Pozdrav! Imam 8800gts 512 koja bi bila primarna, e sada razmisljam koju da ubacim za fiziku. Imam ovde drugarovu 7950GT 512 pa razmisljam da probam sa njom. Kakvi bi bili rezultati. Da li je neko probao slicno da izvede. Inace ploca mi je MSI s775 p35 neo2-fr (crossfire). Jos samo sutra da kupim kabl za PCI-e napajanje za 7950 posto na mom napajanju ima samo jedno koje sam stavio na 8800.
Ne verujem da ce te dve kartice raditi zajedno.. a i ako zelis da pokrenes Sli na toj ploci trebaju ti modifikovani drajveri.. To je dosta zeznuta stvar i mislim da ti nece uopste raditi prevashodno zato sto su to dve razlicite kartice..
7950GT ne podrzava PhysX, Intel chipset ne podrzava SLI (bez modifikovanih drajvera koji cak i ne rade kako treba), i za SLI ti trebaju (za razliku od Crossfirea) dve identicne kartice. Inace PhysX mozes isprobati sa svojom 8800GTS ali ja nisam za sada video nista opipljivo, ili ne koristim nesto gde to daje neke rezultate, u igricama koje je podrzavaju Medal of honor Airborne nisam primetio poboljsanja.
Imam takodje 8800GTS 512mb top, poslednje drivere i instaliran physX driver. U settings mi ne da da izaberem graficku, otkaceno je `No Acceleration`, naravno u helpu ne pise nista, sad cu da proguglam, al ako neko zna od vas nek mi rekne, Fala :) ___________________________________________________________________ Why should man be protected, what has he done to justify it? This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have!
Idi na guru3d, skini najnovije beta drajvere 177.92 koji su spakovani sa najnovijim physx drajverima. Ako ti tako ne radi, onda ne znam u cemu je problem...
:: Imam takodje 8800GTS 512mb top, poslednje drivere i instaliran physX driver. U settings mi ne da da izaberem graficku, otkaceno je `No Acceleration`, naravno u helpu ne pise nista, sad cu da proguglam, al ako neko zna od vas nek mi rekne, Fala : ::
Ne treba mu SLi da bi radila druga kartica kao physx kartica. Dovoljno je da ima samo slobodan slot za drugu kartu, i u drajverima za physx se samo izabere druga kartica kao physx kartica... Na guru3d su u physx testu koristili GTX280 kao primarnu i 9600GT kao physx karticu...
:: 7950GT ne podrzava PhysX, Intel chipset ne podrzava SLI (bez modifikovanih drajvera koji cak i ne rade kako treba), i za SLI ti trebaju (za razliku od Crossfirea) dve identicne kartice. Inace PhysX mozes isprobati sa svojom 8800GTS ali ja nisam za sada video nista opipljivo, ili ne koristim nesto gde to daje neke rezultate, u igricama koje je podrzavaju Medal of honor Airborne nisam primetio poboljsanja :: :: ::
Jeste to je bio prob, izguglao sam, pa sam skinuo te beta drivere iliti powerpack i radi sada. ___________________________________________________________________ Why should man be protected, what has he done to justify it? This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have!
`Ne treba mu SLi da bi radila druga kartica kao physx kartica. Dovoljno je da ima samo slobodan slot za drugu kartu, i u drajverima za physx se samo izabere druga kartica kao physx kartica... Na guru3d su u physx testu koristili GTX280 kao primarnu i 9600GT kao physx karticu...`
Pa jedina kombinacija sa njegovim karticama je (posto SLI nece raditi) je da mu 7950GT radi kao 3D Accelerator a 8800GTS kao PhysX Accelerator sto je besmisleno, samo ti instaliraj najnovije drajvere koji u sebi vec imaju i PhysX drajver i to ti je to.
Ma kakav sli, ne zelim sli nego zasebnu kartu za fiziku. Kao sto rece Daum u prvi slot ide 8800gts 512 a u drugi (za fiziku) bi isao 7950gt, ali sam u medjuvremenu procitao na netu da bi 7950 bila slaba za fiziku pa sam hteo da cujem misljenje ljudi sa foruma da li su probali i da li uopste da se upustam u to.
...pise sve kartice serija 8xxx pa navise, tj sve kartice koje koriste novu arhitekturu programabilnih Shadera! Znaci podrzane su: 8200, 8400, 8500, 8600, 8800 (G80 i G92) 9500, 9600, 9800, 9800X2 260, 280
Koliko ja znam sve ove kartice imaju programbilne Shadere i novu arhitekturu, sve pre toga nisu imale takvu arhitekturu!
Provereno radi na 8600GT, probali sa drugom, on mi doneo 8600GT ubo u komp i 8800GTS glavna grafa, 8600GT nVidia PhysiX i radi...
To nisu podesavanja za driver, to je zaseban programcic u kome biras Physix karticu! Nesto slicno kao sto je bio Ageia PhysiX, sada postoji u All Programs nVidia folde u kome ima nVidia PhysiX! I tu treba da podesi PhysiX accel.
Ako imas dve kartice, ne moraju biti u SLi, uzmi onu slabiju, ako ti nisu iste nju odaberes kao sekundarnu u sistemu, a u PhysiX podesavanjima je stavis da bude PhysiX accel. U sljucaju da su ti iste kartice, mozes i da ih stavis u SLi pa odaberes nvidia PhysiX na SLi grafiku!
...koliko ja znam u poslednje vreme vise nije bitno da li je 8600GT ili je 9800X2, uz male muke ladno mogu da se proguraju da rade u SLi, jer imaju istu arhitekturu, dok to ranije nije moglo...
Pozz...
:: Imam takodje 8800GTS 512mb top, poslednje drivere i instaliran physX driver. U settings mi ne da da izaberem graficku, otkaceno je `No Acceleration`, naravno u helpu ne pise nista, sad cu da proguglam, al ako neko zna od vas nek mi rekne, Fala : :: __________________________________________________________________ :: Why should man be protected, what has he done to justify it :: This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.