, na stolu, pored itd.). Ona je do određenih granica prihvatljiva, dok ne pošne da ometa i polako usporava ventilatore, koji zbog toga slabe, smaraju, drndaju i na kraju stanu. Treća faza može da bude podpomognuta lošiom iizradom ventilatora, nekim dlakama koje ulete i sam ne znaš kuda u kako itd.
To sve znači da čišćenje (bar temeljno izduvavanje) nije preporučljivo na neka 3 meseca, već OBAVEZNO. Tu nema diskusije. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
1. kompresorom skinesh prashinu(ako nemash na bezniskoj pumpu, kod vulanizra), obavezno drzii prstom ventilatore da se ne zavrte.. 2. format c ako niste nishta menjali u kompu radice sigurno
Racunar svakako treba ocistiti, i postoji mogucnost da je pregrevanje u pitanju. Ipak vise verujem da je problem u OS-u i da ce pomoci reinstal. Proveri temperature komponenti pa na posao oko reinstalacije.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.