za OCz Lik sa BENCHA Demios (predpostavljam da ga znash) i ja smo danas pustili kod njega ovu kartu da cepa testove u Crysis-u ali ne u DX10 nego u DX9 u normalnom windowsu uz E8600@4.5GHz i stvarno je karta otkinula od brzine. Ja sam se bio istripovao da je djubre jer smo joj ortak i ja pustili Crysis test da vrti u Visti 32bit na full detaljima u DirectX10. Tu se stvarno loshe pokazala. Ono shto mogu da zakljuchim jeste da trenutno ne postoji ni jedan grafichki chip koji bi mogao da izgura u Visti u DX10 na VERY HIGH. A kaze mi Demios sa BENCHA josh da recimo kad se nasvira GTX260, da se mogu dobiti priblizne performanse GTX280. On je uspeo da veze Radeone 4850 i 4870 u cf, neverovatno. Mi smo ovu 280-ticu probali malo da klokujemo, jezgro ide oko 700MHz bez nekih artifakata ali poceli su da nas zezaju shaderi pa se nismo mnogo cimali oko toga, samo sam hteo da se uverim da je karta koju smo kupili ispravna. Hvala svima za pomoc posebno tebi OCz na slikama koje si bacio da pogledam. Bar znam da je to TO i da za Crysis na max u DX10 trenutno ne postoji isplativo a bolje reshenje
Super onda Demios ako se ne varam ima 260-ku, mislim da je i bacio par rezultata gde se kartica uopste nije lose pokazala, gledano vs 280.
Ja ne znam i nisam probao VeryHigh u 1680x1050 rezoluciji, kod mene sam mogao da igram sa VeryHigh u 1440x900 i tu igra radi dosta dobro, znaci ok je nema nekih padova da zasmeta ili slicno, ali ko sto sam vec i rekao, High setovanja u DX9 su mnogo `isplatljivija` jer igra radi zaista super, cak i trocifreni FPS sam vidjao u zgradama i takvim nekim zatvorenijim objektima.
Momci, moze li neko da mi da link koja je brza graficka HD 4870 ili GTX260, ali da je neko nakacio skrinove kao taj lik sa tog foruma. Unapred hvala!!!
Eh dragi kolega da je bilo ko sto se FSamir-u snilo takva kartica bi bila pusta zelja 99.99999999999% nas koji imamo racunar jer to `cudo od zelje` bi kostalo 2000€.
Prema tome jedina greska AMD-a je sto HD4870 nije bar 396bitna kartica jer bi tada oduvala konkurenciju ko koshava sa Dunava, a da je tek 512 bit necu ni da zamisljem, pa oni bi bili bar dve sezone mirni sto se tice konkurencije.
Na zalost ili srecni nije ni ono sto je tebi na srcu a ni meni i to ti je to... zivot ide dalje, trenutno se vise trazi AMD, sutra ce nVidija, posle ponovo AMD i tako u krug, ko razume shvatice. Pitam se samo da li bi iko spominjao nVidiju da je kurs Evra u srbiji realan i to na nekih 120-130 dinara za jedan Evro, ma niko ziv ne bi ni pogledao nVidiju.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Nicolas ti si bato ovde tako nalupetao, mnogo si nalupeta :: Kakav 4870...kakav GTX280...kakav intel na 4,5GHz...koja je poenta ove prič :: :: Svi smo ti poveroval :: :: 4870X2 je nakaza od grafičke a jedina greška nvidie je to što GTX280 nije odmah bio napravljen u 55nm i sa GDDR5.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.