Jurim da kupim polovan monitor 19`` neku jeftiniju varijantu,nista ekstra kvalitetno,i ne mogu da nadjem na oglasima nista. Ako bi neko hteo da mi pusti na mail ime neke firme u Beogradu koja se bavi polovnjacima ili broj telefona bio bih mu zahvalan,jer nisam iz Beograda pa ne znam ni gde da trazim,a u ponedeljak dolazim u BG! Ili ako neko mozda ima neku 19-icu da proda... mail je docanar@yahoo.com
ali oni su postali skoro potrošna roba, za 1500 din ne vredi čupati kosu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
ali ne znate zasto kupujem i kome. Kad bi to znali shvatili bi da je polovnjak u OVOJ situaciji najbolje resenje! A i razlika polovan-nov nije bas 1500 din,oseti se to po dzepu...
1500 - mislio sam na cenu novih DVD rezača. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: ali ne znate zasto kupujem i kome. Kad bi to znali shvatili bi da je polovnjak u OVOJ situaciji najbolje resenje! A i razlika polovan-nov nije bas 1500 din,oseti se to po dzepu.. :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: ::
Ako si mislio na mane da nisam fin, ne znam zašto, jer sam dao čoveku prijateljski savet. Radije ne bi imao komjuter 3 meseca nego kupio polovan monitor. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: ako nov ima da see nadje za 9000 koliko ti dajes za polovan ....nema rezon :: pozzzzz :: Terminato :: ::
ne bax tebi i tvom znanju svaka cast skidam kapu nisam imao nameru da te uvredim niti prozovem i u potpunosti se slazem da je suludo kupiti polovan kad nov ima da se nadje za nesto malo vise novca.......pozzz
Vidim da ne kapirate! Evo ovako-u mestu gde ja zivim prosecna plata 12000-13000 dinara.Ljudi rade po 8-10 sati dnevno bez staza,neprijavljeni, trpe svasta na poslu da zarade tu bednu platu! Naravno cene racunara i komponenti u mom mestu su 30% skuplje nego u Beogradu. Kad izracunas koliko treba meseci da odvajas za jedan monitor koji inace kosta 9000 dinara da treba hraniti decu i sebe,obuci decu i sebe,platiti stan, platiti skolu racune,sipati benzin u kola...i jos milion preko potrebnih stvari a da ne pricamo o luksuznim stvarima... ajde vi meni sada recite koliko je vama para dovoljno mesecno,za koliko vi u BG-u radite mesecno?Jel bi vama 12000 dinara bilo dosta?!?! Jel znate kakav je osecaj kad u ovakvim uslovima zivota ustedite neki dinar za pola godine da obradujete svoje dete koje ima problema sa ocima i vidom i kupite mu tft monitor!!! Ja vidim da ne znate,zato i pricate to sto pricate!!! Ja na svu srecu nisam u takvoj situaciji,ali pokusavam da pomognem nekom ko jeste jer svakako dolazim u BG!!! E kad dodjete u situaciju da SVAKI dinar igra ulogu pitacu vas da li mozete da se razmecete novim stvarima,ili bi vas zadovoljila i polovna!!!
