Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ne znam koji mu je...
STRANA 1 OD 1
skar ne znam koji mu je... 15.09.2008. 10:57 T11988

status: user
broj poruka: 3992
konfa je sledeca cpu-athlon x2 4000+
gpu asus 3870 512mb ddr4
maticna biostar nf520a+
2gb ddr2 800mhz
naime kad igram coh oposing front sve na high imam minimum 36frame-ova,ali se nekada desi da se igra pretvori i slideshow,nekada i zakoci,kako je to moguce,imam instalirane najnovije drajvere i dualcore optimizer,i to mi se sa 8500gt nije desavalo,iako je to djubre od kartice...
molim za pomoc
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 15.09.2008. 12:03 #70722

broj poruka: 2270
Šta se dešava sa drugim igrama?
Jel si proverio temp kartice? Sve novije kartice bi trebalo da imaju termalnu zaštitu, tj. obaraju takt kad se kartica pregreje. To je moguće i za CPU.
Na kraju, ako si pustio igru da se sama konfiguriše moguće je da 3870 radi na mnogo jačim setovanjima (ipak ne bi smela da potpuno zakoči).
skar re........ 15.09.2008. 12:18 #70724

to ti se druze desava i na max i na min setovanjima,a sto se tice temp.nasvirao sam kuler pa drzi temp.oko 65c,mozda je cpu los za ovu grafu

Saske ... 15.09.2008. 12:19 #70726

broj poruka: 1117
pogledaj jel ti u tim trenutcima drlji hard disk...mozda samo ucitava sledeci deo mape...

Overclocking is the way of life!!!

Dragg re 15.09.2008. 12:26 #70729

broj poruka: 2270
Nije CPU slab, a nije ni HDD jer je sa 8500GT sve bilo u redu. Proporučujem da karticu i igru odneseš kod nekog i proveriš. Ako je sve u redu sledi ti reinstalacija win od nule.
skar hard? 15.09.2008. 12:36 #70730

bascu da proverim,to za hard nisam znao inace je maxtor 250gb 7200rpm,a moguce je da drnda jer za igranje koristim stereo slusalice pa necujem ni kad grmi i puca a ne hard

vukdusan re 15.09.2008. 13:42 #70737

broj poruka: 800

da ok si instalirao windowsov update za dual core amd? To Sto ti kazes se dogadja bas u ovom slucaju.
gile23 ... 15.09.2008. 13:58 #70742

broj poruka: 9121
More turci ne gaz te oranje, more Marko ne ori drumova,... I slab je taj CPU za tu graficku, ulozi malo vise kesa i uzmi nesto jace,...

Pozdrav!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar nije problem... 15.09.2008. 15:09 #70752

cpu sam i odlucio menjati,da li je phenom x3 8... ne znam tacno koja je oznaka a cena je oko 75e dobra kupovina ili predlozite neki do 80e

BataCele ... 15.09.2008. 15:38 #70757

broj poruka: 1532
Maksimum grafike koju ce potpuno da iskoristi Athlon X2 4000+ je ATI 3650 512MB DDR3. Sve preko ATI 3850 nema smisla uz taj CPU.

Ako nadjes Phenom X3 8450 za 75 jevreja, odlicna je kupovina i taman je uz ATI 3870.

Imas testove tog procesora na https://www.tomshardware.com gde ces procitati samo tople preporuke u slucajevima kako sto je tvoj (mislim na upgrade postojece masine).

P.S.
Kod mene Athlon X2 4000+, 2GB DDR 667, 7900GS. Ista igra prosto je letela na kompu (bez overklok-a).

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

FSamir Znam ja koji mu je...nemogu da se uzdržim. 15.09.2008. 17:14 #70762

broj poruka: 777

nVIDIA, The Way It`s Ment To Be Played
Pisko Aktuelnosti 15.09.2008. 17:45 #70764

