Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
tv out
STRANA 1 OD 1
goran27 tv out 06.09.2008. 23:37 T11845

status: user
broj poruka: 372

Ljudi,mozda je ovo malo glupo pitanje,ali dali tv out sa graficke,to jest signal koji ide na TV,moze da vremenom steti televizoru.Cuo sam od nekih likova da vremenom slabi ekren na tv.Ja sam povezao moju 8800gts sa tv-om preko s-vhs-cinc,i sve sljka ok.Kako je moguce da kada igram Grid,slika se pojavi ina tv-u i to izgleda sasvim pristojno.Nije li rezolucija Tv maximalno 800x600 ida li to moze da steti Tv,odnosno monitoru Samsung 740n.Da li mogu da konstantno drzim ukljucen Clone.Jos jedno pitanje.Kada gledam film na Tv-u,dali posoji opcija da podesim da slika na Tv-u bude fullscreen,a da je na monitru minimizujem.Kada supruga gleda film ja bi malo na net.Ne bilo vam tesko,odgovorite.Pozzdrav svima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.09.2008. 23:47 #69585

broj poruka: 12057

Ne može da škodi i slobodno ostavi upaljen clone ako ti treba. Zašto se maltretiraš sa minimizovanjem, i zašto Clone pri gledanju filmova ? Staviš DualView i extended, upališ film u Media Player Classic-u (obavezno VMR9 renderless opcija), prevučeš ga na extended desktop, tj. TV-OUT, i ostane ti slobodan primary monitor i nema šta da se minimizuje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Slavuj aj` `da mi ne bude tesko` 07.09.2008. 00:00 #69586

broj poruka: 2236
Kada pustis film... uzmes sa svog ekrana i prevuces sliku na desno, na ekran televizora, onako `prostacki`, i onda kliknes dvaput na nju da se rastegne tamo preko celog ekrana iliti full screen. A na svom ekranu-monitoru onda radis sta hoces.

Sto se tice toga da ekran na televizoru slabi vremenom, iako ja ne znam gotovo nista oko televizora, logicno mi deluje da posle odredjenog broja radnih sati oslabi kontrast, potamne boje, smanji se ostrina slike i slicne stvari, jer sve ima rok trajanja.

A, ne vidim zasto ne bi mogao da konstantno drzis ukljucen clone... na mom kompjuteru je `extend my Windows desktop` ukljuceno vec skoro dve godine a televizor mi jos radi, bez ikakvih problema i ikakvih bagova i tripova. Samo, rezolucija mu je 640x480, dijagonala 54cm(21`) i ne bih rekao da ista moze da mu steti sto je nakacen kabl sa kompjutera... ne znam na koji nacin ga mozes naterati da radi preko svoje maximalne rezolucije ili da se nekako preoptereti pa se zapali ili sta vec :)

Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
goran27 HVALA 07.09.2008. 00:07 #69587

broj poruka: 372

Hvala bax2003 i Slavuju.Prebacio sam na dualview,prevukao i sve funkcionise.Stvarno ste carevi.Hvala jos jednom na tako urgentnom odgovoru.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs