Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problemi sa 8600GTS.Hitno
STRANA 1 OD 1
TheGame Problemi sa 8600GTS.Hitno 22.09.2008. 19:19 T12125

status: user
broj poruka: 719

Imam sledecu konfiguraciju:
Procesor-Intel E6550 C2D 2,33GHz
Ram-2x1 GB 667MHz Kingston
Maticna Pl.:Gigabyte P31-DS3L
Napajanje:Thermal Master 350W
Datu konfiguraciju imam nekih godinu dana,i kupio sam je u ComTrade-u.
Ljubitelj sam igara i jos nisam stigao da posteno odigram neku igriu.Naime u novijim naslovima tipa CoD4,Crysis,Grid...a i nekim malo starijim igrama,datu igru igram nekih 10-tak minuta i onda comp najednom zakoci,ne mogu da se nikako vratim na desktop,jedino sto mogu je da ga restartujem na dugme(vise ni sam ne znam koliko sam to puta uradio)Pritom se cuje i neko zujanje kada zakoci igra.U bilo kojoj rezoluciji da igram i sa bilo kojim nivoem detalja isto se desava.Mislim da je problem u grafi,jedan moj drug je imao slicnih problema kao ja,zamjenio je grafu,uzeo HD3850 i od tada nema nikakvih problema.Sumnjao sam i na napajanje posto je malo ali mislim da je sasvim dovoljno za moju grafu.Znam da nisu virusi,testirao sam comp sa citavim arsenalom antivirus i antispyware programa.Planiram da uzmem HD4870 i NADAM SE rijesim sve probleme vezane za igranje novih naslova,ali sam ipak htio da pitam da vidim sta je problem.
Unapred Hvala.

Vladimir
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika ZA POČETAK 22.09.2008. 19:30 #71829

broj poruka: 1133

OTVORI LEVU STRANU RAČUNARA,PA GLEDAJ KAKO RADU VENTILATORI.
PUSTI NEKU IGRU ILI NEKI 3D MARK I OPET GLEDAJ VENTILATORE AKO NEKI USPORI ILI STANE ONDA JE TO RAZLOG.PROVERI SVE TEMPERATURE PA VIDI DALI SU TEMPERATURE PREVELIKE ILI VENTILATORI NERADU KAKO TREBA.
doca80 Re: Problemi sa 8600GTS.Hitno 22.09.2008. 19:37 #71830

broj poruka: 3053
Ako ti se to desava samo u igrama,a u nekom normalnom radi(surf netom,gledanje filmova...) ne zakoci komp,onda su to simptomo kao i kod mene nekada davno na jednoj slabijoj masini od tvoje. Posle mnogo sati mucenja,menjanja raznih delova skontao sam da je problem pravila ploca,a ne grafika. Meni je pucao 3d mark test uvek na potpuno istom testu,na potpuno istom mestu,pa proveri jel se i tebi to desava...

KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!

::
:: Imam sledecu konfiguraciju
:: Procesor-Intel E6550 C2D 2,33GH
:: Ram-2x1 GB 667MHz Kingsto
:: Maticna Pl.:Gigabyte P31-DS3
:: Napajanje:Thermal Master 350
:: Datu konfiguraciju imam nekih godinu dana,i kupio sam je u ComTrade-u
:: Ljubitelj sam igara i jos nisam stigao da posteno odigram neku igriu.Naime u novijim naslovima tipa CoD4,Crysis,Grid...a i nekim malo starijim igrama,datu igru igram nekih 10-tak minuta i onda comp najednom zakoci,ne mogu da se nikako vratim na desktop,jedino sto mogu je da ga restartujem na dugme(vise ni sam ne znam koliko sam to puta uradio)Pritom se cuje i neko zujanje kada zakoci igra.U bilo kojoj rezoluciji da igram i sa bilo kojim nivoem detalja isto se desava.Mislim da je problem u grafi,jedan moj drug je imao slicnih problema kao ja,zamjenio je grafu,uzeo HD3850 i od tada nema nikakvih problema.Sumnjao sam i na napajanje posto je malo ali mislim da je sasvim dovoljno za moju grafu.Znam da nisu virusi,testirao sam comp sa citavim arsenalom antivirus i antispyware programa.Planiram da uzmem HD4870 i NADAM SE rijesim sve probleme vezane za igranje novih naslova,ali sam ipak htio da pitam da vidim sta je problem
:: Unapred Hvala
::
:: Vladimir
VMARC Verovatno grafika 22.09.2008. 20:40 #71840

broj poruka: 9425
Medjutim ako ti je u pitanju ono Thermal Master 350W iz CoolerMaster Elite kucista, onda ce ti trebati jace napajanje za 4870.
U svakom slucaju kupi 4870 i sve ce ti se samo kazti...

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

tortojed a kako ces tek biti zadovoljan... 23.09.2008. 05:14 #71920

broj poruka: 10999

...ako kupis GF260, i to neki overclocked edition!
Jer, zaista, 8600 definitivno NIJE karta za igranje naslova koje si pomenuo.
GF8800, da! RD3870/4870, da! GF260/280 oho-ho! Ali, igrati, recimo, Crysis sa GF8600 ili RadeOn 3850, pa to je pravo mucenje i za tvoj PC i za tebe. I ipak, ipak zameni PSU sa nekim postenim brandom od 500-550W.
Dodatak: nisi nista rekao o proveri 3D podsistema (DirectX, IntelInf drajveri za maticnu pl., drajveri za grafiku i zvuk). Bilo koja slabost u tom sektoru moze da uzrokuje pomenuti problem.
Ako si (previse) overklokovao CPU/memoriju, vazi isto.
TheGame Odgovor na predloge 23.09.2008. 15:22 #71986

Hvala vam puno na vasim odgovorima.
Kao prvo,moja graficka ima pasivno hladjenje.Uzeo sam od druga program Everest da pratim temperaturu racunara.Na idle rezimu rada,odnosno kada sam na desktop-u temperatura graficke je bila izmedju 60-65 stepeni celzijusovih.Kada sam upalio da igram CoD4,postavio sam rezoluciju i detalje na normalne vrijednosti i posle 10-minutnog igranja temperatura je bila oko 80-82,mozda i koji stepen vise.Medjutim kada sam postavio rezoluciju i detalje na max temperatura je bila NEVEROVATNIH 92 stepena.Kada sam vidio ove rezultate zapanjio sam se,nije ni cudo smo mi koci comp kad oce da se prakticno zapali.Kod ostalih komponenti temperatura ne prelazi 40 stepeni.Radio sam i 3DMark06 test i nije mi nigdje puko,sve je normalno odradilo do kraja,mada se pomalo comp ponegdje mucio,sjeckalo je malo vise u jednom dijelu testa,ali ga je odradilo do kraja,sto valjda ukazuje da nije do maticne kao sto kaze doca80 vec sigurno do graficke.Odgovor za tortojed-a:Shvatam ja da je moja graficka malo slabija ali valjda moze da potjera CoD4 na najmanjoj rezoluciji i sa najmanjim nivoem detalja kao sto sam ja igrao.Kao sto sam pomenuo moj drug je imao prakticno istih problema kao ja,sve je odradio testove kao ja,ima istu graficku kao ja(to se podrazumeva,ali nisam gore pomenuo) nista nije pomoglo sve dok nije uzeo HD3850 i rijesio sve svoje probleme.To cu i ja da uradim.Za GF260/280 nemam para a i da imam ne bih dao tolike pare kad HD4870 prakticno ima iste rezultate kao i 260/280 a i mnogo je jeftinija,jes da se malo vise grije i da je malo bucnija ali ne moze sve ni biti savrseno.Naravno bolje napajanje se podrazumeva.Planiram da kupim neko Chiftech-ovo od 600W.I imam jos jedno pitanje da li ce se HD4870 kojeg cu sigurno uzeti fino uklopiti u ovu moju konfiguraciju?Ovo pitam za to sto su mi i maticna i procesor Intelove komponente.
Hvala svima puno.