broj poruka: 6650
Ovo što te pitam, bilo je aktuelno kada je u skorijoj prošlosti, prvi puta ATI značajnije prepišao nVidiju ( serija 9xxx kod ati-ja, 9700, 9000pro...) pa su, baš kao i sada, dotadašnji isključivi nVidia korisnici, pazarili ATI kartice.... a to se, naime, pokazalo kao kažjivo, niko me neće razuveriti da nije bilo namere.... jer se skoro isto dešava i u obrnutom slučaju, kada `izdaš` ATI i pređeš na nVidiju... ostaju repovi drajvera i dolazi do raznih problema u radu operativnog sistema i nove kartice (osveta drajvera stare). Dakle, da li si, i kako si, deinstalirao staru nVidija karticu? Ovo što pominješ liči mnogo više na problem `klanja` iliti sukoba drajvera - repova drajvera nego na kilav CPU. Bez obzira šta Intel - slepci govorili, ako se igra normalno ponašala na istom cpu-u sa slabijom grafičkom - priča je gotova za one zdravog razuma. Za navijače... it`s meant in my post. Postupak deinstalacije drajvera.... najsigurniji je reinstaltacija windowsa, ali, postoji uninstal, pa postaviti standard vga, pa ugasiti, pa izvaiditi i zameniti karticu, pa iskoristiti jedan ili dva programa za deinstalaciju - brisanje repova nVidia drajvera, pa, tek onda instalacija ATI drajvera. U nekim slučajevima, lakše je reinstalirati sistem. Koji program da koristiš za brisanje `repova` prečešljaj ovaj forum ili net, i naći ćeš. Ja tipujem na to, skoro sa 95% sigurnosti. Naravno, zameni proc. ako imaš para i mogućnosti da ga pazariš tako povoljno.... dobar je za antivirusne pakete... ako ništa drugo.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

FSamir Jaoo...još uvek vas ima 15.09.2008. 20:28 #70781

Još uvek vas ima koji koristite izraze
``klanje drajvera``...``repovi drajvera``
ma daj ne loži se, tako nešto ne postoji.
Ono...uzeo sam najjeftiniji shit od komponenti sa nedorađenim BIOS-em i sad kad neradi, jao kolju mi se drajveri, ostali mi repovi...aha
Koristi komponente normalnog kvaliteta a posebno napajanje i WHQL drajvere i mora da radi.

Još jednu stvar moraš da koristiš. To je dobar krek.
Pretpostavljam da igraš piratske igre, nisi valjda lud da plaćaš.
Često se dešava da prvi krek koji izađe za neku igru nije i najbolji. U roku od nekoliko dana ili nedelja neka druga krekerska grupa izbaci ispravniji krek, treba pertiti ove stvari.
Igre treba da apdejtuješ kad god možeš, puno je ispravki u tim apdejtovima. Uslovljeno je krekom opet. Ako recimo digneš taj CoH lupam na verziju 1.2 treba ti i krek za 1.2, i ovo trebe pratiti...www.gamecopyworld.com
Sve u svemu igranje mi je postalo osetno stabilnije od kad sam skidam igre sa RapidŠera i pratim kakvi krekovi za njih izlaze.

Zameni celu konfiguraciju. Kao da je došla iz laboratorije Dr. Frankenstein-a
BataCele re: 15.09.2008. 20:35 #70782

`Ajde, Samire, nemoj vise molim te.

U svakoj temi gde se ukljucis odgovor ti je isti ili slican, ali uvek bez mnogo smisla (o argumentima da ne govorimo jer ih nema). Onako, povrsno lupetas.

Imam komp (jedan od onih koje koristim) skoro isti kao covek i nemam nijedan problem u radu poslednjih pola godine. Tako da, ako se salis, sala je uspela. Ali ako si ozbiljan, veoma je zabrinjavajuce...

FSamir Samo da znaš koliko dobrog i lošeg može da donese jedan krek 15.09.2008. 21:19 #70785

Pun je forum nekih senzacionalista, hoće da naprave nešto fantastičnim iako toga nema.
Odgovori su slični zato što problemi nisu puno različiti...uostalom jedino što je bitno je stabilan računar.

Priznaj da nikada nisi pomislio da krek za neku igru može da bude uzrok njenog nepravilnog rada.

BataCele dabogda ti se klali drajveri
BataCele ... 15.09.2008. 21:57 #70790

Samire, sala je uspela.

I nemoj tako da me kunes. Brrrr. Zvuci kao da sam se zamerio Kleopatri ili Cudesnom Nonu...

FSamir Zečija rupa je još dublja. 15.09.2008. 23:02 #70798

Ima onih koji me pitaju za savet kojim redosledom da instaliraju drajvere.
Da li prvo directX pa grafika pa zvuk ili može za čip-set negde između...crknuću od smeha.

Redosled instaliranja metka u svoju glavu:
1. Uzmeš metak
2. Uzmeš gun
3. Staviš metak u ciJev
...ostatak će se razjasniti usput
vukdusan Re: re 16.09.2008. 21:41 #70913

broj poruka: 800

::
:: da ok si instalirao windowsov update za dual core amd? To Sto ti kazes se dogadja bas u ovom slucaju.

poslusaj me evo naci cu ti i broj update koji trebas da skines sa softpedia.org,instalacija je vrlo jednostavna i kratka, pa ti je najlakse da ovo probaš. Ja sam imao isti problem na intel dual coru, jer igrica nije koristila podjednako jeygra.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs