Stopirao sam kupovinu monitora na kratko jer sam u teskoj dilemi jer na znam sta da uzmem!Imam vise opcija a ono sto mi je presudno su vrhunske performase i specifikacije koje treba da me zadovolje jer ne planiram da menjam monitor svakih par meseci kako to ide sa odredjenim delom hardware-a...Opcije su sledece:
..ali meni malo smeta ta rezolucija od 1920x1200 na 28`` .Mala rezolucija za takav monitor mada sam gledao jos neke testove i video prezentacije ali opet sam nekako skeptican.
E sad blago meni sta da radim ne znam ni ja sam..Nisam pametan a ne zelim da napravim gresku da bi posle bio nezadovoljan.Zato sam se i javio vama da cujem vase misljenje i predloge!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
Ali i ovi drugi monitori sto si rekao nisu losi, ali ako hoces dugorocno resenje evo ga ovaj drugi, kosta 105 000 dinara, ako imas kesa kupi, ali taj monitor ce za godinu dana biti upola cene. Srecno sa kupovinom!!!
Pa zar je moguce da konfiguracija koju posedujes ne zasluzuje bolji monitor od pomenutog koji imas.To si davno trebao da uradis,ja bih ti preporucio Dell 3007,mislim da bih ti taj model bas legao a GTX je dovoljno jak da se nosi sa tom rezolucijom.
Iskreno ti ne preporucujem monitor sa rezolucijom slabijeg modela. Znaci 26, 27, 28 imaju svi rezoluciju 24-ke, i to ne izgleda bas lepo. Znaci ili uzmi odlican 24` za rad, ili ako bi da se iskeshirash, neki od 30`. Kod 24` je odlican Dell 2407,2408, Benq FP241WZ, FP241VW, Samsung 245T, a kod 30 samo 2 modela su vredna pomena: Dell 3007 i Samsung 305T...
Posedujem Benq FP241VW od 24 incha, i za rad je fenomenalan, sto zbog boja, sto zbog velicine, i sad kad ga koristim vec godinu dana vidim da je 30 incha chisto izdr*avanje... 24 je neki minimum za komforan rad, i ako se odlucis za 24, sumnjam da ces zaliti sto nisi uzeo 30`...
Upravu si za 24``.Mada ako idemo logikom i 26`` prolazi opusteno na istoj rezoluciji.To je odnos kao i sa 17`` prema 19``,imaju istu rezoluciju i oduvek je tako bilo.Inace ne znam zasto proizvodjaci tako rade ali koji god sam brend gledao svi ti monitori pocev od osnove 24`` pa preko 26``,27``,28`` imaju rezoluciju od 1920x1200.Valjda je to nekakav standard.Inace gledao sam na benchmark-u,jedan od usera je uzeo i bacio slike i sam utisak o monitoru Viewsonic VX2835wm.Prelep monitor sa izvanrednom slikom ali me ipak muci ta rezolucija jer je sada odnos malo pomeren,kad bi bio 26`` sa tim specifikacijama onda bi bilo extra.Inace Dell je preskup i ne pada mi na pamet da bacam tolkio para na monitor.Za te pare mogu da kupim komp da se ukakis...Jos cu da razmislim.Pored gaming-a i ostalih stvari monitor koristim i za filmove.
:: Iskreno ti ne preporucujem monitor sa rezolucijom slabijeg modela. Znaci 26, 27, 28 imaju svi rezoluciju 24-ke, i to ne izgleda bas lepo. Znaci ili uzmi odlican 24` za rad, ili ako bi da se iskeshirash, neki od 30`. Kod 24` je odlican Dell 2407,2408, Benq FP241WZ, FP241VW, Samsung 245T, a kod 30 samo 2 modela su vredna pomena: Dell 3007 i Samsung 305T.. :: :: Posedujem Benq FP241VW od 24 incha, i za rad je fenomenalan, sto zbog boja, sto zbog velicine, i sad kad ga koristim vec godinu dana vidim da je 30 incha chisto izdr*avanje... :: 24 je neki minimum za komforan rad, i ako se odlucis za 24, sumnjam da ces zaliti sto nisi uzeo 30`.. :: :: ::
ViewSonic 26` VA2626w digital. Mislio sam da je ovo jako dobar monitor za mene(246 e), ali prevario sam se. Onda mi je prijatelj iz Japana poslao Omicron RS-256-160 sa rezolucijom 2560*1600 S-PVA-T panel( nema nigde opisa za ove panele!?) i to je, blago receno monstrum od slike. Uz njega sam dobio i pozlacene HDMI 4.5m i DVI 3m i slika je.........med i mleko. Bacicu 3 slike, samo da ih prebacim sa telefona. Slika je toliko ostra i precizna, a odziv je blago receno savrsen.Probao sam sa 3 programa i nisam verovao da je odziv 1.86 ms( za razliku kod LG 2253QT koji nazivno ima 2 ms, a prema programima odziv je 5.12ms). Jos uvek neverujem, ali posto ga nema u Evropi, nemam sa kim da ga uporedim( ko ga ima naravno pise da je proizveden 18.08.08). Mozda ga aplikacije za detekciju pogresno prepoznaju, ali nigde nema senke, sto mi se nije desilo jos od provere legendarnog S-PVA panela Samsung 245T sa Mei Chi matricom( samsungova matrica daje mnogo sporiji odziv i primetan je, jer sam stavljao monitore jedan do drugog). Imao sam i Samsung 245B i to smece nikad vise kod mene. Sto se tice Viewsonic-a nemogu da dam misljenje( odnosi se na 2626w) nisam ga imao sa cim uporediti, pa nemogu govoriti realno koliko je ok u odnosu na bilo koji, ali subjektivno slika je pristojna, mada ima probijanja po desnoj donjoj ivici i nije toliko izrazeno. Slika je mutnija na 1680*1050 sto je primetno poprilicno, dok kod Omicron-a to nepostoji. Gnjavim ga svaki dan kada sam kuci( to je jedno 2-3 sata), ali nisam mu nasao ni jednu jedinu manu. Kvalitet slike je kao kod CRT-a. Ovo sam cekao jos od 98 godine kada sm video WEI od 17` TFT i nadao se da je moguce da jednog dana da se napravi nesto tako, samo da se okaci na zid i uziva sa drustvom. Posebno sam se odusevio kad ga prebacim u TV mod onda su kanal Pink i RTS smesni u pogledu kvaliteta u odnosu na BEBE Internationale(naj nja kanal za ....), a i Discovery Channel. Sutra sa drustvom gledam neku fantastiku sa BR diskova, pa cu vam preneti i kakav je dozivljaj. Inace, covek mi ga je poklonio, ali nece da mi kaze kolika je cena u Japanu.
