Ortak je imao CrossFire 2x4870 i prodao a uzeo ASUS EN GTX280 cisto da razbije sve sumnje, istine i nedoumice oko toga koja je bolja karta i ne samo to, isplativost uopshte, grejanje, izgled, generalna ocena kad se sve uzme u obzir. Moje je mishljenje da se i 4870, a da ne govorim o 4870x2 i GTX280 greju kao nenormalne a tek kako vuku struje, to je za prichu... Naime, po nashim testovima jedan Radeon Asus4870 je u Crysis LOOP testu u najmanju ruku isti pa cak malo i brzi od GTX280 a kamo li CrossFire. Bio sam zapanjen a zatim i razocharan. Josh ovaj GTX280 kao prodje prvi krug 24fps, drugi 22, treci 21 i chetvrti 19. Razmishljam, mozda je kartica bagovita, ali prosto ne verujem...da joj tako opada FRAME RATE..., o 3D marku ne smem ni da pricham. Single 4870 ispade brzi od GTX-a. Radeon nam je izvukao 13800 a nVidia 13300 poena. Josh ovaj GTX se bolesno greje pa se kuler na karti odmah po startu testova ubrza na 100% shto je HAOS za ushi. Ja bih zaista voleo da greshim i da je kartica izbagovana pa da je zamenim, ako neko ima neku ideju shta josh pokushati neka slobodno kaze, jer rezultati testova na netu su skroz drugachiji od rezultata koje smo mi dobili vecheras. Obe karte su testirane na sistemu: Asus Maximus 2 Formula INTEL Core2Quad Q6700@2.66GHz 2x2GB DDR2 1066MHz Mushkin WD Raptor X 150GB s-ata Corsair HX1000W Samsunhg SYNCMASTER 2232BW 1680x1050 rezolucija System: Windows Vista32bit ORIGINAL
testovi u CRYSIS-u su radjeni u DirectX10 na HIGH detaljima sa ANTI ALIASING-om ali i bez i krajnje smo nezadovoljni nVIDIA-om. Mada se i ATI greje do besvesti. Sutra cu kartu odneti kod ortaka koji ima E8600 nasviran na 4.5GHz da probamo tamo ovaj GeForce, mozda je CPU na 2.66GHz usko grlo za ovaj GTX280. Sutra cu javiti za testove na E8600 ako navatam ortaka za bench. Ako je neko imao iskustva sa ovom karticom nek` slobodno da komentar, jer je moguce da smo mi neshto prevideli pa karta ne radi u FULL-u. Ako ipak nije to sluchaj te je karta falichna, shto bih inache najvishe voleo, vraticu je lepo u radnju i uzeti drugu... Pozdrav svima, otishao sam na dugachko... al` shta sad!!!
nema sta rekla-kazala, Vista je tek instalirana, ja sam pitao ako neko ima neku ideju sta probati josh da se malo brze potera taj GTX280, ja vishe ne znam, samo znam da smo se danas izuli ortak i ja za 30500din.Nije malo, a nismo neshto odushevljeni... A povodom REKLA-KAZALA mozemo se dogovoriti da svratish do mene sutra, prekosutra, nebitno i sam se uverish u ono shto sam napisao. Ne volim da iznosim neistinu jer me dosta ljudi sa BERZE zna i nemam nishta od toga, pogotovo shto preferiram NVIDIA-u. Shta mislish zashto sam je uzeo... :-) Javi se slobodno, evo ti mail: ilusiondn@nadlanu.com, navrati i sam se uveri. Pozdrav!
Potrazi na forumima (stranim) postove u vezi G280 kartica u kojima se pominje da ispravna kartica nema neke preterane temperature ali da su zabelezeni i defektni primerci kod kojih je radna temperatura izrazito visoka (poput Radeona 4870). Nisam bio zainteresovan, trazio sam podatke za 8800GT TOP i problem sa neocitavanjem temperature GPU i memorije pa se nisam trudio da zapamtim konkretne vrednosti. Pokusaj na Asusovom forumu. Uporedjenje dve kartice razlicitih tehnologija nema previse smisla, mislim na single vs dual GPU, sa stanovista tehnologije, sa stanovista cena - performanse ima, tako da svako treba da prelomi sta mu je bitno - nebitno. Prateci razne testove novijih kartica (a ima ih mnogo) generalno se stice utisak da su se Radeoni odlicno pokazali u 3D Marku ali isto tako se ta prednost gubi u testovima sa vecinom igrica (sem par izuzetaka) tako da prednost nije konstantna i ocekivana.
Jednostavno ne postoje sanse da gtx280 se tako ponasa kao ni da 4870 bude jaca od nje.To sto si najverovatnije naleteo na neku felericnu ne znaci da su sve takve :).Imas bilion uporednih testova pa ces videti da nije tako.Sem ako.... tvoja je normalna a sve ostale feler :D.
Za nize rezolucije i 3dm06 CPU je uskor grlo kad je na def. A da bi prestao bottleneck treba ti nesto preko 4GHz na CPU-u tek onda dizanjem clock-a karte raste i dalji score. Ovo za Crysis je jako cudno, radili ste na istoj masini ? a driveri ? da li su bili dobro ocisceni pa da tu nema konflikta ?
Ajde da ne kacim screen-ove posebno, pogledaj screen-ove sa ovih link-ova.
Ne mogu da otvorim slike, ali kako ces ti sa CPU-om od 11k dinara da ispratis graficku od 30.5k dinara, eh da, kao sto sam znas da je GPU jaci od CPU-a, tako da bi ovu graficku mogla da isprati samo Intel Extreme Core 2 Duo serija procesora!!!
