Ljudi sledeceg meseca bih uzimao ceo novi komp samo sam ostao u rebusu izmedju grafickih karti.Razmlisaljm se da li da uzmem 9800gtx ili HD4870 ili GTX280 ili 2x9800gtx sli koje od ovih grafickih bi najbolje radile naravno sa procesor Imtel core 2 duoE8400 . Jos jedna molba ako neko zna neku dobru plocu za ovaj procesor i da moze da se dosta overklokuje na njoj slobodno nek napise?
Stavljaj neki GeForce ako vec imas para `meti` GTX 280!!! ATI nemoj da stavljas ni pod razno!!! Greje se jako i jako je bucna... jeste da da ima dobre performanse za tu cenu cak odlicne!!! Ali sta kad prodje zima??? Grejalica ti nece trebati, a buku ces uvek cuti... pa ti razmisli!!!
Izvini onda ako sam pogresio, izgleda da sam ja imao onda iskustvo sa losim primerkom... sva sreca pa nije moja kartica!!!
:: 4870 se ne greje i nije bucna (to je, u nekim situacijama, 4850). Odlicna je kartica i najbolja kupovina na trzistu :: :: SLI, kao i crossfire, je cisto bacanje para :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Asus P5Q PRO ili Gigabyte EP 45 DS3R, Ga ima ispeglaniji bios ako ces dda juris neki dvilji fsb 500 i vise, a Asus malo bolju naponsku sekciju ako neces da se izivljavas preko 470fsb, mozda je popravljen i on novijim biosem ali nisam gledao.
Grafa uzmes Palit sonic 4870 512mb za ~230e , fabricki OC i sa boljim kulerom sa dva venta. Vise nego dovoljna za sve. Dve takve karte ti jednino trebaju bas ako imas neki monitor od 24` ili veci i hoces bas sve na high i sa efektima, samo nabodes jos jednu na ovu plocu. Naravno moras da planiras neki dobro napajanje za ovu masinu, 70-80e i vise 4870 i na 24` ima sta da pokaze a jedna ta karta daje ti 90% performansi gtx-a 280, a ovaj fabricki OC model se veoma priblizava njoj.
BAs ako si paljevina i treba ti uzmes dve Gainward golden sample ATI 4850 sa jednom od ove dve ploce kostaju zajedno ~320e i ima da otkines cak i gtx 280
Na američkim on-line prodavnicama nVIDIA i ATi kartice jednakih snaga koštaju isto. 9800GTX+ i 4850 oko 170 dolara +/- 10 GTX260 i 4870 oko 240 dolara +/- 10 U principu i kod nas bi cene trebale da budu iste ali nije tako pošto ovde postoji neki AMD lobi koji bi trebalo rasterati sa jebišta, ops tedo reći tržišta.
Da ne ulazim u tehničke detalje jedna činjenica će reći sve: Svaka bolja igra a u principu oko 80% igara uopšte imaju nVIDIA intro prilikom učitavanja.
Kakve bre veze ima intro, to samo pokazuje da je nVidija dala lovu za reklamu i da se te igre optimizuju za njene proizvode nista vise. Po meni je to prljava igra koju primeti tek po neko, evo recimo da si jedan od tih retkih mada to sto si primetio tumacis na drugi (da ne kazem na pogresan) nacin.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Na američkim on-line prodavnicama nVIDIA i ATi kartice jednakih snaga koštaju isto :: 9800GTX+ i 4850 oko 170 dolara +/- 1 :: GTX260 i 4870 oko 240 dolara +/- 1 :: U principu i kod nas bi cene trebale da budu iste ali nije tako pošto ovde postoji neki AMD lobi koji bi trebalo rasterati sa jebišta, ops tedo reći tržišta :: :: Da ne ulazim u tehničke detalje jedna činjenica će reći sve :: Svaka bolja igra a u principu oko 80% igara uopšte imaju nVIDIA intro prilikom učitavanja :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.