Zanima me da li je moguce ova kombinacija graficke sa tim napajanjem da li bi to uopste radilo i da li bi pravilo neke probleme i jos jedna stvar da li neko ima neke problema sa pistanjem graficke karte ASUS gtx280 posto sam citao na nekim forumima da je lik kod nas dobio graficku koja mu je brujala i pistala i to valjda samo kad krene da igra igre kad se optereti graficka!
nece to da moze...da je to realnih 550w onda bi moglo, ali posto u realnom radu to napajanj izvlaci nesto preko 300w nema sanse...verovatno ces uspeti da upalis komp i butujes windows, ali cim upalis nesto zahtevnije ima da padne sve...
To napajanje je 550w 85% eff. znaci za stalno 420 a u topu 460-480w. No svejedno potrosnja racunara ne zavisi samo od graficke nego i od ostalih komponenti koje su ugradjene u sistem. Potrosnja raste sa overklokom tako da treba i to imati u vidu. Uskoro kupujem 4870 i vrlo cu biti nesrecan ako moj LC Power ne bude mogao da isporuci dovoljno struje.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: nece to da moze...da je to realnih 550w onda bi moglo, ali posto u realnom radu to napajanj izvlaci nesto preko 300w nema sanse...verovatno ces uspeti da upalis komp i butujes windows, ali cim upalis nesto zahtevnije ima da padne sve.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
85% efikasnost ne znaci da ako je napajanje 550w da ono moze da izvuce 550*0.85w, vec da ce od snage koju primi sigurno 85% pretvoriti u korisnu snagu, a ostatak se oslobadja u vidu toplote... gledao sam neke testove tog napajanja...ljudi su uspeli da izvuku oko 25A na 12V grani kada su 3.3V i 5V bile neopterecene...kada se i ove dve opterete, amperaza na 12V moze samo da padne...posto ti je 12V najbitnije napajanje i najvise snage se vuce sa ove grane, to napajanje tesko da ce da izdrzi tu graficku, neki dual core, maticnu i HDD...
Overclocking is the way of life!!!
:: To napajanje je 550w 85% eff. znaci za stalno 420 a u topu 460-480w :: No svejedno potrosnja racunara ne zavisi samo od graficke nego i od ostalih komponenti koje su ugradjene u sistem. Potrosnja raste sa overklokom tako da treba i to imati u vidu. Uskoro kupujem 4870 i vrlo cu biti nesrecan ako moj LC Power ne bude mogao da isporuci dovoljno struje :: :: Tomato Republic Of Serbia !!
Moja 8600GT pišti kada je u 3D režimu, čuje se kada uključiš 3D desktop efekte, kao što su Aero ili Compiz. To je vrlo visok, prekidajući ton. Dešava se da ga zamaskira šum ventilatora pa se teže može registrovati. Nažalost, kartica mi je sa pasivnim hlađenjem i komp mi je vrlo tih tako da je čujem jasno kao dan. Ova pojava nije uopšte čudna za nVidia kartice. Iz nekog razloga najjače pišti na videu koji se prikazuje tokom paljenja Crysis-a.
Izvor zvuka su induktivnosti koje se koriste u napojnom delu kartice, pri prolasku visokih impulsnih struja. Neki kažu da se čuju filterski kondezatori, ali ja sumnjam u to.
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
@MaliAbner ``To napajanje je 550w 85% eff. znaci za stalno 420 a u topu 460-480w.`` Tvoje neznanje je ogromno...bar po pitanju napajanja... Od tvog tumačenja efikasnosti napajanja me je zabolela glava...tačno sam zaboravi šta sam hteo da napišem...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.