Zanima me dda li su pale cene,pre svega za graficku 9600GT,posto sam citao da je bolje da cekam pad cena ako nije hitno,pa da onda kupujem,posto je cena bila oko 11000 dinara? Ako nisu kad ce paasti cene,odnosno kad ce izaci novi modeli i time pasti cena ovim karticama?
Jesu cene pale, i stanje na trzistu se polako stabilizuje!!! Ako hoces da das 11000 hiljada za grafiku, odna uzmi ati 4850 jer je to najbolja ubedljivo kupovina, ako ne onda za nekih 9000 hiljada imas 9800gt to je ustavri (8800gt) u svakom slucaju obe su jace od 9600gt. Stim sto je ati dosta brzi!!! Eto to ti je to, ako bas hoces nvidiu onda mozes i neki 9800gtx+ on ti je oko 13000 on je u nivou sa atijem 4850 i mozda za nijansu brzi!!! To ti je to.
DaSick mi smo Srbija i ta 9800GTX+ je u nekim testovima sporija u nekim brza, ali kad se sve sabere 1-3% vise nije, 4850 je za vece rezolucija a 9800GTX+ za manje sve zavisi koji monitor imas!!!
Bravo majstore to je i moj sistem :D Nazalost cene se ovde drze dokle god ima paljevina koji jure najnoviju kartu da bi igrali Krizu `u full-u`. Ne drze oni te cene zato sto im niko ne ulazi u radnju nego zato sto ih ljudi i dalje kupuju po tim cenama. Dzabe se pozivate na svetske cene i trendove, zakon ponude i traznje je uvek jaci od `tamo je toliko, sto nije i ovde`. Jer ste uvek izlozeni riziku da vam se odgovori `pa ti onda kupi tamo` :)
:: I mi cemo da ignorisemo trgovce dok ne snize cene :)
Cene grafickih iz zelenog tabora su prilicno pale dole.
HD4870 se drzi gde je i bio 210-240€, mladji brat HD4850 je uglavnom blago poskupeo 5-10%.
Generalno treba ih ignorisati neko vreme dok se ne prizovu pameti, ali moramo ukalkulisati i kursne razlike us$-€ posto je odnos sa 1.6 : 1, za dve nedelje pao na 1.42 : 1, a to mu dodje okolo 10%. Meni to uglavnom ne znaci nista posto mi je 90% ustedjevine u US$.
Mene uglavnom nervira to sto placanje ne moze da se uradi u jevrejima ili dolarima, pa svi gubimo na transakcijama jevreji u dinare, pa onda trgovci kupuju jevreje za dinare dobijene od nas a to mu izadje i do 5% (dodatnog poreza na budale), znaci PDV+5% .
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.