Gile sine, ajde ti lepo da porastes jos malo, naucis jos ponesto i prestanes da lupas gluposti ovde i postujes trista puta totalno bez razloga i ikakve koristi za bilo koga...
:: Gile sine, ajde ti lepo da porastes jos malo, naucis jos ponesto i prestanes da lupas gluposti ovde i postujes trista puta totalno bez razloga i ikakve koristi za bilo koga.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Hvala momci_svaka pomoc je dobrodoshla! Vaskev_video sam oko temperatura shto si mi poslao.
gile23_napisao sam konfu gore ali ponovicu:
mobo: Asus Maximus 2 Formula cpu: INTEL Core2Quad Q6700@2.66GHz ram: 2x2GB DDR2 1066MHz Mushkin hdd: WD Raptor X 150GB s-ata psu: Corsair HX1000W monitor: Samsunhg SYNCMASTER 2232BW 1680x1050 rezolucija System: Windows Vista32bit ORIGINAL Crysis je radjen test na NATIVE rezoluciji monitora 1680x1050 sve na VERY HIGH i DX10. Josh neshto: Ako je Q6700 usko grlo (pa chak i na 2.66GHz) hocu reci, ako moram da ga nasviram na 3.5GHz da bi to bilo kako treba, onda jbg. Nasviracu ga ja, ali nisam hteo odmah da ga przim. Stichem neki utisak da je karta stvarno BAGOVITA i to zestoko... : - () OCz_na istoj makini je radjen test, s tim shto sistem nije bio podignut iznova za test GTX280. Najpre je bio ATI4870, ali s obzirom da smo dobro ochistili drivere, sumnjam da bi neshto moglo s te strane da zeza. Danas definitivno nosim kod ortaka kartu, stavicemo je u makinu sa E8600@4.5GHz i videti skor. Ako i tu bude bilo neshto dosta ispod proseka, e onda cu biti siguran da je kartica falichna, j4er chitam po netu jbt ljudi izuvaju sve igre i testove na MAX sa ovom kartom, a kod mene to izgleda u najmanju ruku smeshno. Mozda je i ova ASUS ENGTX280 losh primerak, dodushe ja sam neshto merkao XFX ali nije bilo, PAKOM ih uvozi pa rekoshe da ih nece biti u narednih nedelju dana. Zato smo uzeli ASUSa
Mislio sam na komp tvog ortaka, nego daj nakaci neke slike ili video clip da vidimo kakvi su rezultati, i to kad dodju te nove kartice idi i zameni, tesko je moguce da je 4870 brzi od GTX 280 koja je 160 evra skuplja!!!
Pozdrav!
:: Hvala momci_svaka pomoc je dobrodoshla :: Vaskev_video sam oko temperatura shto si mi poslao :: :: gile23_napisao sam konfu gore ali ponovicu :: :: mobo: Asus Maximus 2 Formul :: cpu: INTEL Core2Quad Q6700@2.66GH :: ram: 2x2GB DDR2 1066MHz Mushki :: hdd: WD Raptor X 150GB s-at :: psu: Corsair HX1000 :: monitor: Samsunhg SYNCMASTER 2232B :: 1680x1050 rezolucij :: System: Windows Vista32bit ORIGINA :: Crysis je radjen test na NATIVE rezoluciji monitora 1680x105 :: sve na VERY HIGH i DX10 :: Josh neshto: Ako je Q6700 usko grlo (pa chak i na 2.66GHz :: hocu reci, ako moram da ga nasviram na 3.5GHz da bi to bil :: kako treba, onda jbg. Nasviracu ga ja, ali nisam hteo odma :: da ga przim. Stichem neki utisak da je karta stvarno BAGOVIT :: i to zestoko... : - () :: OCz_na istoj makini je radjen test, s tim sht :: sistem nije bio podignut iznova za test GTX280 :: Najpre je bio ATI4870, ali s obzirom da smo dobro ochistil :: drivere, sumnjam da bi neshto moglo s te strane da zeza :: Danas definitivno nosim kod ortaka kartu :: stavicemo je u makinu sa E8600@4.5GHz i videti skor :: Ako i tu bude bilo neshto dosta ispod proseka :: e onda cu biti siguran da je kartica falichna :: j4er chitam po netu jbt ljudi izuvaju sve igre i testov :: na MAX sa ovom kartom, a kod mene to izgleda u najmanju ruku smeshno :: Mozda je i ova ASUS ENGTX280 losh primerak, dodushe ja sam nesht :: merkao XFX ali nije bilo, PAKOM ih uvozi pa rekoshe da ih nece biti u naredni :: nedelju dana. Zato smo uzeli ASUS :: ::
Pa cudno bi bilo da je karta falicna tj. da ..`underpower-uje` kako da kazem.. ipak radili ste Very High sto je DX10 ( a probaj samo High detalje DX9 i DX10, sa DX10 imas skoro ~10FPS manje u proseku, a i tokom igre u odredjenim mestima se moze osetiti razlika ) i jos u 1680x1050
Takt CPU-a utice najvise na min FPS, sto je doduse i dosta bitno, za avrg. isto igra ulogu, ne nesto toliko znacajno ali se da primetiti, to mozes videti na onim linkovima, mada ne treba zaboraviti da je to 1280x1024 rezolucija, tako da u vecim rezolucijama takt CPU-a nece vec igrati ni toliko ulogu ..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.