Moj predlog tebi je LG L222WS, zato sto imam ovaj monitor i prezadovoljan sam. Doduse nema DVI, ali ako nisi neki turbo mega giga programer neces primetiti razliku. Ponekad prilikom promene rezolucije, je potrebna kalibracija, ali se to sve brzo da resiti. Odlican monitor, a mislim da mu je cena ispod 200 evra.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Nov monitor od 22 inca koji kosta 200 eura je kvalitetan, pouzdan i zdrav za gledanje otprilike koliko i nov automobil cija je cena 6.000 eura.
Dakle, danas na ovoj planeti ni Dacia nema model za te pare.
Mozda ima neki od 19` a da nije potpuno `shnj` klasa.
Evo ti moje iskustvo, steceno u poslednjih 10ak dana:
Novi monitori cija je cena do nekih 300-350 eura imaju veoma lose boje(to znaci da je crna boja u stvari zatamnjena siva, bela je svetlo zuta, crvena se preliva u roze...), lose uglove gledanja(to znaci da ako dovoljno pomeris glavu na gore ili na dole u toku `rada`, slika promeni kontrast i pocne da lici na negativ fotografije... a dovoljan je jednocifren broj stepeni u vertikalnoj osi da mi se smuci gledanje), los odziv piksela(to znaci da se u igricama pojavljuju senke iza pokretnih objekata i slicno, usporena slika na filmovima, usporeno skrolovanje web stranica - kao neki kretenski efekat, usporen kursor misa... i od toga MENE BOLE OCI) - e da, umeju VEOMA da budu netacni navedeni podaci vezani za odziv monitora, jer se ni u jednom uputstvu koje sam citao ne navodi nacin i vrsta fabrickog merenja. I dijagonala od 22` ima format 16:10, a to bi mi mozda odgovaralo kada bi monitor stajao uspravno, iliti 10:16, ovako mi nikako nije od koristi. To okretanje tzv. `pivot` naravno nije opcija kod monitora tog cenovnog ranga.
Pa... ako ti nista od toga ne smeta ili ti odgovara... onda uzmi bilo koji... svi su isti :) za te pare i sa potpuno istim simptomima... tako bar jos uvek kazu moje oci.
Nacuo sam na par mesta da je LG kao nesto bolji od konkurencije iz te klase, ali ja to nisam i uspeo da vidim u stvarnosti.
Pozdrav Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Ja prenosim svoje subjektivno mišljenje što se ovog monitora tiče, a od problema koje si ti pomenuo nisam nijedan imao. Crna je meni crna, bela nije žuta, a crvena je i dalje crvena. Problem sa uglovima gledanja može da se reši ako sediš ispred monitora i ne koristiš ga stojeći ili sa strane. Dosta vremena provodim ispred monitora, između ostalog tu ubrajam i igre i mogu ti reći da nisam imao problema sa nikakvim senkama iza pokretnih objekata, (to opet može biti i do tvoje grafičke karte), filmovi mi idu bez problema, skrolovanje web strana takođe, a miš leti na sve strane, ne moš` ga uhvatiti. Reklamiranje odziva monitora se odnosi na grey to greyy response time, što ljudi kod nas često umeju pogrešno da protumače. Ispada da je moj monitor bolji od tih od 300-350 evra. Ub`o sam Džek pot. Veliki pozdrav.
: :: :: :: Novi monitori cija je cena do nekih 300-350 eura imaju veoma lose boje(to znaci da je crna boja u stvari zatamnjena siva, bela je svetlo zuta, crvena se preliva u roze...), lose uglove gledanja(to znaci da ako dovoljno pomeris glavu na gore ili na dole u toku `rada`, slika promeni kontrast i pocne da lici na negativ fotografije... a dovoljan je jednocifren broj stepeni u vertikalnoj osi da mi se smuci gledanje), los odziv piksela(to znaci da se u igricama pojavljuju senke iza pokretnih objekata i slicno, usporena slika na filmovima, usporeno skrolovanje web stranica - kao neki kretenski efekat, usporen kursor misa... i od toga MENE BOLE OCI) - e da, umeju VEOMA da budu netacni navedeni podaci vezani za odziv monitora, jer se ni u jednom uputstvu koje sam citao ne navodi nacin i vrsta fabrickog merenja. I dijagonala od 22` ima format 16:10, a to bi mi mozda odgovaralo kada bi monitor stajao uspravno, iliti 10:16, ovako mi nikako nije od koristi. To okretanje tzv. `pivot` naravno nije opcija kod monitora tog cenovnog ranga :: : :: :: Pozdra :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Za 200 evra sa DVI ulazom, odlican, kupio sam ga devojci za godisnjicu, pa mi se toliko svideo, da ga je i ona meni kupila... .)))))
Eto, vidis, onda mora da valja...
Salu na stranu za 200 evra, tesko da ces naci bolje, zavrsna obrada je odlicna, kada pogledam moj stari verni samsung 940b pored njega, razlika je nebo i zemlja...
Odličan monitor, izbor mi je bio između LG i Asusa, ali me je odbilo to što Asus ima zvučnike. Možeš li mi reći kakvi su, da li ih koristiš uopšte?
:: :: Za 200 evra sa DVI ulazom, odlican, kupio sam ga devojci za godisnjicu, pa mi se toliko svideo, da ga je i ona meni kupila... .)))) :: :: Eto, vidis, onda mora da valja.. :: :: Salu na stranu za 200 evra, tesko da ces naci bolje, zavrsna obrada je odlicna, kada pogledam moj stari verni samsung 940b pored njega, razlika je nebo i zemlja.. :: :: Pozdra ::
`Oces coveku da uvalis CRT kao pravu stvar ,a?Sta treba ,da da za monitor 2000 i igra counter na njemu.Da mu treba profesionalni monitor covek bi to i trazio.Zato,ne lupetaj vise sa svojim nebuloznim pogledima na TFT monitore i ne zbunjuj coveka. A sto se tice monirora od 22`,nemoj samo belineu,acera i sl.,uzmi LG,WiewSonic,Philips ili Asus ,vodi racuna o uslovima garancije kao o veoma bitnoj stavci,a razlike medju njima kao prosecan korisnik neces ni primetiti.Te price o senkama i duhovima ostavi ovima koje od CRT-a ne boli glava,nego im se prividjaju kojekakve gluposti posle dugog zurenja u crt iz 1999.godine.Ja licno koristim Asus-a MW221u,posle uporedjivanja sa drugim modelima,njega sam poneo iz radnje.Zato ti je najbolje da odes negde gde ih imas izlozene i ukljucene i na miru se licno uveris u ono sta zelis da kupis.
:: Nov monitor od 22 inca koji kosta 200 eura je kvalitetan, pouzdan i zdrav za gledanje otprilike koliko i nov automobil cija je cena 6.000 eura :: :: Dakle, danas na ovoj planeti ni Dacia nema model za te pare :: :: Mozda ima neki od 19` a da nije potpuno `shnj` klasa :: :: Evo ti moje iskustvo, steceno u poslednjih 10ak dana :: :: Novi monitori cija je cena do nekih 300-350 eura imaju veoma lose boje(to znaci da je crna boja u stvari zatamnjena siva, bela je svetlo zuta, crvena se preliva u roze...), lose uglove gledanja(to znaci da ako dovoljno pomeris glavu na gore ili na dole u toku `rada`, slika promeni kontrast i pocne da lici na negativ fotografije... a dovoljan je jednocifren broj stepeni u vertikalnoj osi da mi se smuci gledanje), los odziv piksela(to znaci da se u igricama pojavljuju senke iza pokretnih objekata i slicno, usporena slika na filmovima, usporeno skrolovanje web stranica - kao neki kretenski efekat, usporen kursor misa... i od toga MENE BOLE OCI) - e da, umeju VEOMA da budu netacni navedeni podaci vezani za odziv monitora, jer se ni u jednom uputstvu koje sam citao ne navodi nacin i vrsta fabrickog merenja. I dijagonala od 22` ima format 16:10, a to bi mi mozda odgovaralo kada bi monitor stajao uspravno, iliti 10:16, ovako mi nikako nije od koristi. To okretanje tzv. `pivot` naravno nije opcija kod monitora tog cenovnog ranga :: :: Pa... ako ti nista od toga ne smeta ili ti odgovara... onda uzmi bilo koji... svi su isti :) za te pare i sa potpuno istim simptomima... tako bar jos uvek kazu moje oci :: :: Nacuo sam na par mesta da je LG kao nesto bolji od konkurencije iz te klase, ali ja to nisam i uspeo da vidim u stvarnosti :: :: Pozdra :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Re: Re: ne mogu da se uzdrzim...(a ne mogu ni ja:)))
17.09.2008. 18:23
status: user broj poruka: 9121
Jesi car, nema sta, Slavuj, mnogo dugo si koristio CRT monitore (nista licno), a ako su ti bolji CRT monitori, sto svi prelaze na TFT, daj mi 5 dobrih razloga da kupim sad CRT monitor, ipak po meni sa duznim postovanjem TFT monitori su mnogo bolji i lepsi. Imas ovaj za 20190 dinara Samsung 2253BW, ili malo losiji model za 18390 dinara 2232BW, a za 15890 dinara 2032BW, dvadeset inca. Srecno sa kupovinom. Pozdrav!!!
Imao sam ranije Asus MW221u i imam samo reci hvale za njega. Jedan od Top 10 od 22 incha. Zvucnici su tu samo za osnovni zvuk ako bas neces koristiti komp za multimediju. Ali slika, boje i ugao gledanja su stvarno medju najboljim u tom rangu. Jedini posle njega je LG 222WS. Kupio sam ga devojci pre godinu dana, tako da sam tada mogao lepo da postavim Asusa pored njega, i tu su negde. Asus ima malo bolju sliku, ali to je verovatno zbog DVI konektora. Ne bih nikad uzeo monitor bez DVI-a jer je stvarno nepotrebno smaranje da podesavas sliku posle svake promene rezolucije...
Da sam na tvom mestu pre bih Asusa uzeo prvenstveno zbog dizajna i DVI-a, ali bilo koja od ova dva da pazaris, neces zaliti.
Auu covece sta nalupa... Mora da su svi ludi sto kupuju TFT/LCD monitore. Hvala sto si im otvorio oci. Ajde sad svi lepo ne bacajte tih 300 evra za monitor, vec svako da ugrabi po jedan Samsung 753s, i da se takmicimo koga ce vise da zaboli glava posle 2 sata gledanja u monitor...
Covece, iako su svi u tom rangu TN paneli, daleko su od neupotrebljivih. Neko kome treba monitor za ozbiljan rad sa slikama ili bilo kakvom vrstom dizajna sigurno nece gledati monitor od 300 evra, sem ako nije pri parama ili zdravom razumu.
:: Nov monitor od 22 inca koji kosta 200 eura je kvalitetan, pouzdan i zdrav za gledanje otprilike koliko i nov automobil cija je cena 6.000 eura :: :: Dakle, danas na ovoj planeti ni Dacia nema model za te pare :: :: Mozda ima neki od 19` a da nije potpuno `shnj` klasa :: :: Evo ti moje iskustvo, steceno u poslednjih 10ak dana :: :: Novi monitori cija je cena do nekih 300-350 eura imaju veoma lose boje(to znaci da je crna boja u stvari zatamnjena siva, bela je svetlo zuta, crvena se preliva u roze...), lose uglove gledanja(to znaci da ako dovoljno pomeris glavu na gore ili na dole u toku `rada`, slika promeni kontrast i pocne da lici na negativ fotografije... a dovoljan je jednocifren broj stepeni u vertikalnoj osi da mi se smuci gledanje), los odziv piksela(to znaci da se u igricama pojavljuju senke iza pokretnih objekata i slicno, usporena slika na filmovima, usporeno skrolovanje web stranica - kao neki kretenski efekat, usporen kursor misa... i od toga MENE BOLE OCI) - e da, umeju VEOMA da budu netacni navedeni podaci vezani za odziv monitora, jer se ni u jednom uputstvu koje sam citao ne navodi nacin i vrsta fabrickog merenja. I dijagonala od 22` ima format 16:10, a to bi mi mozda odgovaralo kada bi monitor stajao uspravno, iliti 10:16, ovako mi nikako nije od koristi. To okretanje tzv. `pivot` naravno nije opcija kod monitora tog cenovnog ranga :: :: Pa... ako ti nista od toga ne smeta ili ti odgovara... onda uzmi bilo koji... svi su isti :) za te pare i sa potpuno istim simptomima... tako bar jos uvek kazu moje oci :: :: Nacuo sam na par mesta da je LG kao nesto bolji od konkurencije iz te klase, ali ja to nisam i uspeo da vidim u stvarnosti :: :: Pozdra :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Ne bi nikog da branim ili da kudim ali ti ga Slavuj baš pretera sad. Ne kažem da te pojave koje si pomenuo ne postoje ali one su vidljive kod ultra jeftinih i matorih monitora a ne kod modela od 300-350€. Evo ja baš nisam ljubitelj TFT monitora iz mnogo razloga ali ti ih baš ocrni neviđeno. To za crnu boju je istina ali to je inače nedostatak kod LCD tehnologije zbog pozadinskog osvetlenja pa ni najskuplji modeli nisu operisani u potpunosti od tog problema. Kad se pojave OLED displeji i taj problem će biti rešen. Razlog zašto svi prelaze na TFT nije zato što ima apsolutne prednosti u kvalitetu u odnosu na CRT već iz prostog razloga što se masovno proizvode dok CRT jedva može da se nađe. O nekakvom ozbiljnijem CRT-u i da ne pričamo. Svakako da je za svakog prosečnog korisnika TFT monitor normalno rešenje jer drugo praktično i ne može da se nađe.
:: :: Devize devize bonda elem :: :: :: :: :: :: :: :: :: pozovi nas ako ti nije tesko 011 2437 01 :: :: pa cemo naci najbolje resenj :: :: https://www.provideonadzor.co :: :: Cenim da ce u halo oglasima da izadje oglas za erotsku masazu sa ovim broje :: 011 2437 013
izvinjavam se što zloupotrebljavam večitu dilemu ploča ili CD, ali... Daum, pogledaj, molim te, moje pitanje za tebe u postu konfiguracija Power 400W ? pa mi tamo ili na mail odgovori
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.