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: ne bax tebi i tvom znanju svaka cast skidam kapu :: nisam imao nameru da te uvredim niti prozovem i u potpunosti se slazem da je suludo kupiti polovan kad nov ima da se nadje za nesto malo vise novca.......pozz :: :: Terminato :: ::
E dečko u kakvoj si ti zabludi. Studiram i rintam u isto vreme, keva mi je već 5 godina bez posla, ćale ima bednu državnu platu (nije bitno gde). Moja ne prelazi 20.000 i trenutno nemam vremena da tražim ozbiljniji i bolje plaćeni posao. Ti malo sad proračunaj koliko meni para ostane, kad malo pomognem kevi, platim sve što treba za školu i da mi ostane nešto za život. Kad završim sa fakultetom i sa vojskom, uradiću neštio po tom pitanju. Ako treba za komponente štedim koliko mogu (a ne mogu puno), po nekoliko meseci. Ono što ja gore pišem nema veze sa primanjima nego sa zdravim razumom. Polovne komponente tog tipa se kupuju samo ako znate koliko je, kako i kakvim uslovima korišćena data komponenta, inače eto vas na Berzi sa interesantnim pitanjima. Ako nemaš, štedi pa kupi nešto iz jeftinije klase, što je mnogo bolje od pare na gomilu pa daj šta daš. Nisam ja nikakav buržuj koji ovde predlaže i filozofira po principu `šta da vam radim kad nemate kinte.` Samo ne volim kad neko zbog brzine padne u probleme. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Bax,pisao sam uopsteno a ne o tebi,a i citirao sam Stevanovu poruku,ne tvoju. Pogresno si shvatio jer nije mi cilj bio da kazem da `neki tamo burzuji filozofiraju` neego mi je cilj bio da naglasim teske uslove zivota ove porodice kojoj pokusavam da pomognem da prodju jeftinije,a to sam mogao uraditi jedino tako sto sam morao dati neko poredjenje sa Beogradskim platama,nista vise!!! Ako primecujes ja sam na ovoj PC Berzi redovan vec jedno vreme i NIKAD nisam imao ni najmanji problemcic ni sa kim! NIKAD nikog ne prozivam,nikad ne sudim o tudjim ukusima,ma nista. Ja sam jednostavno takav, i zato ti kazem da si me sada pogresno shvatio.pozzzzzzzzzzzzzzz
:: :: E dečko u kakvoj si ti zabludi. Studiram i rintam u isto vreme, keva mi je već 5 godina bez posla, ćale ima bednu državnu platu (nije bitno gde). Moja ne prelazi 20.000 i trenutno nemam vremena da tražim ozbiljniji i bolje plaćeni posao. Ti malo sad proračunaj koliko meni para ostane, kad malo pomognem kevi, platim sve što treba za školu i da mi ostane nešto za život. Kad završim sa fakultetom i sa vojskom, uradiću neštio po tom pitanju. Ako treba za komponente štedim koliko mogu (a ne mogu puno), po nekoliko meseci. Ono što ja gore pišem nema veze sa primanjima nego sa zdravim razumom. :: Polovne komponente tog tipa se kupuju samo ako znate koliko je, kako i kakvim uslovima korišćena data komponenta, inače eto vas na Berzi sa interesantnim pitanjima :: Ako nemaš, štedi pa kupi nešto iz jeftinije klase, što je mnogo bolje od pare na gomilu pa daj šta daš. Nisam ja nikakav buržuj koji ovde predlaže i filozofira po principu `šta da vam radim kad nemate kinte.` Samo ne volim kad neko zbog brzine padne u probleme. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Bax vidim da dosta znas, u vezi IT-a, i ako si u BG-u i posto dosta znas nadji sebi bolji posao, moj burazer zna dobro 3-5 programskih jezika i zaposlio se u nekoj firmi (nece da mi kaze) plata mu je 60000 dinara. Doco u vecini manjih mesta u unutrasnjosti je slicna situacija, jedino imas izuzetke a to su ti Nis, Novi Sad i Kragujevac i mozda jos poneki gradic u Vojvodini, a na jugu, bolje da ne pricam kakva je situacija, prelazim u politiku,....
Trebao si odmah da naglasis da nisi u situaciji da iskeshirash novi monitor, a ne ovako da se zalis i da nam pricas da ne kapiramo (??????????????)...
:: Vidim da ne kapirate! Evo ovako-u mestu gde ja zivim prosecna plata 12000-13000 dinara.Ljudi rade po 8-10 sati dnevno bez staza,neprijavljeni, trpe svasta na poslu da zarade tu bednu platu! Naravno cene racunara i komponenti u mom mestu su 30% skuplje nego u Beogradu. Kad izracunas koliko treba meseci da odvajas za jedan monitor koji inace kosta 9000 dinara da treba hraniti decu i sebe,obuci decu i sebe,platiti stan, platiti skolu racune,sipati benzin u kola...i jos milion preko potrebnih stvari a da ne pricamo o luksuznim stvarima... ajde vi meni sada recite koliko je vama para dovoljno mesecno,za koliko vi u BG-u radite mesecno?Jel bi vama 12000 dinara bilo dosta?!?! Jel znate kakav je osecaj kad u ovakvim uslovima zivota ustedite neki dinar za pola godine da obradujete svoje dete koje ima problema sa ocima i vidom i kupite mu tft monitor!!! Ja vidim da ne znate,zato i pricate to sto pricate!!! Ja na svu srecu nisam u takvoj situaciji,ali pokusavam da pomognem nekom ko jeste jer svakako dolazim u BG!!! E kad dodjete u situaciju da SVAKI dinar igra ulogu pitacu vas da li mozete da se razmecete novim stvarima,ili bi vas zadovoljila i polovna!! :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: ne bax tebi i tvom znanju svaka cast skidam kapu :: :: nisam imao nameru da te uvredim niti prozovem i u potpunosti se slazem da je suludo kupiti polovan kad nov ima da se nadje za nesto malo vise novca.......pozz :: :: :: :: Terminato :: :: :: ::
Biće, samo da se otarasim nekih obaveza. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: Bax vidim da dosta znas, u vezi IT-a, i ako si u BG-u i posto dosta znas nadji sebi bolji posao, moj burazer zna dobro 3-5 programskih jezika i zaposlio se u nekoj firmi (nece da mi kaze) plata mu je 60000 dinara. Doco u vecini manjih mesta u unutrasnjosti je slicna situacija, jedino imas izuzetke a to su ti Nis, Novi Sad i Kragujevac i mozda jos poneki gradic u Vojvodini, a na jugu, bolje da ne pricam kakva je situacija, prelazim u politiku,... :: :: Pozdrav :: :: ::
Pa evo dokaz da nisi ukapirao-ja celo vreme pricam o tome da pokusavam da ucinim uslugu prijatelju koji je u takvoj situaciji,a ti pricas kao da ja sebi kupujem monitor i kao da sam ja u takvoj situaciji bez kinte. Ipak ne citas pazljivo. Uostalom sve sto sam pitao bilo je savrseno jasno:treba mi ime firme koja radi sa polovnjacima. Odgovor koji sam ocekivao bi bio ime neke firme a ne `nemoj kupovati polovan`. Ovo se iskomlikovalo bez potrebe!
:: Trebao si odmah da naglasis da nisi u situaciji da iskeshirash novi monitor, a ne ovako da se zalis i da nam pricas da ne kapiramo (??????????????).. :: :: :: :: Vidim da ne kapirate! Evo ovako-u mestu gde ja zivim prosecna plata 12000-13000 dinara.Ljudi rade po 8-10 sati dnevno bez staza,neprijavljeni, trpe svasta na poslu da zarade tu bednu platu! Naravno cene racunara i komponenti u mom mestu su 30% skuplje nego u Beogradu. Kad izracunas koliko treba meseci da odvajas za jedan monitor koji inace kosta 9000 dinara da treba hraniti decu i sebe,obuci decu i sebe,platiti stan, platiti skolu racune,sipati benzin u kola...i jos milion preko potrebnih stvari a da ne pricamo o luksuznim stvarima... ajde vi meni sada recite koliko je vama para dovoljno mesecno,za koliko vi u BG-u radite mesecno?Jel bi vama 12000 dinara bilo dosta?!?! Jel znate kakav je osecaj kad u ovakvim uslovima zivota ustedite neki dinar za pola godine da obradujete svoje dete koje ima problema sa ocima i vidom i kupite mu tft monitor!!! Ja vidim da ne znate,zato i pricate to sto pricate!!! Ja na svu srecu nisam u takvoj situaciji,ali pokusavam da pomognem nekom ko jeste jer svakako dolazim u BG!!! E kad dodjete u situaciju da SVAKI dinar igra ulogu pitacu vas da li mozete da se razmecete novim stvarima,ili bi vas zadovoljila i polovna!! :: :: :: :: :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: :: :: ne bax tebi i tvom znanju svaka cast skidam kapu :: :: :: nisam imao nameru da te uvredim niti prozovem i u potpunosti se slazem da je suludo kupiti polovan kad nov ima da se nadje za nesto malo vise novca.......pozz :: :: :: :: :: :: Terminato :: :: :: :: :: ::
LM, ja sam do sada na oglasim na Berzi video mozda 2 puta u zadnjih godinu dana da neko prodaje tft monitor od 19` za manje od 150e. Jedan je bio Wide jedan je bio 4:3. Jedan od ta dva je imao mrtve piksele a drugi je imao neke strafte uspravne i oba su bila tu negde oko 120-130e . I sada ako malo bolje pogledas oglase, videces da ljudi prodaju polovne stvari za 20% skuplje nego nove. Nisam bas siguran da mozes da kupis neki 19` wide monitor za manje od 9000 polovan, ja bar do sad nisam naisao na tako nesto a gledam oglase iz hobija svaki dan :) Takodje, cak i da se nekako i pojavi neko ko bi prodao takav monitor po razumnoj ceni, sumnjam da bi bio brzi od lokalnih preprodavaca koji gledaju oglase na svakih 5-10 minuta i odma kupuju takve stvari i cepnu posle neku levu cenu. Da ne bi gubio zivce, mozda je pametnije da sacekaju ljudi jos malo,neka skupe jos malo para i kupe nov monitor. Ustedece i tebi i sebi dosta muke.. ako nisu u stanju da priuste sebi nesto oko 100tinak eura, onda ce im i neka polovna CRT 19tica (ili 21`) zavrsiti posao. A ako stvarno nemaju uslove i mogucnosti, a u pitanju je dete sa ostecenim vidom, zarad njegove srece mogli bi i ljudi sa PC Berze da se okupe i naprave neku akciju... svako nek da po nesto kinte i skupice se za monitor (niko nece propasti za 300-400 din ... pa ni onaj ko nema para). Ako se odlucis na neku takvu varijantu, otvori neki besplatni ziro racun u bilo kojoj banci i ja cu prvi uplatiti kintu.
To mi rece kolega danas na poslu .Otici ce te cene u besmisao.Bax je hteo da ti kaze da ne baratas polovnim monitorima,to ne bi ni ja radio.Ali ok niska platezna mogucnost tera coveka da trazi polovno.Bolje da si video to po oglasima imas bas bas jeftino tft ,koristene ispravne ,sad bas 19 ne znam da li ces da nadjes ali 17 ces naci sigurno.
predlog je super ali nije preporucljivo ljudima to reci jer milostinju bi prihvatio onaj sto nema hleba da jede,ovde nije bas tako ali im je tesko jer klinac ima dosta ostecen vid a voli kompove za medalju. vidjao sam polovnjake za 70e ali se prodaju iz momenta u oglasima zato sam pitao za firmu koja radi sa polovnjacima,znaci odem vidim kupim...Crt ne bi jer takav vec imaju,mnogo to cudo zraci... obradmi koji je to 22 za 9500 din,imas li tacnu oznaku ili link? I kapiram sta je Bax hteo da kaze,ja njegovo misljenje JAKO postujem samo se nismo bas sporazumeli u startu,jbg reci su cudo
Posto sam tek sad video da je dete sa ostecenim vidom...ako se odlucis da uzmes ovaj monitor (dodjes kod mene vidis kako radi) dacu ti ga za 80...preprodavci molim da mi se ne javljaju....pozzz
Evo ti covece, setis se necega pre sest meseci i evo ga sad sam nasao, firma se zove Alti pogledaj da li ih ima u Beogradu, nasao sam kod njih nov ProView 19 AI 937V, nov kosta 9899 dinara, imaju ViewSonic ili Mag 19 wide za mozda oko 10500 dinara nisam siguran, nov, sad ti vidi odluci, sajt je https://www.alti.rs, na tebi je da odlucis. Srecno sa kupovinom!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.