Poseduje prijatelj-soc. 754 Semprona na 2500, 2gb.mem/400mhz, i grafiku AGP tipa nesto kao nvidia 5700LE. PrOBLEM mu je sto mu Fuzbal Vining 11 - neki skorashnji - KOTCHI, jelte, slabo radi....Ja mislim da bi mu neka jacha (HD2400PRO 256MB DDR2) AGP pomogla. Molim za savet!
Ma moze da stavi 10x jacu grafiku ali razlika nece biti mnogo veca. To je suvise slab procesor za igranje i nece moci da iskoristi tu neku jacu graficku u potpunosti! Bilo je vec slicnih tema,koristi search pa procitaj sve o tome.
Igram Winning Eleven 2007 na Sempronu 2800+ 1gb rama i ati x1650pro na maksimalnim podesavanjima u 1024*768 bez problema. Takvu ili slicnu agp karticu moze da kupi za 30 evra.
Jaca graficka bi mu svakako pomogla da mu ta igra radi bolje. Sto se tice procesora, jeste slabasan ali moze da se clock-uje i do nekle da se popravi situacija. A ima i 2GB rama sto je sasvim dovoljno i za zahtevnije igre.
E sad najbolje je ako moze da to proda i uzme novi komp, ali sa jacom grafickom i taj ce ga posluziti.
P.S. Inace cela serija FX5xxx grafickih kartica je bila veoma slaba.
Oket,ali za bilo koju ozbiljniju noviju igricu taj procesor je SLAB!!! Nece mu valjda JEDINA igrica koju ce igrati biti Winning Eleven! Mora misliti i na to. Dakle drugi komp ili jaci procesor a kad vidis koliko treba para da ulozi u komp sa AGP-om shvatis da je najbolje resenje drugi komp sa PCI express grafickom.
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: :: :: :: Igram Winning Eleven 2007 na Sempronu 2800+ 1gb rama i ati x1650pro na maksimalnim podesavanjima u 1024*768 bez problema. Takvu ili slicnu agp karticu moze da kupi za 30 evra.
ploca foxconn sa int. graf. i chipsetom 690G (oko 35eura)+procesor AMD LE1620 (22eur)+ 1GB Rama (15-17eura) = ~75 eura a ostatak starog kompa moze da zadrzi. 30-40e ce dati za bilo kakvu bolju graf. karticu za AGP slot, dakle pola novog kompa samo za polovnu grafiku :) a uz to, na 690G ce sve raditi ko podmazano, moj brat igra bukvalno sve novije igrice na ovakvoj konfi (jedino sto je ploca Gigabyte sa 690G chipsetom) i jos se nije zalio da mu nesto secka :) od NF Carbona, PES08, COD4 pa na dalje :) a pogotovo ce sve lepo raditi na 1024x768 :) Tacnije, ako proda memoriju,plocu,proc, i graf. nove komponente ce ga kostati 20e :) dakle manje od polovne grafike za AGP :)
sta pricate ljudi, covek je rekao HD2400pro koja kosta 25e, a ne neko cudo od 150 jura...moj ortak je pre godinu dana sa slicnom konfiguracijom i 7900GSO igrao sve, pa cak i Crysis uz solidan overklok procesora...uzmi samo neku jacu graficku i bice sve ok...kolko para planira da se potrosi tacno...
Na njega jedino da nakačiš X1650pro ili čak i X1600 i to je to, nema dalje. Ukoliko radi na 2Ghz još ćeš i odigrati nešto dobro. Ja sam recimo opeglao Jericho sa mojim Athlonom 2Ghz i X1650pro sa 1Gb ddr. Taj drugi modul od 1Gb možeš slobodno da prodaš jer ti ni ovaj prvi neće biti popunjen do kraja(predpostavljam da koristiš XP).
SLAZEM SE U POTPUNOSTI!!! Svako ko je imao prilike da ovakve konfiguracije testira u realnom radu i igricama ce ti reci isto! Slab procesor na eksta jaku graficku ne donosi veliko poboljsanje u igricama...mislim pricamo o procesoru sa 128kb l2 kesha... Pa noviji procesori imaju po 30-40 puta vise...
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: Na njega jedino da nakačiš X1650pro ili čak i X1600 i to je to, nema dalje. Ukoliko radi na 2Ghz još ćeš i odigrati nešto dobro. Ja sam recimo opeglao Jericho sa mojim Athlonom 2Ghz i X1650pro sa 1Gb ddr. Taj drugi modul od 1Gb možeš slobodno da prodaš jer ti ni ovaj prvi neće biti popunjen do kraja(predpostavljam da koristiš XP) :: :: a sta ti ja znam.. :: ::
realno ta 2400pro ne vredi ni 20e, ali ako bacis pogled na nenormalne cene AGP grafickih, videces da neka 2400pro kosta i do 50tak eura sto je apsurd :) a za tu 7900gs traze 70tak eura (!!??) :)
:: sta pricate ljudi, covek je rekao HD2400pro koja kosta 25e, a ne neko cudo od 150 jura...moj ortak je pre godinu dana sa slicnom konfiguracijom i 7900GSO igrao sve, pa cak i Crysis uz solidan overklok procesora...uzmi samo neku jacu graficku i bice sve ok...kolko para planira da se potrosi tacno.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
pa agp karte se traže ipak nemaš ti GTX tamo neki u agp varijanti pa da cene slabijih kartica moraš da obaraš. Ja imam X1600 pci-e i znaš cena joj je oko 20 jura. Da je agp varijanta bila bi 35-40. Tako to ide. Primer ti je i memorija. DDR 1Gb 40jura, DDR2 2GB 40jura... a sta ti ja znam...
:: realno ta 2400pro ne vredi ni 20e, ali ako bacis pogled na nenormalne cene AGP grafickih, videces da neka 2400pro kosta i do 50tak eura sto je apsurd :) a za tu 7900gs traze 70tak eura (!!??) : :: :: :: :: sta pricate ljudi, covek je rekao HD2400pro koja kosta 25e, a ne neko cudo od 150 jura...moj ortak je pre godinu dana sa slicnom konfiguracijom i 7900GSO igrao sve, pa cak i Crysis uz solidan overklok procesora...uzmi samo neku jacu graficku i bice sve ok...kolko para planira da se potrosi tacno.. :: :: :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: :: ::
Sto puta sam rekao i kazem sad zasadis cvarak i cekas da nikne svinja , nego ako je cena graficke 50 evra moze, ogroman broj novijih igara nece da radi zato sto graficka ima 128MB a ne 256MB, sve igre ce mu solidno raditi na tome, kupi kuler za 200-300 dinara klokuje procesor na negde oko 2GHZ i sve ce raditi, do mozda sledeceg leta!!!
Uz taj procesor nema smisla staviti nista jace od 1650 Pro ili ili 6600 GT ili 7300 GT (ove tri su priblizne po sposobnostima), sve preko toga je bacanje para. Kada bi ubo neku graficku od pomenutih u svoj komp, bio bi veoma prijatno iznenadjen. Ja bih to ucinio, ako su pare problem.
Inace, covek ima viska 1GB memorije u kompu jer njegov procesor vise od 1GB jednostavno ne moze da iskoristi (cak i to je mnogo).
P.S. Zanimljvio je da je na cipsetu 790GX integrisana grafika (HD 3300) koja je priblizna po ucinku sa pomenute tri graficke. Uz cipset 780G dolazi malo slabija HD 3200.
Zavisi sta covek hoce i koliko para ima.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
:: Oket,ali za bilo koju ozbiljniju noviju igricu taj procesor je SLAB!!! Nece mu valjda JEDINA igrica koju ce igrati biti Winning Eleven! Mora misliti i na to. Dakle drugi komp ili jaci procesor a kad vidis koliko treba para da ulozi u komp sa AGP-om shvatis da je najbolje resenje drugi komp sa PCI express grafickom :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: Igram Winning Eleven 2007 na Sempronu 2800+ 1gb rama i ati x1650pro na maksimalnim podesavanjima u 1024*768 bez problema. Takvu ili slicnu agp karticu moze da kupi za 30 evra.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.