Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
mrtvi pixeli i samsung 2232bw
STRANA 1 OD 1
ICEBOY mrtvi pixeli i samsung 2232bw 27.08.2008. 16:35 T11640

status: user
broj poruka: 181

planiram da se ponovim sa monitorom e sad bas mi je zapao za oko jedan samsung 2232bw ima li ko iskustva sa ovim monitorom jer kako sam citao ima puno problema sa mrtvim pixelima
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi imam ga 27.08.2008. 16:39 #67884

broj poruka: 852
Uzeo sam ga u imtelu i prodavac je bio u fazonu da ga tamo proma i dao mi je usmenu garanciju na 2 dana na 0 mrtvih piksela.

Sa monitorom sam zadovoljan, malo je probijanje pozadinskog osvetljenja pri vrhu i dnu primetnije nego sto sam ocekivao, ali u odnosu na 710v koji sam imao prethodno mrkli mrak

Znacvi moja preporuka je da nadjes radnju gde cete pustiti da ga isprobas.

Devize devize bonda elema

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 27.08.2008. 16:42 #67886

broj poruka: 12057

Probanje pod obavezno !!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

FSamir 2253BW 27.08.2008. 17:35 #67900

broj poruka: 777
Razmisli i o 2253BW...dosta dobar monitor.
Jedan od retkih koji podržava 1:1 mapiranje.

MACHINE Dobri su 27.08.2008. 17:37 #67901

broj poruka: 5710
ali obavezno da je u pitanju Samsung panel (sa slovima 2 A S panel) kada se udje u servisni menu (smanjis brightness i contrast na 0 i pritisnes menu dugme 1 i source dugme 5+ sec dugme dok ne udje). Bitno je da ti je 2 slovo od nazad u srenjem stringu A npr. CAA, BAA...SAA. Uglavnom su paneli rumunski ili slovacki, a da valjaju. Svejedno nista bez ViewSonic

- A N G E L -

JOSILENKO Re: Dobri su 27.08.2008. 18:14 #67912

broj poruka: 1013
Ja imam 2232 i bas me zanima koji je panel... Uradio sam kao sto si reko da treba, i izbacilo mi svasta nesto, izedju ostalog
Scaler-MCU: MStar
Version: M-PE22B0CAB-1002.0
Checksum: 5FC4

Inace probija malo, to jeste, ali za tu lovu mi se cini da je stvarno dobar monitor
JOLE

:: ali obavezno da je u pitanju Samsung panel (sa slovima 2 A S panel) kada se udje u servisni menu (smanjis brightness i contrast na 0 i pritisnes menu dugme 1 i source dugme 5+ sec dugme dok ne udje). Bitno je da ti je 2 slovo od nazad u srenjem stringu A npr. CAA, BAA...SAA. Uglavnom su paneli rumunski ili slovacki, a da valjaju. Svejedno nista bez ViewSoni
::
:: - A N G E L -
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEBOY Re: Re: Dobri su 27.08.2008. 18:41 #67918

broj poruka: 181
Izgleda koliko sam ja izguglao da si pogodio odlican monitor sa samsungovim panelom, znaci gleda se predzadnje slovo ako je A ili L onda je ok a ako je D ili u najgorem slucaju I to je prilicno los monitor, videcu jos, jedan lik mi je reko da moze da poruci monitor ali tamo ne zele da ga probaju vec moram da rizikujem pa sta bude, to mi se uopste nije svidelo jeste da je naso po nizoj ceni za 20e ali nije vredno rizika ajd da ima neki mrtav pixel pa da prebolim to nekako ali sta ako dobijem i taj najlosiji panel (koliko sada znam ima ih 4) a zadnja dva nikako ne uzimati moracu jos da trazim uh ova srbija je cudo

:: Ja imam 2232 i bas me zanima koji je panel... Uradio sam kao sto si reko da treba, i izbacilo mi svasta nesto, izedju ostalog
:: Scaler-MCU: MSta
:: Version: M-PE22B0CAB-1002.
:: Checksum: 5FC
:: Inace probija malo, to jeste, ali za tu lovu mi se cini da je stvarno dobar monito
:: JOL
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO OK 27.08.2008. 19:35 #67928

broj poruka: 1013
Izvinjavam se ako cu prekrsiti neko pravilo ( o reklamiranju firmi itd...) ali cisto da te obavestim da sam ja moj kupio u comtel i da su mi izasli u susret da ga probam pre placanja (zbog mrtvih piksela) + jako su jeftini i imaju neki letnji popust od 7%. Eto, nemam nikakve koristi od ovoga sto sam naveo, cisto ako mogu da ti pomognem. Ali firma je iz Nisa
JOLE

NDSystem Nedajte se prevariti 27.08.2008. 20:03 #67930

broj poruka: 209
To samo ima ovde kod nas za mrtve piksele. U svakoj drugoj zemlji se makar i jedan mrtav piksel smatra kao neispravan monitor. Pitajte gde hocete. Samo ovi nasi valjaju sve i svasta. Kupe turu monitora na `nevidjeno` to jest dosta ispod cene i bez garancije na mrtve piksele, i onda slazu ljudima razne price i pricice. Voli nas covek da zaradi 100 na 100. Nadam se da ce se i to jednog lepog dana promeniti, a ne ovako da strepis hoce li se pojaviti ili ne.

Ja licno sam imao par rasprava na tu temu sa uvoznicima i na kraju su morali da zamene monitore koji su imali bad piksele i posle par meseci koriscenja. Jednostavno sam im stavio do znanja da mene ne zanima sto su ih oni kupili bez garancije a prodaju ih sa garancijom. To je njihova stvar. Neka lepo naprave klase monitora, pa srazmerno klasi neka bude i cena, a ne ovako kome sta upadne.

Dušan Nastić
Beograd,

MACHINE Re: Nedajte se prevariti 27.08.2008. 20:50 #67944

broj poruka: 5710
To je tacno, ali ovo je zemlja dembelija i ovde svako svakoga zeza...moralo bi tako ali sta mozemo kada nece da daju, fizicki obracun i gubljenje zivaca?!

- A N G E L -

:: To samo ima ovde kod nas za mrtve piksele. U svakoj drugoj zemlji se makar i jedan mrtav piksel smatra kao neispravan monitor. Pitajte gde hocete. Samo ovi nasi valjaju sve i svasta. Kupe turu monitora na `nevidjeno` to jest dosta ispod cene i bez garancije na mrtve piksele, i onda slazu ljudima razne price i pricice. Voli nas covek da zaradi 100 na 100. Nadam se da ce se i to jednog lepog dana promeniti, a ne ovako da strepis hoce li se pojaviti ili ne
:: Ja licno sam imao par rasprava na tu temu sa uvoznicima i na kraju su morali da zamene monitore koji su imali bad piksele i posle par meseci koriscenja. Jednostavno sam im stavio do znanja da mene ne zanima sto su ih oni kupili bez garancije a prodaju ih sa garancijom. To je njihova stvar. Neka lepo naprave klase monitora, pa srazmerno klasi neka bude i cena, a ne ovako kome sta upadne
:: Dušan Nastić
:: Beograd
jumperjack RE... 27.08.2008. 20:50 #67945

broj poruka: 497
LJudi da ne bude zabune...vecina prodavaca (maloprodaja) daje garanciju u obliku koji je dobila od uvoznika, stim da su ovde kod nas ovalsceni uvoznik za samsung ERC i Kimtec, garancije su onakve kakve oni daju i vecina maloprodaja za reklamaciju ce da vas uputi direktno u ERC pa se tamo preganjajte sa njima, mada su oni veoma ozbiljna firma i ne verujem da se zezaju sa reklamacijama ali opet i sve zavisi kakvu garanciju oni dobijaju od samsunga....jos uvek NE IDE iz fabrika ista roba kod nas i u Evropu pa shodno tome cena i kvalitet!!!!!!