Pozdrav

maxpayne Slican problem? 24.09.2008. 21:26 #72251

broj poruka: 220
Ja sam imao slican problem,ali meni je problem pravila maticna ploca,p5kpro asus,imam chiftec kuciste dragon,i ploca se grejala,i komp je isto tako glavio,onda sam stavio(pred jednog ventilatora od 8 cmsa zadnje strane kucista)jos dva ventilatora na bocnu stranu kucista,i sva 3 sam namestio tako da izvlace vazduh iz kucista(jako bitno),jer ako ih stavis kontra,nista nisi postigao,i tek posle toga je komp poceo da radi normalno,temperatura ploce je dosla na nekih 31-41 stepeni sto je u granicama normale!Temperaturu ploce mozes procitati i sa Everestom,ali i sa nekim od programcica sa orginalnog diska od ploce!Na Asusu je to lepo reseno,Asusov Al Suite je prilicno lepo uradjen programcic za te stvari!
TheGame Re: 24.09.2008. 21:41 #72252

Slazem se sa tobom da je jako bitno imati dobro provjetreno kuciste,ali moje kuciste je solidno provjetreno iako imam samo jedan ventilator pozadi da izbacuje vazduh napolje.Mislio sam da kada kupim HD4870 ugradim jos jedan ventilator na prednjoj strani kucista,ali da ubacuje svjezij(hladniji)i vazduh unutra .Kazem ti da temperatura svih ostalih komponenti kod mene prakticno ne prelazi 35 stepeni.Jedini problem je graficka,ali stvarno nisam znao da moze da dostigne toliku temperaturu.Jos nigdje nisam cuo za takav slucaj.Ranije sam temperaturu gledao u BIOS-u,ali mi je drug rekao da uzmem neki program za preciznije mjerenje kao sto je Everest.I jos jedno pitanje:Da li ce HD4870 fino raditi sa mojom maticnom,posto je malo slabija(kosta oko 50 eura) a ta grafa je high end i posto je moja maticna Intel-ova,a znamo da Intel i AMD ne idu bas najbolje zajedno.

Pozdrav
maxpayne Pozdrav! 24.09.2008. 22:05 #72255

Radice sigurno dobro ta grafa,ali sto se tice ubacivanja jos jednog ventilatora sa bocne strane,mislim da ti je bolje da ga postavis da izvlaci vruc vazduh,ima vise da ti smanji temperaturu na taj nacin,nego da ga postavis da ubacuje,i pored tog jednog sto izvlaci!
Probaj da postavis ventilator u obe varijante i gledaj temperaturu,videces kolko je bolja varijanta i drugi da postavis da izvlaci vruc vazduh!
TheGame Re: 24.09.2008. 22:45 #72264

Hvala za predlog,probacu i to u svakom slucaju.Mozes li mi preporuciti neki dobar CD/DVD uredjaj?Ovaj moj je veoma slab.Posjedujem neki Optiarc ne znam sad tacno koji model.Nekad zna stvarno da me iznenadi pa otvori neke veoma izgrebane CD-ove,ali nekad nece da otvori ni neke nove npr cd koji dodje uz neke novine kao sto su Mikro,Digital......

maxpayne Optika? 25.09.2008. 10:03 #72285

Pa recimo liteon dvdrw,ili nec,pionir dvdrw nije ono sto je nekad bio,prilicno je slab i spor pri citanju medija,ja sam recimo imao jedan sony dvd rom,koji je bio extra citac,imam utisak da je sve manje i manje dobre optike,jer se samo povecava brzina rezaca a na hvalitet se najmanje obraca paznja!Lg je kupio poodavno Teac-a,koji je pravio izvrsnu optiku,pa je posle i on dosao na glas,mada nisam skoro probao ni jedan lg opticki uredjaj,ali znam da posle te kupovine,lg je izbacio vise dvdromova,komboa i rezaca sa izvrsnim karakteristikama,imao sam 2-3 uredjaja od njih,i izvrsni su citali i rezali!Ja imam sada dva sata,nec-ova dvd-rw,i zadovoljan sam sa njima,ako mozes kupi sata dvd-rw,ima razlike u brzini!

TheGame Re: 25.09.2008. 14:19 #72313

Pioneer ne bih u svakom slucaju uzimao,jer svako zna da im je poslednja serija citaca veoma slaba.Vjerovatno cu izabrati neki Soni ili LG citac.Jos jednom hvala za odgovor.

Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs