...evo ti link za DX10 za XP, problem je sto ce ti sistem pokazivati instaliran DX10, ali je pitanje kako ce ti igre raditi, tj da li ce videti DX10 ili ce ipak traziti Vistu!?! Meni je nesto radilo, a nesto ne...
I ja sam naleteo na taj kvazi DX10 for XP ali nigde nisam nasao potvrdu da to radi kako treba pa je nikada nisam ni instalirao. Inace u Crisisu je to pitanje prevare same igrice da dozvoli ukljucivanje nekih setovanja koja su po defaultu na DX9 skrivena. Inace sa patchem koji se startuje zaista igra lepse izgleda, teksture su daleko bogatije ali meni deluju nekako izvestaceno. Stvar ukusa, najbolje da probas, naravno bez neke jake kartice nemoj da se maltretiras.
Ako tvoj komp moze da pokrene Vista-u, onda prelazi na nju, osim ako ti ne treba nesto pre deset godina, trebace ti vremena da se naviknes, ali XP je i dalje keva, 5 godina da je neki operativni sistem bio aktivan ne secam se osim mozda 98. Eh da izbacice DX11 sa Microsot 7, koji moze vec doci krajem sledece godine ili pocetkom 2010. godine!!!
Fora je u tome sto su sve igrice do sada pisane u dx9,a samo se posvecivalo malo vremena za dx10 tj. koliko moze da se pokrene i po nesto sitno.Prava dx10 ili vrlo moguce dx11 igra ce biti kada ne bude podrzavala dx9,a to je tesko zato sto jos vista nije odomacena i naravno treba vremena nauciti nove mogucnosti dx-a 10 ili pominjanog dx11 koji nije nista nego poneki update dx-a 10 ,i programerima nije lako.Pozzz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.