Gledao sam Samsung T260 ali on na zalost nije Full HD i po mnogim drugim specifikacijama zaostaje za Viewsonic-om..Inace taj tvoj LCD Omicron RS-256-160 je pretpostavljam 30`` ?Jesi li imao priliku da probas SAMSUNG T260HD?Ovde kod nas m u je zaista velika cena!Sad mi se svelo na dva monitora Samsung T260HD i Viewsonic VX2835wm ili eventualno VX2640w - moracu negde da odem da ga probam!Inace taj Viewsonic koji si ti probao je value serija i ako ti je takav utisak stecen to je onda i extra.Ja od te serije ne ocekujem nista.Ovi Viewsonic-i su iz serije X,pro serija i evidentno je da ce biti kvalitetniji.
:: ViewSonic 26` VA2626w digital :: Mislio sam da je ovo jako dobar monitor za mene(246 e), ali prevario sam se :: Onda mi je prijatelj iz Japana poslao Omicron RS-256-16 :: sa rezolucijom 2560*1600 S-PVA-T panel( nema nigde opisa za ove panele!?) i to je, blago receno monstrum od slike :: Uz njega sam dobio i pozlacene HDMI 4.5m i DVI 3m i slika je.........med i mleko :: Bacicu 3 slike, samo da ih prebacim sa telefona :: Slika je toliko ostra i precizna, a odziv je blago receno savrsen.Probao sam sa 3 programa i nisam verovao da je odziv 1.86 ms( za razliku kod LG 2253QT koji nazivno ima 2 ms, a prema programima odziv je 5.12ms). Jos uvek neverujem, ali posto ga nema u Evropi, nemam sa kim da ga uporedim( ko ga ima naravno pise da je proizveden 18.08.08). Mozda ga aplikacije za detekciju pogresno prepoznaju, ali nigde nema senke, sto mi se nije desilo jos od provere legendarnog S-PVA panela Samsung 245T sa Mei Chi matricom( samsungova matrica daje mnogo sporiji odziv i primetan je, jer sam stavljao monitore jedan do drugog) :: Imao sam i Samsung 245B i to smece nikad vise kod mene :: Sto se tice Viewsonic-a nemogu da dam misljenje( odnosi se na 2626w) nisam ga imao sa cim uporediti, pa nemogu govoriti realno koliko je ok u odnosu na bilo koji, ali subjektivno slika je pristojna, mada ima probijanja po desnoj donjoj ivici i nije toliko izrazeno :: Slika je mutnija na 1680*1050 sto je primetno poprilicno, dok kod Omicron-a to nepostoji. Gnjavim ga svaki dan kada sam kuci( to je jedno 2-3 sata), ali nisam mu nasao ni jednu jedinu manu. Kvalitet slike je kao kod CRT-a. Ovo sam cekao jos od 98 godine kada sm video WEI od 17` TFT i nadao se da je moguce da jednog dana da se napravi nesto tako, samo da se okaci na zid i uziva sa drustvom :: Posebno sam se odusevio kad ga prebacim u TV mod onda su kanal Pink i RTS smesni u pogledu kvaliteta u odnosu na BEBE Internationale(naj nja kanal za ....), a i Discovery Channel :: Sutra sa drustvom gledam neku fantastiku sa BR diskova, pa cu vam preneti i kakav je dozivljaj :: Inace, covek mi ga je poklonio, ali nece da mi kaze kolika je cena u Japanu.
Samsung 275T-85290 dinara 27`, osvetljenje 500cd/m2, kontrast DC 1500:1, rezolucija 1920X1200, odziv 6ms, ugao vidljivosti 178 stepeni, konektori D-SUB, DVI-D CVBS, S-Video, postolje Ergonomic HAS postolje 80mm, Tilt, Swivel, nije bilo Copy Paste, nego bolje uzmi 30`, a ako hoces dobar monitor 24` dovoljno je. Srecno sa kupovinom!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.