mikac962 Mrtvi pikseli 27.08.2008. 21:05 #67949

broj poruka: 555

Dušane, nisi baš u pravu. Proizvođači panela daju koliko je dozvoljeno mrtvih piksela, obicno po kvadratnom inču. Naravno postoje modeli za koje je strogo definisano da ne sme biti ni jednog mrtvog piksela. To se odnosi, koliko znam na neke LG monitore i tu možeš bez ikakvih problema kod prodavaca da dobiješ nov monitor.
Inače korisitim već oko 4 godine Toshiba notebook koji je u startu imao jedan mrtav piksel, i nista se nije desilo u smislu povećanja njihovog broja. U dokumentaciji sam čak dobio i tačno navedeno šta Toshoba smatra neispravnim panelom, a šta ne prihvata kako opravdanu reklamaciju.

NDSystem Re: Mrtvi pikseli 30.08.2008. 16:06 #68444

broj poruka: 209
Kada u garantnom listu pise, onda je ok, ali ja do sada nisam video da konkretno za Samsungove monitore pise bilo sta u vezi mrtvih piksela, a kamoli na koliko mrtvih piksela se daje ili ne, garancija. To za Toshibu je ok jer pise u garantnom listu, ali u Samsungovim garancijama za monitore takva stavka (mrtvi pikseli) ne postoji. Ja se potpuno slazem da ako pise, onda ok. Kupac procita lepo garanciju i upozna se sa svojim pravima. Neka barem to naglase i napisu pa da se zna kada se kupuje, pod kakvim se uslovima kupuje roba. To je kao kada bi ti kupio nove gume za automobil. Odes kod vulkanizera, namontiras ih a one ispustaju. Vratis ih nazad u prodavnicu a oni ti kazu, do tri rupe po gumi je ok, i na to nemate garanciju:) Mislim da takve stvari samo kod nas mogu da prodju.
Dušan Nastić
Beograd,

:: Dušane, nisi baš u pravu. Proizvođači panela daju koliko je dozvoljeno mrtvih piksela, obicno po kvadratnom inču. Naravno postoje modeli za koje je strogo definisano da ne sme biti ni jednog mrtvog piksela. To se odnosi, koliko znam na neke LG monitore i tu možeš bez ikakvih problema kod prodavaca da dobiješ nov monitor
:: Inače korisitim već oko 4 godine Toshiba notebook koji je u startu imao jedan mrtav piksel, i nista se nije desilo u smislu povećanja njihovog broja. U dokumentaciji sam čak dobio i tačno navedeno šta Toshoba smatra neispravnim panelom, a šta ne prihvata kako opravdanu reklamaciju
MaliAbner Re: Dobri su 30.08.2008. 21:49 #68494

broj poruka: 7769
E a jel taj ViewSonic ima sopstvenu fabriku tft panela ili koristi tudje uz ugradju svoje elektronike.
Pazi pri svemu ovome i dalje mislim da je ovo vrhunska firma sto se tice monitora.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ali obavezno da je u pitanju Samsung panel (sa slovima 2 A S panel) kada se udje u servisni menu (smanjis brightness i contrast na 0 i pritisnes menu dugme 1 i source dugme 5+ sec dugme dok ne udje). Bitno je da ti je 2 slovo od nazad u srenjem stringu A npr. CAA, BAA...SAA. Uglavnom su paneli rumunski ili slovacki, a da valjaju. Svejedno nista bez ViewSoni
:: - A N G E L -
gile23 ... 01.09.2008. 10:38 #68778

broj poruka: 9121
View Sonic je odlicba firma i im monitori nisu uopste losi, ali ja ipak ostajem pri Samsung-u!!!

Pozdrav!

MaliAbner Re: ... 01.09.2008. 11:17 #68781

broj poruka: 7769
Ja bih svejedno pre uzeo ViewSonic.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: View Sonic je odlicba firma i im monitori nisu uopste losi, ali ja ipak ostajem pri Samsung-u!!
:: Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs